glitimas

50 straipsnių

Dar bakalauro studijų metais Ugnė Dirdaitė suprato, kad savo technologines žinias gyvenime nori panaudoti sprendžiant kitų žmonių problemas. Tiesa, tik prisilietusi prie nemažai mokslų – biotechnologinių, biochemijos, genetinių, cheminių, elektronikos, politinių ir agromaisto – ji pagaliau atrado, k...

Reda Vitkutė, integralios sveikatos mentorė

Atrodo, kad šiandien yra sunku išvengti perdirbto maisto. Įvairūs saldikliai, tirštikliai, konservantai ir dar daug kitų maiste esančių priedų kenkia žmogaus sveikatai. Jei jau kurį laiką pastebite, kad dėl kai kurių produktų jaučiate diskomfortą, pilvo pūtimą ar skauda galvą, atkreipkite į tai dėme...

Lankydamiesi maisto prekių parduotuvėse, vartotojai ant kai kurių mėsos gaminių pakuočių pastebi užrašą „Gluten free“. Daugelis tokį ženklinimą atpažįsta ant gaminių pagamintų iš grūdinių kultūrų, todėl neretai kyla klausimas ar gali mėsos gaminiuose būti glitimo ir kokiu būdu jis gali susidaryti?

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Dienos šiltėja, vis daugiau ir įvairesnių daržovių pasirodo ant mūsų pietų ar vakarienės stalo. Esu išanalizavusi ir pateikusi tikrai daug pavasario ir vasaros metu mus džiuginančių daržovių ir vaisių bei uogų. O kukurūzą buvau primiršusi, nors ši daržovė tikrai populiari, ypač prasidėjus grilio sez...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė ir Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas

„Kalėdos be glitimo“ – taip skamba naujo straipsnių ciklo pavadinimas, kuriame bus siūlomi šventinių patiekalų receptai be glitimo. Šią savaitę – kakavinis burokėlių keksas, kurį gamino ir receptą pateikė Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas. Švelnaus ir kvepiančio...