Maisto saugos ekspertai įspėja, kad folijos naudojimas gaminant maistą aukštesnėje nei 200 laipsnių temperatūroje gali sukelti rimtų sveikatos problemų.
folija
20 straipsnių
Rusijos Voronežo mokytojai tapo pokštininko aukomis: gaminosi nuo NATO apsaugančias kepurėles iš folijos (22)
Provokacijos aukomis tapę septynių Rusijos Voronežo srities mokyklų pedagogai suorganizavo akciją „Tėvynės šalmas“, kurios metu iš folijos gamino kepurėles, skirtas „apsisaugoti nuo žalingo NATO palydovų poveikio“. Provokacijos sumanytojas – pokštininkas iš Baltarusijos Vladislavas Bochanas, mokyklo...
Geram akumuliatoriui reikalingi du dalykai: didelis energijos tankis prietaisams maitinti ir stabilumas, kad jį būtų galima saugiai ir patikimai įkrauti tūkstančius kartų.
Druskininkų savivaldybėje pasieniečiai susekė uzbeką, kuris neteisėtai perėjo sieną iš Baltarusijos. Jo drabužiuose po pamušalu buvo įsiūta folija. Užsienietis tikėjosi, kad ši medžiaga padarys jį nesusekamu per pasieniečių stebėjimo kameras.
Aliuminio folija praverčia namų ūkyje, tvarkantis ir net poilsiaujant gamtoje. Ir tai dar, žinoma, ne viskas! Egzistuoja ne vienas triukas, kurį prisiminus pavyks sutaupyti ir laiko, ir kantrybės, todėl įvairūs buities darbai jau neatrodys tokie atgrasūs.
Visi žino, kad aliuminio folija turi dvi puses: matinę ir blizgią. Tačiau kuri iš jų kam skirta? Atsakymas į šį klausimą labai paprastas.
Įvairiems patiekalams tinkantis ingredientas – visada po ranka: kaip be papildomo laiko ir pastangų išsikepti burokėlių (12)
Kepti burokėliai gali būti pagrindinis produktas jūsų namuose ištisus metus. Jie puikiai tinka daugelyje patiekalų. Ir atskirai burokėlių kepti visiškai nereikia, užtenka susukti į foliją ir pašauti į orkaitę kartu su duona, troškiniais ar pyragais. Ir turėsite paruoštų kaskart, kai jums jų prireiks...
Sutikite – esame įpratę naudoti aliuminio foliją virtuvėje, vyniojame į ją produktus, joje kepame. Iš tiesų aliuminio folija gali būti naudinga daug kur, ne vien virtuvėje. Jūsų dėmesiui – 7 nestandartiniai būdai pasitelkti aliuminio foliją.
Vasarą ant grotelių lietuviai kepa tiek daržoves ir mėsą, tiek gurmaniškesnius maisto produktus, tačiau pats populiariausias pasirinkimas gana paprastas – bulvės. Pasirodo, kad jos puikiai tinka ne tik kaip garnyras ruošiant vakarienę namuose, bet ir kepant ant grotelių.
Namų šeimininkės ir brangių restoranų savininkai mėsą, žuvį, daržoves ir kitokius produktus dažnai kepa folijoje – gaminimo būdas pamėgtas daugelio. Tačiau mokslininkai įrodė, kad folijos kaitinimas aukštoje temperatūroje yra pavojingas sveikatai, nes dalis aliuminio patenka ir į maistą.
„IT+“ komanda tikrina populiarų mitą – esą folija apvyniotas maršruto parinktuvas pagreitina belaidį internetą. Pigus patobulinimas ar eilinė internetinė apgaulė?
Vienas iš pačių paprasčiausių būdų paruošti lašišą yra ją tiesiog susukti į aliuminio foliją ir iškepti orkaitėje. Labai praktiškas, lengvas ir labai gardus vasaros patiekalas suteiks pakankamai gerųjų riebalų, pasotins ir neapsunkins.
Niekam ne paslaptis, kad į aliuminio foliją patogu suvynioti maisto likučius. Bet tai toli gražu ne vienintelė sritis, kur galima panaudoti aliuminio foliją, rašo womansday.com.
Žiniasklaidoje pateikta daug prieštaringos informacijos. Kai kuriuose straipsniuose teigiama, kad maistas, paruoštas folijoje, pavojingas sveikatai. Ar tokia informacija pagrįsta?
Trakų rajone pavogtas bagis „Bombardier“ surastas Kaune. Nusikaltėliai bandė blokuoti signalą, tačiau jiems tai prastai sekėsi.
Ant švaraus pliko stalo dedamos kelios saujos smulkaus šieno. Jis tolygiai paskirstomas po visą paviršių, tada stalas uždengiamas skaisčiai balta staltiese. Kai stalas jau paruoštas, viduryje dedama lėkštelė su kalėdaičiais, liaudiškai vadinamais „plotkelėmis“. Ir tik tada dėliojama 12-a tradicinių ...
Jei galvojate, kokį gardų patiekalą paruošti šių metų kalėdiniam stalui, siūlome puikų variantą, kuris sužavės visą jūsų šeimą ir draugus. Iškepusi mėsa bus labai sultinga, kvapni, kepsnys labai puošnus, tinka šventiniam stalui.
Genialumas – paprastume. Netikite? Išduosime jums kelis paprastus būdus, kurie padės lengviau šeimininkauti virtuvėje.
Savaitgalį tiesiog draudžiama skaičiuoti kalorijas, būtina mėgautis gardžiais patiekalais ir lepinti šeimą kulinariniais atradimais. Šį kartą siūlome išbandyti kitokį kugelį – pjaustytų bulvių apkepą.
Geriausiai visame pasaulyje pažįstamas prekinis ženklas arba žodis, kurį, pasirodo, vartojame itin dažnai – kokakola. Nors daugelis mūsų dažnai pasimėgaujame šio itin gazuoto gėrimo stikline, tačiau šį kartą siūlome jį ne vartoti, o panaudoti buityje.