Iš Pietų Azijos kilęs lydytas sviestas (ghee) žinomas ir lietuviškoje virtuvėje. Vis dėlto prieš gaminant šį, atrodo, lengvą produktą iš vieno ingrediento, pravartu pasidomėti, kaip tai atlikti teisingai. Gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė-Sidorova sako, kad ir ghee sviestas, vartojamas nesaikingai, ...
ghee
4 straipsnių
Pasaulyje sparčiai populiarėjantis indiškas lydytas sviestas ghi – produktas, kurį šiandien atranda ir dažnas lietuvis. Ghi Indijoje nuo seno vadinamas skystuoju auksu ir simbolizuoja gerovę, o anksčiau buvo manoma, kad tie, kas namuose turėdavo gausybę šio lydyto sviesto, tapdavo turtingi. Kitose k...
Atsisveikinkite su kenksmingais riebalais: pamokė, kaip pasigaminti sparčiai populiarėjantį ghee sviestą (109)
Jei anksčiau nesusimąstydami į keptuvę dažniausiai pildavome beskonį ir bekvapį skaidrų rafinuotą augalinį aliejų, tai dabar vis dažniau ieškome jo alternatyvos. O ieškoti, kuo pakeisti rafinuotus, dezodoruotus augalinius aliejus, tikrai verta, nes vis dažniau mitybos specialistai pasisako, kad perd...
Gi (ghee) yra valytas sviestas, labai plačiai naudojamas Indijoje. Nors vakariečiai pastaruosius 30 metų įtariai žiūri į gyvulinės kilmės riebalus ir sviestą (labiausiai dėl margarino, kuris yra net ne sviestas, o niekam tikęs jo pakaitalas), valyto sviesto privalumai Indijoje žinomi nuo seniausių l...