Fermentinis sūris

234 straipsnių

Fermentiniai sūriai į rūšis skirstomi pagal sudėtyje esančios sausosios medžiagos riebalų kiekį, brandinimo laiką ir kietumą – į labai kietus, kietus, puskiečius ir minkštus. Nuo sūrio kietumo ir riebumo priklauso jo skoninės savybės, išvaizda, vadinamasis sūrio piešinys.

Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.

2024.08.29 00:46

Užsimanę balandėlių žinome, kad virtuvėje teks šiek tiek užtrukti. Tačiau jau vien pagalvojus apie gardų patiekalą, ima rinktis seilės. Šįkart siūlome balandėlius gaminti kitaip – kepti juos orkaitėje.

2024.03.08 01:00

Šį makaronų apkepo receptą galime priskirti prie vieno puodo patiekalų. Šiuos gaminti itin paprasta – tereikia ingredientus sumesti į vieną indą ir leisti visą darbą atlikti orkaitei. Makaronų apkepas su dešra neabejotinai patiks ir vaikams.

2024.01.16 00:00