Rudenį rauginti kopūstai graibstyte graibstomi! Jų pilna parduotuvių lentynose ir turguose. O ir patiems užsirauginti kopūstų nėra jau taip sudėtinga. Pripjaustykite kopūstų, įberkite druskos ir laukite, kol rūgimo procesas atliks savo darbą. Bet ar iš tikrųjų rauginti kopūstai yra ne tik malonumas ...
fermentuoti produktai
4 straipsnių
Susižavintiems, netgi paaugliškai įsimylintiems kokį nors produktą dėl vienokių ar kitokių jo vertingų medžiagų, naudingų savybių, Inovatyviosios dietologijos centro gydytojas dietologas Edvardas Grišinas ragina neabsoliutinti ir neskirstyti maisto produktų į gerus ir blogus, juk „dažniausiai kiekvi...
Kimči yra tradicinis korėjiečių virtuvės užkandis – fermentuotos daržovės. Jose itin gausu fermentų, kurie padeda virškinimui, taip pat – gerųjų bakterijų – probiotikų, kurie itin palankiai veikia žarnyno mikroflorą. Tinkamai fermentuotos daržovės neleidžia kauptis toksinams, juos šalina iš organizm...
Fermentuoti maisto produktai – vienas populiariausių šių dienų probiotikų šaltinių. Probiotikai didina sklandžiam virškinimui užtikrinti būtinų gerųjų bakterijų kiekį, gerina širdies ir kraujagyslių bei imuninės sistemų būklę. „Healthy and natural world“ pateikė fermentuotų maisto produktų sąrašą, g...