Traškus, trapus, bet tiesiog tirpstantis burnoje kataifi tešlos krepšelis su gardžiu kremu. Greičiausiai tokių dažniau ragaujate kavinėse ar restoranuose. Tačiau nuo šiol kataifi tešlos krepšelius su gardžiu kremu galite pasigaminti ir namuose.
Gervuogės
46 straipsnių
Pasvalietė itin brangias uogas savo sode skina kibirais: pasidalino 10 patarimų, kad derlius džiugintų (4)
Gervuogės – puikaus skonio ir vitaminais gausios uogos, kurių galime rasti ir prekybos centre, ir turguose ar prekyvietėse. Nors uogos gražios, kvapnios, skanios, tačiau jų kaina dažną pirkėją verčia praeiti pro jas lanku. Štai prekybos centruose kilogramo kaina siekia apie 30 eurų (paprastai parduo...
Jei manote, kad būnant gamtoje neįmanoma pasigaminti tortą, klystate. Štai jums kruasanų torto receptas. Patikėkite – visi valgys kruasanų torto ir dar pakartoti norės.
Kažin ar atsirastų nors vienas, kam nepatiktų kreminis desertas su šakočiu. Lengvas, gaivus ir tiesiog aksominės tekstūros. Kreminį desertą su šakočiu patiekite iškart ir mėgaukitės.
Alfredas Bardauskas, ūkininkas, Žemės ūkio bendrovių asociacijos valdybos narys, juokauja, kad Lietuva didelė šalis. Vieni lietumi džiaugiasi, nes jau baigė sėją, kitiems stichija su kruša ir liūtimi – katastrofa. Priklauso nuo to, kokiame regione žmogus dirba.
Amerikiečių dietologai po nuodugnių vertinimų išrinko 9 pačias geriausias dietas – jos įrodė, kad yra tikrai veiksmingos ir nekenkia sveikatai.
Šarūnas Cijūnaitis, kuris uogų plantaciją įsteigė prieš keletą metų ir kiekvienos kultūros jau skina po keletą tonų, sako, kad tokių kiekių produkcijos Lietuvai nėra per daug. Atvirkščiai, viską sėkmingai išparduoda „elito“ turgelyje.
Turbūt maistingiausias ryto patiekalas – avižinė košė su vaisiais. Gardinta natūraliu medumi ir pačiais įvairiausiais vaisiais, kokių tik randate šaldytuve ar spintelėje. Pagardinkite avižinę košę mėtų lapeliais.
Išbandėte daugybę lieknėjimo būdų, bet rezultatai nedžiugina? Ši mityba ne tik tirpdo kilogramus, bet ir leidžia jaustis sotiems (1)
Laikėtės greipfrutų ir keto dietos, atsisakėte duonos, makaronų ir kitų angliavandenių – tačiau svorio numesti taip ir nepavyko? Ekspertai siūlo atsisakyti tokių griežtų dietų ir prisiminti svarbią taisyklę: raktas į sėkmingą svorio metimą yra visai ne beskonė, mažai riebalų ir angliavandenių turint...
Giedrius ir Daiva Žvinkliai ūkininkauja Plungės rajone Babrungų kaime. Jie pasirinko specializaciją auginti remontantines avietes ir gervuoges.
Laimutis Genys, ūkio „Genio rojus“ savininkas, Lazdijų raj. jau penktus metus augina smidrus ir gervuoges.
Maskarponės kremas su uogomis ir biskvitu – malonumas ir skrandžiui, ir akims. Ir paruošiamas šis desertas itin paprastai bei greitai, o aikčiojimus dėl maskarponės kremo su uogomis ir biskvitu girdėsite visą vakarą.
Be serbentų ar agrastų lietuvių soduose tradiciškai auginamos avietės, šilauogės, braškės, tačiau gervuogės čia kol kas dar retenybė. Prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, lygindama gervuoges su avietėmis, sako, kad nors jos panašios ...
Plakta grietinėlė su biskvitu ir vaisiais – itin vasariškas desertas. Greitai pagaminsite, maloniai vėsų valgysite. Plaktos grietinėlės su biskvitu ir vaisiais desertas neabejotinai patiks daugeliui valgytojų.