Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.
Fermentinis sūris
234 straipsnių
Fermentiniai sūriai į rūšis skirstomi pagal sudėtyje esančios sausosios medžiagos riebalų kiekį, brandinimo laiką ir kietumą – į labai kietus, kietus, puskiečius ir minkštus. Nuo sūrio kietumo ir riebumo priklauso jo skoninės savybės, išvaizda, vadinamasis sūrio piešinys.
Smulkiems ir vidutiniams ūkiams nesibaigiant pieno krizei, ūkininkai patys ieško išeičių ir būdų, kaip apsaugoti savo verslą ir tuo pačiu visą regioną padaryti saugesniu ir patrauklesniu gyvenimui. Vienų karvės jau išvažiavo į Lenkiją, kiti nuostolius mažina pereidami prie mėsinių galvijų auginimo,...
Ieškantiems naujo recepto, rekomenduojame išbandyti cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu. Ir sotu, ir gardu, ir virškinimo neapsunkina. Gaminkite cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu, pietums ar vakarienei.
Naminių kebabų receptas praverčia, kai stinga laiko, o valgyti norisi čia ir dabar. Tačiau nors ir greitas, šis maistas yra sveikas. Kuo daugiau daržovių, tuo ir sveikiau, ir gardžiau. Kebabą valgykite šiltą.
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Užsimanę balandėlių žinome, kad virtuvėje teks šiek tiek užtrukti. Tačiau jau vien pagalvojus apie gardų patiekalą, ima rinktis seilės. Šįkart siūlome balandėlius gaminti kitaip – kepti juos orkaitėje.
Šį makaronų apkepo receptą galime priskirti prie vieno puodo patiekalų. Šiuos gaminti itin paprasta – tereikia ingredientus sumesti į vieną indą ir leisti visą darbą atlikti orkaitei. Makaronų apkepas su dešra neabejotinai patiks ir vaikams.
Ši čili sriuba – aštresnio skonio. Tiršta, soti, kandanti – tokia, kokia ir turi būti ši sriuba. Čili sriuba patiekitę apibarstę tarkuotu fermentiniu sūriu.
Pikantiškos salotos – tikra klasika! Greitai pagaminę mėgausitės sodriu salotų skoniu. Valgykite pikantiškas salotas su vištiena ar tiesiog su duona.
Cannelloni makaronai gali būti įdaryti mėsa, daržovėmis, yra ir saldžių įdarų pasiūlymų. Šįkart kviečiame ruošti makaronus su vištiena ir grybais. Šis receptas su cannelloni makaronais – neabejotinai yra vienas gardžiausių.
Makaronų apkepą mėgsta tiek maži, tiek dideli. Šiam patiekalui gaima sunaufoti ir nuo vakarykščių pietų likusius makaronus. Tada gamybos procesas sutrumpės ir makaronų apkepu mėgausitės daug greičiau.
Pasigaminkite karštą tuno sumuštinį su sūriu. Užtruksite vos 10 minučių. Tuno sumuštinis su sūriu skanus ir karštas, ir atvėsęs.
Pabodus kiaušinienėms ar sumuštiniams pasigaminkite pusryčių kesadiliją. Tikrai sotus patiekalas pusryčiams. Pusryčių kesadiliją gardinkite smulkintomis petražolėmis.
Ar gali būti kas tobulesnio už mėsainį su šonkauliukais.Žinoma, kaulų patiekale nebus, jie ištraukiami mėdsai iškepus. Patikėkike, mėsainis su glazūruota šonkauliukų mėsa – tobulas.
Šios pikantiškos salotos su rūkyta lašiša daugeliui patinka. Virtų kiaušinių ir žuvies derinys – nepakartojamas. Paruoštas pikantiškos salotas su rūkyta lašišapagardinkite žiupsneliu pipirų.
Šių makaronų su sūriu patiekalo paslaptis – sluoksniavimas. Sūris, grietinėlė yra tie ingredientai, kurie patiekalui suteiks tąsumo ir aksominio švelnumo. Makaronus su sūriu kepkite orkaitėje apie 25 minutes.
Ir pietums, ir vakarienei galite pagaminti įdarytą cukiniją. Greitai pagaminamas patiekalas yra lengvas patiks daržovių mėgėjams. Kepkite cukiniją orkaitėje 180 °C temp. apie 25–30 min.
Kai nėra laiko virtuvei, o galbūt norisi greito užkandžio, – metas kesadilijoms. Įdarai gali būti patys įvairiausi, šįkart – su rūkyta vištiena ir daržovėmis. Valgykite kesadilijas karštas, nors tikrai gardžios ir atvėsusios.
Čili sriuba yra viena iš mėgstamiausių maisto tinklaraščio „Jurgitos receptai“ kūrėjos sriubų – skani, soti, aštri. Recepto autorė pataria: norint skystesnės čili sriubos – pilkite daugiau vandens.