Savarankiškai namuose atliekami testai – dažnam atrodo naujiena, tačiau vaistinėse juos galima rasti jau ne vienus metus. Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Justina Metlovienė pranešime žiniasklaidai paaiškina, kad be tokių greitųjų savarankiškų testų kaip koronaviruso, gripo, nėštumo, H. Pylori...
glitimo netoleravimas
11 straipsnių
Alergija per plonąją žarną gali atsirasti ne vien dėl riebalų. Tokie alergenai kaip krabai, žiedadulkės ar glitimas tikrai nėra riebalų bombos, o riebiai valgantys žmonės nebūtinai alergiškesni nei kiti.
Glitimo netoleravimas – dažna problema šiandieninėje visuomenėje. Gydytoja dietologė Edita Gavelienė teigia, kad labai svarbu nuolat klausyti savo organizmo siunčiamų signalų ir grūdinių kultūrų bei iš jų pagamintų produktų atsisakyti tuomet, jei jie daro įtaką mūsų gerai savijautai. Visgi, speciali...
Parduotuvių lentynose daugėjant produktų be glitimo, daugelis iš mūsų susimąstome, kas yra tas glitimas ir kodėl jo reiktų vengti? Kai kurie pirkėjai tiesiog renkasi produktus be glitimo ir nesuka sau galvos kas iš tiesų tai yra ir kokią įtaką daro sveikatai. Šiandien laidoje „Sveika lėkštė“ pabandy...
Glitimo netoleravimas – labai dažna problema šiandieninėje visuomenėje. Glitimas – tai baltymas, randamas kai kuriuose grūduose. Kviečiai, miežiai ir rugiai bei jų produktai turi glitimo.
Glitimo netoleravimas gali atsirasti bet kuriame amžiuje: nesiimant priemonių gali išsivystyti net ir vėžys (44)
Glitimo netoleravimas – problema, kuri gali varginti ir nuo gimimo, ir atsirasti tik senatvėje. Periodiškai atliekami tyrimai rodo, kad glitimo netoleravimas kasmet vargina vis daugiau žmonių visame pasaulyje, o JAV ši problema fiksuojama net 15 proc. šalies gyventojų.
Organizmui netoleruojat laktozės, glitimo ar kitų kasdieniuose maisto produktuose esančių medžiagų, galimi įvairūs sveikatos sutrikimai – nuovargis, migrena, alerginiai bėrimai ar pilvo pūtimas. Rinkdamiesi maisto produktus vis daugiau žmonių kelia klausimus, kaip atpažinti maisto netoleravimo simpt...
Šiais laikais ypač populiaru nevartoti produktų, kuriuose yra glitimo, tačiau, neseniai atlikto tyrimo duomenimis, atsisakius glitimo, širdies ligų rizika nemažėja, mokslo naujienų portale livescience.com rašo žurnalistė Rachael Rettner.
Maisto netoleravimo sąvoką apima labai daug skirtingų organizmo būklių ir ligų. Pats maisto netoleravimas savaime yra tik simptomas, o priežastys gali būti įvairios. Maisto netoleravimas labai dažnai klaidingai tapatinamas su alergija, tačiau tai skirtingi dalykai.
Pastaruoju metu atlikti tyrimai įrodė, kad ne per seniausiai išpopuliarėjusi dieta, kurios laikantis reikia visiškai atsisakyti glitimo turinčių produktų, nėra tokia „nekalta“, kaip tvirtina jos propaguotojai. Mokslininkai išsiaiškino, kad vartojant produktus be glitimo organizme gali padidėti arsen...
Greičiausiai esate girdėję apie glitimo netoleravimą ir žinote, kad ligos padeda išvengti specialūs maisto produktai be minėto baltymo. Ar iš tiesų šis susirgimas yra toks aktualus daugumai mūsų?