Laidos „Alfas live“ vedėjas, skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas buvo pakviestas į stulbinamą pasisekimą turėjusios laidos herojės žolininkės, chemijos mokslų daktarės Ksaveros Vaištarienės namus viename Vilniaus daugiabučių. 87 metų mokslininkė svečiui parodė virtuvę, kurioje gimsta išskirtinai svei...
gilių kava
7 straipsnių
Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo seno traukia menininkus, rašytojus ir dvasingus žmones. Čia jie atvyksta ieškoti įkvėpimo, draugystės su gamta, o pastaraisiais metais, įsisavinant Europos Sąjungos lėšas, Anykščiuose duris atvėrė ir įstaigos, k...
Gilių kava – vietoj pusryčių, kiaulpienių – kad greičiau susivirškintų cepelinai. Liaudiškų patarimų lobynas neretai praverčia tiems, kurie tausoja ne tik savo skrandį, bet ir sielą.
Ruduo dovanoja ir vertingąsias ąžuolo giles, kurios gurmanų virtuvėje pakvimpa naujų gyvybinių jėgų ir stiprybės suteikiančia kava. Ji nuo seno naudojama toksinams šalinti, kraujui ir visiems organams valyti.
GRYNAS.lt neseniai rašė apie įvairius kaštonų panaudojimo būdus. Tačiau yra ir kitų rudens gėrybių, turinčių gydomąjį poveikį. Liaudies medicinos žinovai kviečia eiti į mišką ir jų prisirinkti tiek, kad užtektų iki naujo derliaus. Patogiausia ąžuolo stiprybę perimti geriant gilių kavą. Tačiau jos mė...
GRYNAS.lt skaitytoja Neringa, aprašiusi šermukšnio vertingąsias savybes, šįsyk įsileidžia mus į savo virtuvę ir atskleidžia, kokią naudą galime gauti iš rudenį sunokusių šaltalankio uogų.