Kai kalbame apie erdvė namuose, nieko nėra praktiškiau ir vertingiau už darbo vietą virtuvėje – stalviršį. Nesvarbu, kokio dydžio jūsų virtuvė, tačiau ploto maistui gaminti, regis, niekada nebūna užtektinai.
gaminimas
10 straipsnių
Lietuviai puolė pirkti karšto oro gruzdintuves: ar ši technologija tikrai nekalta – pasisakė ir mitybos specialistė (4)
Tikriausiai jau girdėjote apie prieš kelerius metus kulinariniame pasaulyje atsiradusią inovaciją – karšto oro gruzdintuvę. Tai lyg maža orkaitė, kurioje maistą galima gaminti be riebalų, o joje iškepę patiekalai tampa traškūs ir sultingi.
Turbūt sutiksite – yra tokių patiekalų, dėl kurių kartais važiuojate net į kitame miesto gale esantį restoraną ar užeigą. Gera žinia ta, kad tai, kas iki šiol atrodė ne jūsų jėgoms, keičiasi. Kviečiame išbandyti ir patiems pasigaminti gardžius ir išskirtinius patiekalus. Ir galbūt jie bus net gardes...
Atrodo, kad šiuo metu turėtume susitelkę sėdėti namuose ir laukti, kol ši zaraza greičiau pasibaigs. Bet kai kurių žmonių abejingumas situacijai ir noras neva eiti prieš sistemą, nes „aš juk laisvas žmogus“, atrodo absurdiškai.
Klysta visi – nesvarbu, ar esate tik virtuvės naujokas, ar jau mėginate kulinarinius eksperimentus. Kartais suklystama dėl momentinės savijautos, nedidelio tądien ištikusio tingumo ar tiesiog skubėjimo. Kai kurios klaidos pasitaiko daugeliui.
Trys savaitės karantino, sakote? Vadinasi, daugiau laiko pasiruošti artėjančioms didžiosioms žiemos šventėms pasikrovus naujų idėjų šventiniam stalui arba tiesiog palepinti savo namiškius įspūdinga vakariene be jokios progos. Nuolat ką nors naujo virtuvėje išbandanti epizodo herojė Tatjana Symon šįk...
Vaiko mitybos įpročiai pradeda formuotis dar pačioje vaikystėje, todėl labai svarbu, kad tėvai formuotų supratimą apie subalansuotą mitybą nuo pat mažumės. Vis dėlto tėvams pasiekti, kad vaikai įvertintų mitybos svarbą, ne visada lengva užduotis.
Aiškinant kai kurių produktų kainodarą dažnai akcentuojami dideli mokesčiai. Taip būna kalbant ir apie tokią prekę kaip alkoholiniai gėrimai – mokamas ne tik pridėtinės vertės mokestis (PVM), bet ir akcizo mokestis. Pastarasis negalioja nealkoholiniam alui ar vynui, tačiau kaina gali nė kiek nesiski...
Nerasite vaiko, kuriam ledai, ypač tokią šiltą vasarą, kaip ši, nebūtų pats gardžiausias skanumynas! O jei tą skanumyną jie pasigamina patys kartu su tėvais, ir dar geriau – gamina netikėtu, nuostabą keliančiu ir smalsumą pakurstančiu būdu, tokie ledai tampa ne tik skanėstu, bet ir tikrų tikriausia ...
Suši - tai daugumos jau pamėgtas nacionalinis japonų patiekalas. Apie tai kaip turi atrodyti skanūs ir kokybiški sušiai papasakojo „Sushi stop“ virtuvės šefas Lauras Dzikevičius.