Lietuvoje maitinimo sektorius patiria didžiausią krizę per pastaruosius dešimtmečius. Neseniai savo veiklą nutraukė garsus, į „Michelin“ gidą įtrauktas restoranas „Gastronomika“. Užsidarant restoranams, sektorius siunčia aiškų signalą – maitinimo įstaigas apkrovus mokesčiais nuo šių metų pradžios, t...
Gastronomika
20 straipsnių
Gastronomika – šefo Liutauro Čepracko restoranas Vilniaus senamiestyje, Bokšto skvere, netoliese Užupio. Klientams siūlomas A la Carte meniu, degustacinid meniu bei vegetariškas degustacinis meniu.
Šiandien sekmadienis, ir tai diena, kai paprastai rašau apie kokį nors restoraną, vertinu ir juokiuosi, šaipausi ir giriu, ir apskritai darau tai, kas mano gyvenime užima gerus penkiolika metų, kai pirmą sykį sugalvojau rašyti apie restoranus. Kaip buvo rašyta sovietmečiu, apie viešąjį maitinimą.
Po džiaugsmo dėl „Michelin“ įvertinimo Lietuvai – kartėlis: iš šlovės liko tik didžiulės išlaidos ir bankrotai (66)
Valdžia vienu savo sprendimu maitinimo sektoriui įteikė dovaną, o kitu užmoju atėmė galimybę kvėpuoti. „Tai, kas vyksta, yra smulkaus verslo genocidas“, – įvertino Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. Po žinios apie restorano „Gastronomika“ užsidarymą ir kiti v...
Garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas antradienį pakomentavo sprendimą uždaryti į „Michelin“ gidą įtrauktą restoraną „Gastronomika“. Anot jo, pastarųjų metų įvykiai prabangiems restoranams nebuvo palankūs, o jam pačiam, kaip rašė, atsibodo dirbti nemokamai arba nuostolingai.
Ресторан шефа Лютаураса Чепрацкаса Gastronomika, который в июне этого года года был включен в список Michelin, в понедельник сообщил о закрытии. Президент Литовской ассоциации гостиниц и ресторанов Эвалда Шишкаускене сказала Delfi, что это только вершина айсберга.
Liutauro Čepracko vadovaujamas restoranas „Gastronomika“, kuris birželį buvo įtrauktas į „Michelin“ gidą, pirmadienį paskelbė apie užsidarymą. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė „Delfi“ sakė, kad tokios žinios – tik ledkalnio viršūnė.
С 2024 года в Литве перестанет действовать льготный 9% НДС на услуги общепита. Попытки продлить его действие были отклонены. По словам шеф-повара Лютаураса Чепрацкаса, власти "задвинули рестораны в угол и забыли о них", а аргументы в пользу повышения налога не выдерживают критики. Мало того, он напо...
Оборот заведений общепита в Литве за год снизился на 3,6%. Жители стали реже ходить в кафе и рестораны, а когда приходят, покупают намного меньше, чем прежде. Владельцы кафе уверяют, что становится сложно справиться с проблемами, которые идут одна за другой, пишет madeinvilnius.lt.
Interjerai puikūs. Indai prabangūs. Kulinarinė technika nepriekaištinga. Ingredientų įvairovė stulbinama. Patiekalų estetika rafinuota. Someljė profesionalūs. Klientai išmanūs.
Pradėkime nuo to, kad nekenčiu perdarytų Naujamiesčio pramoninių pastatų. Visų tų siaubingų, šlykščių, sovietinių buvusių gamyklų, kurių pilnas Vilnius, nes kažkada jis buvo pramoninis centras ir dirbo Sovietų Sąjungos naudai, gamindamas blogus sovietinius magnetofonus ir visokią atsilikusią kuro ap...
Pandemijos iškankintas maitinimo sektorius itin džiugiai pasitinka lengvatinį PVM. Restoranų vadovai tikisi, kad tai padės pristabdyti kainų augimą, tačiau klientai iš to turės menkos naudos. Anot jų, net neverta kalbėti apie patiekalų kainų mažinimą, mat ši priemonė pirmiausia skirta gelbėti verslu...
Nežinau, kiek dar džiaugsiuos, kaip vaikas, šiomis chuliganiškomis antraštėmis – matyt, tiek pat, kiek jomis džiaugsitės jūs, mano mielieji skaitytojai. Aišku, kad mane leidžia ten, kur tik aš noriu eiti, suprantama, kad iš niekur nevaro, tačiau mažytė porcija agresijos, keršto ir įsivaizduojamo atp...
Naują asociaciją įkūrę virtuvės šefai: jei nesigelbėsime patys, išnyksime iš gastronomijos kultūros žemėlapio (3)
„Mes ne tik maitiname žmones, mes kuriame charakterį, savo veidą, nuotaiką, galiausiai – ir Lietuvos kulinarijos, ir kultūros identitetą“, – sako restoranų „Somm“, „Dine“ bendraturtis, someljė Arminas Darasevičius. „Ir tai yra daugiau nei verslas“, – jam pritaria vienas geriausių Lietuvos virtuvės š...
Kalbant apie stipriausius, aš turiu omenyje ne save, o restoraną “Gastronomika”. Dar prieš karantiną restoranas persikraustė į Senamiestį, Bokšto gatvę, iš keistos vietos T.Ševčenkos gatvėje, kur jis buvo pasislėpęs tarp loftų, buvusių industrinių patalpų ir sugrūstų automobilių - ten jis dulksvai s...
„Restoranas – tarsi laikrodis. Sureguliuoji, paleidi, patikrini, jei reikia, dar kartą prisuki“, – sako virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Prireikė net keleto metų, kad jis įgyvendintų savo svajonę ir atidarytų restoraną Vilniaus senamiestyje. Šį pavasarį restoranas atvėrė duris savo svečiams. Po d...
COVID-19 tapo ne tik visuomenės sveikatos krize. Tai, ko gero, iki šiol vienas didžiausių kavinių bei restoranų išbandymų. Niekada anksčiau tiek daug restoranų nebuvo priversti stabdyti veiklos. Kai kuriems ši neeilinė situacija tapo ir verslo baigtimi. Tie, kam pavyko išsilaikyti, nesitiki, kad pan...
Japonijoje pagamintas veidrodinis stogas, iš Šveicarijos atgabenta langų sistema, tris šimtus kilogramų sveriančios durys, Nobelio premijos laureato sukurtos elektros lemputės, bet svarbiausia – autorinis virtuvės šefo Liutauro Čepracko kurtas maistas lėkštėse.
Вильнюсские рестораны решили вкусно отметить 30-летие восстановления независимости Литвы: гостям предложат специальные блюда, которые будут символами свободы. 15 блюд, уникальный коктейль и даже специальное меню ждут горожан и гостей столицы до 6 июля.
Jau šį rudenį pačiame Vilniaus senamiesčio centre, Bokšto g. 6, įsikurs pirmieji modernaus barokinio verslo ir laisvalaikio komplekso „Bokšto skveras“ nuomininkai. Kompleksas, kurio projektavimas ir statybos užtruko kone dešimtmetį, bus atviras visiems vilniečiams bei miesto svečiams.
„Virtuvėje romantikos maža, šefo darbas – be galo sunkus, tačiau jame slypi didžiulė kūrybos jėga”, – sako garsiausias Lietuvos šefas Liutauras Čeprackas. Jis jau paskelbė priėmimą į privačią savo mokyklą ir visiškai neabejoja - pasiseks tik tiems, kuriuose dega didžiulė aistra maistui ir noras tobu...