gliukozė

65 straipsnių

Gliukozė (dekstrozė, vynuogių cukrus) – paprastasis angliavandenis, kurio cheminė formulė C6H12O6. Saldaus skonio gerai tirpstanti vandenyje skaidri kristalinė medžiaga. Jos molekules jungia daug vandenilinių jungčių, todėl kaitinama skyla.

Artur Lebedenko-Swan

Kiekvieną šeštadienio rytą, vedžiodamas šunį Vilniaus senamiesčio gatvelėmis, matau linksmuosius ryto vaiduoklius, rėkaujančius su taure rankose, išnyrančius iš naktinių barų ir stabdančius taksi automobilus. Aplanko dvi mintys: „Matyt, buvo šaunus vakarėlis“ arba „Kaip jam bus kelias dienas sunku.....

Cukrus – vienas iš labiausiai ištirtų, tačiau ir mitais apipintų ingredientų, be kurių savo virtuvėje apsieina reta šeimininkė. Saldūs patiekalai ar gėrimai pakelia nuotaiką ir akimirksniu suteikia energijos, tačiau po šio trumpo saldumo pliūpsnio dažnas pradeda nerimauti, kaip jie paveiks svorį ir ...

Vaida Kurpienė

Dirbu mitybos srityje jau daugiau kaip 11 metų. Pati esu numetusi 24 kilogramus bei baigusi mitybos srities mokslus. Kalbu ir iš mokslo ir iš praktinės pusės. Šiandien žodis vyrams – jiems rūpimi klausimai apie sūnų mitybą, bėrimą spuogais bei per didelio gliukozės lygio gliukozės sumažinimą rytais.

Simona Laiconaitė

Pastaruosius septyniasdešimt metų nuosekliai tunkanti žmonija yra įtikinta, kad antsvorio, cukrinio diabeto ir širdies ligų epidemiją sukuria maiste esantys riebalai. Įnėrę į dietų pasaulį pirmiausia randame rekomendacijas valgyti liesus maisto produktus, stipriai riboti suvartojamas kalorijas, o ma...