Sumažinti cheminių augalų apsaugos produktų, sintetinių trąšų poveikį žmogaus organizmui savo sklype galima ekologiškai ūkininkaujant, vienas iš elementų – sėti dirvą sideratais. Garstyčios yra puikus sideratas dirvožemiui gerinti ir atkurti, todėl jos tokios populiarios.
garstyčios
200 straipsnių
Garstyčios – koncentruoto skonio maisto produktas kryžmažiedžių šeimos baltosios garstyčios augalo sėklų pagrindu, pagamintas naudoti kaip prieskonis ar papildyti padažams, suteikiantis specifinį kvapą ir aštriai aitrų skonį.
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Kopūstai turi itin daug organizmui naudingų medžiagų ir mineralų. Juose yra daugybė vitamino C ir K. Kopūstuose taip pat yra daug energiją didinančių B grupės vitaminų, įskaitant B1, B2 ir B6. Dėl kopūstuose esančių antioksidantų gražėja veido oda, juos įtraukus į savo kasdienį racioną gerėja atmint...
Įprasti svogūnai daugelį priverčia lieti ašaras, tačiau marinuoti svogūnai, priešingai – jie nepalieka abejingų. Puikiai derantys prie įvairių grilio patiekalų, marinuoti svogūnai kartu yra ir vienas greičiausiai paruošiamų garnyrų, tačiau ir jų receptuose slypi ne viena paslaptis.
Koks vasaros sezonas be grilintų bulvyčių su naminiu garstyčių majonezu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip išgauti vaiskiai oranžinę bulvyčių spalvą. Bulvytes su naminiu garstyčių majonezu valgykite, kol karštos, tačiau jos gardžios ir atvėsusios.
Jei norite lengvo užkandžio ar ieškote idėjos garnyrui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks kviečia pasigaminti karamelizuotų morkų. Traškios morkos tokios gardžios, kad jas galima valgyti vienas, patiektas su fetos sūrio gabaliukais.
Nesvarbu, kur rengsite vakarėlį – namuose ar gamtoje – be dešrainių su dešrelėmis neapsieisite. Juos paruošti itin paprasta ir greita. Dešrainius patiekite iškart.
Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.
Majonezui naudokite vienodos temperatūros komponentus, be to, geriau, kad aliejus būtų neutralaus skonio. Majonezas puikiai tiks prie kiaušinių patiekalų.
Paruošti Benedikto kiaušinius tikrai nesudėtinga, o skonis – nuostabus. Kartu su skrudinta bandelės pusele, tai – tobulas pusryčių patiekalas. Benedikto kiaušinis, beje, ir labai sveika.
Cezario salotų niekada nebus gana. Tiesą pasakius, jų sunku persivalgyti. Cezario salotų paslaptis – ypatingasis padažas.
Kartais užkandžio reikia greitai – tokiu atveju puikiai tiks vieno kąsnio sumuštiniai. Šįkart siūlome – su rūkyta žuvimi, tai gali būti lašiša, skumbrė ar kitokia. Prie vieno kąsnio sumuštinio pridėkite ir citrinos griežinėlį.
Kokios didžiosios metų šventės be silkės! Per Kūčias ir Kalėdas įprasta ją valgyti su kepintomis morkomis ir svogūnais, burokėliais ir pupelėmis, o šį kartą siūlome išmėginti silkės garstyčių padaže receptą.
Per Kalėdas ant stalo tradiciškai nuguls gardžiausi patiekalai – bent kelių rūšių silkės, mišrainės ir sultingi iš orkaitės ką tik ištraukti kepsniai. Nepamiršti reikėtų ir tyliųjų pagalbininkų – gardžių pagardų, kurių pasigaminti galite patys.
Išbandykite salierų apkepą: sluoksniuoti salierai su kreminiu sūrio padažu – išskirtinio garnyro idėja. Labai tinka prie mėsos patiekalų arba gali būti patiekiamas kaip vegetariškas patiekalas. Salierų apkepą pateikite karštą.
Įprastai cezario salotas gaminame su vištiena. Tačiau šios – kitokios, su krevetėmis. Kas valgė šias cezario salotas, liko sužavėti.
Dešrainiai su aštria mangų salsa itin patiks mėgstantiems pikantišką skonį. Paruošti dešrainius neužtruksite – vos 10 minučių. Dešrainius su aštria mangų salsa valgykite dar šiltus.
Kitoks nei įprastai yra dešrainis su aštriomis „Coleslaw“ salotomis. Bet labai gardus – kas ragavo, nesigailėjo. Smagiausia, kad dešrainių su aštriomis „Coleslaw“ salotomis galima pasigaminti ir patiems.
Dešrainis su arbūzų-braškių salsa ir fetos sūriu – užkandžių užkandis. Reikės pasistengti, kol pagaminsite, bet pastangos to vertos. Dešrainis su arbūzų-braškių salsa ir fetos sūriu puoškite bazilikų lapeliais.
Šis aštrus BBQ padažas tiks ir gaminant mėsainius, ir ruošiant kepsnius. Užtruksite 15 minučių, kol padažą išvirsite. Čia rasite receptą, kaip aštrų BBQ padažą panaudoti kepant dešrainius.