Sūrį daugelis mėgsta, tuo pačiu ir prisibijo – dėl, manoma, didoko kaloringumo. Iš tiesų ne visos sūrio rūšys pavojingos liemens ar klubų apimčiai – teigia tyrėjai. Iš jų minimų net aštuonių sūrio rūšių, įvairiais aspektais naudingų sveikatai, ras ką pasirinkti ir norintys sulieknėti.
feta
18 straipsnių
Feta (gr. φέτα) – sūrio rūšis, kilusi Graikijoje, bet vėliau jos variantai įvairiais pavadinimais paplito dideliame regione Balkanuose ir Mažojoje Azijoje.
Pyragėliai su špinatais ir feta – lengvas vegetariškas užkandis pusryčiams arba pietums. Šis karštas užkandis puikiai tiks ir vakarėliams, gimtadienio šventėms. Pyragėliai su špinatais ir feta suvartokite per 3–4 dienas.
Jei esate tikri sūrio mėgėjai, pasakoti, ką galima pasigaminti iš skirtingų šviežio sūrio rūšių, tikriausiai nebūtina. O kaip sumaniai panaudoti nuo šviežio sūrio likusį sūrimą, girdėjęs tikrai ne kiekvienas – skysčiai, kuriuos įprastai tiesiog išpilame, gali tapti vertingu ingredientu jūsų kulinari...
Tarp daugybės Graikijos gėrybių neabejotinai rikiuojasi ir šalies kulinarinis paveldas, o kalbai pasisukus apie maistą, bet kuris graikas visuomet paminės fetą. Žinoma, šis sūris jau seniai pelnė simpatijas ir už Viduržemio jūros regiono ribų – mat gurmanai iš viso pasaulio negali atsispirti fetos s...
Sūris ne veltui laikomas tikrų tikriausiu delikatesu. Pasaulyje egzistuoja daugiau nei 1800 šio skanėsto rūšių, todėl sau tinkamą skonį atras kiekvienas, rašoma pranešime spaudai.
Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Joudkazienė siūlo išmėginti labai skanias salotas su arbūzais. Juk be šio vaisiaus neįsivaizduojame savo vasaros.
Europos Sąjungoje atpažįstamos nuorodos užtikrina maisto produktų kokybę – apsisaugoma nuo bet kokio gyventojų klaidinimo (3)
Kaip kelio ženklai mums nurodo, kaip ir kur važiuoti, taip įvairūs ženklinimai leidžia teisingiau pasirinkti produktus. Prekybos centrų lentynose jų galima rasti įvairių – pavyzdžiui, ekologiškas ar nacionalinės kokybės produktas. Tiesa, yra ir kitų nuorodų – tų, kurios atpažįstamos visoje Europos S...
Gydytojai jau ne vieną dešimtmetį rekomenduoja laikytis geriausia laikomos Viduržemio jūros dietos. Laikantis šios dietos, vartojama daug fetos sūrio, o tai reiškia, kad iš tiesų galima valgyti sūrio ir nejausti kaltės, kad keliame grėsmę savo sveikatai!
Orkaitėje kepti burokėliai – puikus garnyras prie mėsos patiekalų. Juos nesunku paruošti, tačiau reikia gan ilgai kepti.
Labai dažnai grįžusi iš atostogų kurį laiką bandau atkartoti ragautus patiekalus, šis būtent taip ir atsirado – iš labai jaukaus restoranėlio Kipre. Taigi nusižiūrėjau feta įdarytą kalmarą. Oooo koks jis buvo skanus!
Šių salotų idėja pasiskolinta iš graikų. Ne veltui visi ingredientai – sūdytas sūris, prinokusios daržovės, alyvuogių aliejus ir aromatinga žaluma – vienas iš didžiausių Graikijos turtų. Šių salotų paslaptis – ta, kad jos paruošiamos itin greitai.
Makaronai su daržovėmis ir sūriu gali būti pagrindinis karštas patiekalas ir skanios šaltos salotos, o geriausia tai, kad šį patiekalą labai patogu neštis į darbą. Mitybos specialistė, sulieknek.lt autorė Vaida Kurpienė ir praktinių sveiko maisto gaminimo kursų vadovė Aistė Švetkauskė parodė, kaip p...
Nesaldūs pyragai – visuomet gera idėja vakarienei ar kaip šaltas užkandis. Jų receptų begalės, be to, kiekvienas gali eksperimentuoti pagal savo skonį. Šį kartą siūlome išbandyti kišą su saldžiosiomis bulvėmis.
Laikas savo skonio receptorius nudžiuginti gaivinančiais Viduržemio jūros regiono skonių deriniais. Šis tradicinių ir itin spalvingų graikiškų salotų receptas – vienas ryškiausių pavyzdžių, kaip ruošiant graikišką maistą paprasčiausi ingredientai be jokių pastangų paverčiami neįtikėtinai gardžiais p...
Jei šiandien švęsdami Užgavėnes prisisotinote taip, kad nuo saldžių blynų apsalo širdis, išmėginkite šių nesaldžių blynų receptą.
Sunku įsivaizduoti makaronų patiekalą, nepagardintą sūriu. Sūris – ta stebuklinga patiekalo sudedamoji dalis, brokolius paverčianti visos šeimos laukiama vakariene. Neseniai atliktas tyrimas atvirai abejoja sūrio nauda– nustatyta, kad sūris rūgština organizmą, skelbia „The Daily Mail“.
Lavašo suktinukai – puikus užkandis, jei laukiate svečių. Net nespėsite pastebėkite, kaip jie nyks iš lėkštės! Beje, jų gaminimas labai paprastas ir greitas.
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas išmokys pas...