Agurkai su medumi ir sūriu yra toks užkandis, kurio neatsisakysi per pusryčius, pietus ir vakarienę. Vos iš keturių ingredientų sukuriamas patiekalas džiugina ne tik paprasta gamyba, bet ir ypatingu skoniu. Agurkai su medumi ir sūriu neabejotinai nuneš į vaikystę.
Graikiniai riešutai
223 straipsnių
Jei ieškote idėjų naujiems užkandžiams, išbandykite marinuotų alyvuogių receptą. Alyvuogės su priedais sukuria išties nepakartojamo skonio užkandį – su tuo sutiks ir jūsų svečiai. Marinuotas alyvuoges galima valgyti su duona, o galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ar sūrio patiekalų.
Mitybos specialistai pastebi, kad šiuose riešutuose ypač gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą ir apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Šis trupininis obuolių pyragas – vienas gardžiausių. Gana nesudėtingai paruošiamas, o vertas ypatingų pagyrų. Iškeptą obuolių pyragą patiekite su ledais.
Dar vienas receptas sveikesnei virtuvei – džiovintų abrikosų kamuoliukai. Itin greitai pagaminami, be to, jų nereikia kepti. Paruoštais abrikosų kamuoliukais galite vaišintis iškart.
Ne tik skanu, bet ir naudinga, tai – apie kokosinius saldainius. Jų receptas neįtikėtinai paprastas ir lengvas. Ruoškite šiuos saldainius ir mėgaukitės. Kokosiniai saldainiai itin tinka sportuojantiesiems.
Tokius batonėlius su žemės riešutų sviestu ir zefyrais drąsiai galite gaminti ir vaikų šventei. Spalvingas ir malonaus skonio desertas patiks daugeliui.
Filo tešlos krepšeliai su įdaru – puikus užkandis susiruošus vakaroti ar laukiant svečių. Trapios tešlos krepšeliai su sodraus skonio kremo įdaru ir keptų paprikų tyrele nepaliks abejingų. Patikiname: filo tešlos krepšeliai su įdaru greitai dingsta nuo stalo.
Šiai lašišai su brokoliais tikrai negalėsite atsispirti. Ypač ji patiks mėgstantiems valgyti aštriai. Lašišos kepsnį prieš patiekiant užbarstykite tarkuota žaliosios citrinos žievele.
Medaus tortas gaminamas gimtadieniams, šventėms ir kasdienai. Tiesa, torto gamyba pareikalauja kantrybės ir laiko. Tačiau toks didingas desertas kaip medaus tortas neliks neįvertintas.
Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, šiandien maždaug 300 milijonų suaugusiųjų pasaulyje patiria depresiją. Mes, lietuviai, esame šiauriečiai, tad ypač tamsiuoju metų laiku mus neretai aplanko prastesnė nuotaika, jaučiamės prislėgti, trūksta energijos. Ar žinojote, kad savo psichinę ir psich...
Slyvų pyragėlis – lengvai paruošiamas desertas. O taip pat mažai ingredientų ir pastangų reikalaujantis skanėstas, kuris tiks prie kavos ar arbatos. Iškepusį slyvų pyragėlį apibarstykite cukraus pudra.
Burokėlių salotos – visada sveikas pasirinkimas. Valgysime Kūčių ar kitą dieną. O burokėlių salotos su raugintais kopūstais – vienas senesnių lietuvių receptų, beje, labai naudingų sveikatai.
Keptos daržovės su čioriso dešra – vienos skardos patiekalas. Ir labai lengvai paruošiamas. Daug skonio turintis garnyras kuris tiks su žuvimi, mėsa ar jūrų gėrybėmis. Keptas daržoves su čioriso dešra patiekite karštas.
Marinuoti burokėliai su krevetėmis suteikia ne tik skonio įvairovės, bet ir įdomios tekstūros, tad tai gali būti tikrai malonus atradimas draugų susibūrimo progose. Marinuoti burokėliai su krevetėmis gali tapti jūsų šventiniu patiekalu.
Jei dar nekepėte pyrago su svogūnų džemu ir sūriu, turite puikią progą ištaisyti šią klaidč. Patikėkite – valgysite ir negalėsite sustoti. Pyragas su svogūnų džemu ir sūriu – be galo skanus.
Sluoksniuotos tešlos desertas su figomis gali tapti kasdieniu desertu. Atrodo įspūdingai, o padaromas visai lengvai. Su šiuo sluoksniuotos tešlos desertas nustebinsite visus pažystamus.
Jei namie turite spurgų ir norite kiek prašmatnesnio deserto, gaminkite spurgų bokštą. O visa paslaptis – kremuose, kurie ir sujungs spurgas. Spurgų bokštą dekoruokite riešutais.
Pietų dėžutė – daugelio tėvų galvos skausmas, o šefai Paulius ir Pavelas rekomenduoja į ją dėti kruasaną su vištiena. Ir garantuoja: tokį patiekalą vaikai tikrai noriai valgys. Beje, kruasanas su vištiena patiks ir suaugusiems!
Pasigaminti riešutų sviestą namuose yra paprasčiau nei daugelis įsivaizduoja. Jo gamyba tetrunka kelias minutes, o reikia vos kelių ingredientų: riešutų, druskos ir mėgstamo natūralaus saldiklio. Kokius riešutus naudosite – nesvarbu, riešutų sviestui tinka beveik visos rūšys. Tačiau žiemą itin tinka...