Produktų, kuriuose gausų flavanoidų, pavyzdžiui, obuolių ir žaliosios arbatos, vartojimas apsaugo nuo vėžio ir širdies ligų, ypač rūkančius ir daug alkoholio vartojančius žmones, rodo naujausias mokslinis tyrimas, kurį atliko Edith Cowan universiteto (ECU) mokslininkai, rašo sciencedaily.com.
flavanoidai
4 straipsnių
Ko gi suvalgius, kad nesustorėčiau? Šis klausimas aktualus daugybei žmonių. Maisto produktai turi būti mažai kaloringi su dideliu kiekiu ląstelienos, teikti sotumo ir skatinti medžiagų apykaitą. Daug įtakos turi ir tai, kokiu būdu gaminama – idealiu atveju be riebalų.
Kriaušės yra saldūs skaidulų turintys vaisiai. Jose gausu svarbių antioksidantų, flavanoidų ir skaidulų – visos šios maistinės medžiagos sutelpa į maždaug šimto kalorijų vaisių, kuriame nėra nei riebalų, nei cholesterolio.
Žmonės arbatą geria dėl įvairiausių priežasčių. Vieniems ji ryte suteikia daugiau energijos nei kava. Kitiems ji malšina apetitą. Britai geria arbatą, nes jie ...britai. Tačiau neseniai atliktas tyrimas parodė, kad arbatą gerti sveika norint turėti sveikus kaulus, rašo naujienų portalas „Quartz“.