Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Fetos sūris
121 straipsnių
Kepta čiabatos duona su fetos kremu – tikras vasaros vakarėlių užkandis. Nes kur vasara, linksmybės, ten – ir kepta duona. Keptą čiabatos duoną su fetos kremu patiekite iškart.
Filo tešlos užkandis su fetos sūriu ir patraukliai atrodo, ir yra labai gardus. Traški tešla, minkštas sūris su kanapių sėklų branduoliais kuria ypatingą skonį. Filo tešlos užkandis su fetos sūriu papuoš ir šventinį stalą.
Cukinijų sriuba – itin švelnaus, tačiau turtingo skonio. Ruošimas užtruks apie 15–20 minučių. Cukinijų sriubą tiekdami pagardinkite fetos sūriu.
Brusketas su vytintu kumpiu mėgsta visi, o pagaminsite jas net greičiau nei per 10 minučių. Traškios brusketos su gaivia feta ir išraiškingo skonio kumpiu nepalieka abejingų. Brusketos su vytintu kumpiu – tikra užkandžių stalo pažiba!
Salotos su rukola, arbūzu ir kumpiu – neabejotinai vienos populiariausių karštuoju metų laiku, kai nesinori sunkiai virškinamo maisto. Gaivios ir itin gardžios, nes leidžia pajausti pačius įvairiausius skonius. Salotas su rukola, arbūzu ir kumpiu valgykite vos tik jos paruoštos.
Gardiems ir sotiems pusryčiams – omletas su fetos sūriu ir žirneliais. Tai lengvi, bet sotūs ir maistingi pusryčiai. Omletą su fetos sūriu ir žirneliais valgykite vos iškeptą.
Traškus filo tešlos užkandis, kuriame puikiai dera įvairūs skoniai. Patiekiamas tiek karštas, tiek vėsus. Filo tešlos užkandis neabejotinai patiks ir gurmanams.
Jei esate išalkę, jei vakarėlis, žada, bus ilgas, gaminkite pitą su kiaulienos šašlyku. Kiekvienam svečiui toks patiektas patiekalas bus tikra skonių harmonija ir pasitenkinimas. Neškite į stalą pitą su kiaulienos šašlyku, kol dar šilta.
Kviečiame pasigaminti pyragą iš vis labiau populiarėjančios filo tešlos. Paruošite gana nesudėtingai ir greitai, o skonis vertas 10 balų! Skaniausias filo tešlos pyragas, kol karštas.
Nuostabus dalykas tos mini užkepėlės su grybais – tinka tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką gamtoje. Užkepėlės minkštos ir itin turtingo skonio, tad abejonių nėra – tikrai patiks!
Jei norite lengvo užkandžio ar ieškote idėjos garnyrui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks kviečia pasigaminti karamelizuotų morkų. Traškios morkos tokios gardžios, kad jas galima valgyti vienas, patiektas su fetos sūrio gabaliukais.
Šis čiabatos užkandis tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Itin turtingo skonio patiekalas tikrai nustebins pirmą kartą jį valgančius. Čiabatos užkandžiu mėgaukitės, kol karštas.
Chačiapuri – tiesiog kartvelų virtuvės legenda. Minkštas kelių sūrių patiekalas tiesiog tirpsta burnoje ir negali palikti abejingų. Kadangi Gruzija toli, pabandykite chačiapurį pasigaminti namuose.
Įdarytus pievagrybius patogu ruošti tada, kai nežinote, kur dėti fetos sūrio gabalėlį, špinatų saujelę, kietojo sūrio kampelį. Ingredientų reikia nedaug, o paruoštas patiekalas gali būti valgomas kaip karštasis arba kaip užkandis. Įdaryti pievagrybiai skanesni karšti, tačiau gardūs ir atvėsę.
Pyragėliai su špinatais ir feta – lengvas vegetariškas užkandis pusryčiams arba pietums. Šis karštas užkandis puikiai tiks ir vakarėliams, gimtadienio šventėms. Pyragėliai su špinatais ir feta suvartokite per 3–4 dienas.
Šviežios lapinės salotos su marinuotu moliūgu ir sūriu parmos kumpiu tinka pietums ir vakarienei. Taip pat tai gali būti greitas užkandis. Salotas patiekite iškart pagaminę.
Kai norisi sotaus, bet gaivaus patiekalo, ruoškite keptas šparagines pupeles su ridikėliais ir riešutais. Užtruksite vos 10 minučių. O šparaginės pupelės su riešutais tikrai visiems patiks.
Dešrainis su arbūzų-braškių salsa ir fetos sūriu – užkandžių užkandis. Reikės pasistengti, kol pagaminsite, bet pastangos to vertos. Dešrainis su arbūzų-braškių salsa ir fetos sūriu puoškite bazilikų lapeliais.
Burokėlių mišrainė su pomidorais ir feta – patiks, jei ieškote gaivių salotų recepto. Tai puikus receptas lengviems pusryčiams ar vakarieni. Valgykite šią burokėlių mišrainę vieną ar užsikąsdami tamsia duona.