Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.
Graikiškas jogurtas
74 straipsnių
Užkandis su tuno užtepėle – dar vienas gana paprastai pagaminamo patiekalo receptas. Pikantiška užtepėlė puikiai dera su česnakine duona. Prieš valgydami užkandį su tuno užtepėle apibarstykite smulkintais svogūno laiškais.
Lengvos, gaivios ir gardžios yra salotos su avokadais ir kanapių sėklomis. Turtingo skonio patiekalo paslaptis – jogurtinis padažas, kurį pasigaminti itin paprasta. Salotas su avokadais ir kanapių sėklomis patiekite iškart, kai paruošite.
Naminių kebabų receptas praverčia, kai stinga laiko, o valgyti norisi čia ir dabar. Tačiau nors ir greitas, šis maistas yra sveikas. Kuo daugiau daržovių, tuo ir sveikiau, ir gardžiau. Kebabą valgykite šiltą.
Baltyminis kokteilis labai sveikas ir itin naudingas karštą vasaros dieną, kai nieko nesinori. Tai išties gardus ir maistingas patiekalas. Mėgaukitės baltyminiu kokteiliu vos jį paruošę.
Desertu su jogurtu ir šokoladu mėgaukitės ryte, perpiet ar vakare ar vaišinkite užsukusius draugus. Jis yra gaivaus, sodraus skonio ir maloniai traškiu šokolado apvalkalu. Desertą su jogurtu ir bananais mielai valgys ir vaikai.
Kažin ar atsirastų nors vienas, kam nepatiktų kreminis desertas su šakočiu. Lengvas, gaivus ir tiesiog aksominės tekstūros. Kreminį desertą su šakočiu patiekite iškart ir mėgaukitės.
Šylant orui ieškome lengvesnių patiekalų, tad ši šalta agurkų ir jogurto sriuba – pačiu laiku. Tiršta, aromatinga, skalsi. Prieš patiekdami šaltą agurkų sriubą papuoškite žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi.
Nuostabus dalykas tos mini užkepėlės su grybais – tinka tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką gamtoje. Užkepėlės minkštos ir itin turtingo skonio, tad abejonių nėra – tikrai patiks!
Desertui – pyragaičiai su kiviais ir avietėmis. Traškus desertas su saldžiarūgščiu vaisiniu įdaru – tikras vasaros gardėsis. Pyragaičius su kiviais ir avietėmis ragaukite iškart.
Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
„Mėgstu įprastą tinginį, labai. Bet šis yra kažkas TOKIO. O jei nepatingėsite viršų papuošti lydytu šokoladu ir sausainių trupinukais, drąsiai galima neštis į svečius. Na, gaminimo šiek tiek daugiau, nei klasikiniam, bet verta“, – savo karamelinį tinginį pristato tinklaraščio @5produktai autorė Roma...
Maisto tinklaraštininkė Roma Labžentė (@5produktai) su vyru labai mėgsta traškią vištieną. „Jau teko mėsą išvolioti kukurūzų dribsniuose, kokoso drožlėse, džiūvėsėliuose su ciberžole, avižiniuose dribsniuose, tarkuotame sūryje. Bet šis receptas šiuo metu yra favoritas!“ – sako ir ragina visus pasiga...
Jei kas sakė, kad nemėgsta brokolių, jie greičiausiai neragavo brokolių kotletukų. Patikėkite: peržiūrėję šį video įrašą skubėsite į parduotuvę brokolio (jei neturite šaldytuve) ir pagal šį receptą ruošite kotletukus. Minkšti, purūs – jie ne tik skanūs, bet ir labai maistingi.
Norite pusryčiams kepti avižinius blynelius, tačiau neturite avižinių miltų? Ne bėda – jums tereikia dribsnių ir maišytuvo. Greitai paruošiami itin gardūs avižinių dribsnių blyneliai patiks ir mažiesiems ragautojams.
Balto šokolado rutuliukai neabejotinai papuoš šventinį stalą, tačiau jais taip smagu mėgautis ir be progos. Šį desertą pamėgs ir vaikai. Juos, beje, taip pat galima įjungti į baltojo šokolado rutuliukų gamybos procesą.
TikToke šiuo metu itin populiarus tortilijos sumuštinis su burokėliais – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas. Tinkantis visomis progomis, o ir įdarų įvairovė beribė. Tortilijos sumuštinių su burokėliais galima pasigaminti iš anksto – beliks tik apkepti.
Pudingo su burokėlių ir šokolado kremu – unikalus skonis: šiek tiek saldus ir šokoladinis su šilauogėmis. Jis gali sukelti įdomią ir malonią patirtį visiems, kurie mėgsta naujoves desertuose. Pudingas su burokėlių ir šokolado kremu galite į traukti į šventinį valgiaraštį.
Naminiai bulvių traškučiai, supjaustyti plonais griežinėliais ir pagardinti kvapniu žolelių prieskonių mišiniu ir paprikos užuomina, sukuria pikantišką ir aromatingą skonį. Šis užkandis tinka bet kokiai progai, pavyzdžiui, kino vakarams, iškyloms ar gimtadieniams. Bulvių traškučius patiekite su pada...