Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.
Ghi sviestas
10 straipsnių
Vienintelis pieno produktas, tinkantis visiems: puikiai tinka kepimui, stiprina imuninę sistemą, gerina atmintį (10)
Viduržemio jūros šalių gyventojai mėgstamo maisto neįsivaizduoja be alyvuogių aliejaus, o Indijoje viena iš patiekalų sudedamųjų dalių yra lydytas sviestas ghi. Jis pasižymi ne tik ypatingu skoniu, bet ir sveikatai naudingomis savybėmis, netgi stiprina imuninę sistemą.
Iš Pietų Azijos kilęs lydytas sviestas (ghee) žinomas ir lietuviškoje virtuvėje. Vis dėlto prieš gaminant šį, atrodo, lengvą produktą iš vieno ingrediento, pravartu pasidomėti, kaip tai atlikti teisingai. Gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė-Sidorova sako, kad ir ghee sviestas, vartojamas nesaikingai, ...
Auksinės riebalų taisyklės, kurių laikantis sveikata tik gerės: vienus naudokite drąsiai, kitus apeikite (1)
Nuėjus į prekybos centrą prie riebalų lentynos – tiesiog pradeda raibti akys: rapsų, saulėgrąžų, alyvuogių, kanapių, linų sėmenų aliejus... O kur dar kokoso riebalai ar ghi sviestas. Kaip išsirinkti tinkamiausią produktą?
Sviestas lietuvių mityboje nuo senų laikų užėmė svarbią vietą, kurią pastaraisiais metais, panašu, ir vėl susigrąžina. Mokslui atskleidžiant vis daugiau naudingųjų sviesto savybių, šio produkto suvartojimas Lietuvoje taip pat auga. Tuo metu dietistė Vaida Kurpienė pažymi, kad saikingai vartojamas sv...
Liaupsinamas alyvuogių aliejus nėra toks nekaltas: netinkamai naudodami, prisidarysite daug žalos (83)
Tai, kad alyvuogių aliejus turi daugybę sveikatai naudingų ir net būtinų medžiagų, yra girdėjęs bene kiekvienas. Vis dėlto neapsigaukite – neteisingai naudojant šį riebalą, galite padaryti didžiulę žalą savo kūnui.
Pasaulyje net apie 75 proc. žmonių netoleruoja laktozės. Tai beveik 8 žmonės iš 10! Laktozė – tai pieno cukrus, kuris suteikia pienui saldų skonį ir sudaro apie 40 procentų piene esančių kalorijų. Būtent laktozė dažniausiai ir sukelia pieno produktų netoleravimą. Netoleravimas atsiranda dėl fermentų...
Pasaulyje sparčiai populiarėjantis indiškas lydytas sviestas ghi – produktas, kurį šiandien atranda ir dažnas lietuvis. Ghi Indijoje nuo seno vadinamas skystuoju auksu ir simbolizuoja gerovę, o anksčiau buvo manoma, kad tie, kas namuose turėdavo gausybę šio lydyto sviesto, tapdavo turtingi. Kitose k...
Brokoliai, arbatos grybas, ajurvedos pasekėjų pamėgtas ghi sviestas ir kiti vertingi ingredientai gali padėti veiksmingai kovoti su odos defektais, rašo elle.ru.
Kardiologė Aseem Malhotra prisipažįsta: užsukusi į savo pamėgtą vietos restoraną visada prašo paruošti jos patiekalą ne aliejuje, o lydytame svieste. „Jie mane pažįsta, todėl nebeišplečia akių ir negūžčioja pečiais. Padeda ir tai, kad palieku dosnius arbatpinigius. Bet tikrai to verta“, – tikina dak...