Ghi sviestas

10 straipsnių

Sporto mitybos specialistė, socialinio tinklalapio „Kuras Kūnui“ autorė Emilija Miliauskė

Pasaulyje net apie 75 proc. žmonių netoleruoja laktozės. Tai beveik 8 žmonės iš 10! Laktozė – tai pieno cukrus, kuris suteikia pienui saldų skonį ir sudaro apie 40 procentų piene esančių kalorijų. Būtent laktozė dažniausiai ir sukelia pieno produktų netoleravimą. Netoleravimas atsiranda dėl fermentų...

Kardiologė Aseem Malhotra prisipažįsta: užsukusi į savo pamėgtą vietos restoraną visada prašo paruošti jos patiekalą ne aliejuje, o lydytame svieste. „Jie mane pažįsta, todėl nebeišplečia akių ir negūžčioja pečiais. Padeda ir tai, kad palieku dosnius arbatpinigius. Bet tikrai to verta“, – tikina dak...