greito maisto restoranas

18 straipsnių

Greito maisto restoranas – vieta, kur netrukus po užsakymo patiekiami valgiai, tokie kaip sumuštiniai, picos, mėsainiai, kebabai, gruzdintos bulvytės, vištienos sparneliai, tako, dešrainiai, kibinai, čeburekai. Daugelis greitojo maisto restoranų siūlo ir lėčiau gaminamo maisto, pvz., salotas.

Tiekiami viešojo maitinimo įstaigose, pvz., kioskuose, užkandinėse. Dažniausiai būna pigesnis meniu nei restoranuose, kuriuose klientai aptarnaujami prie stalų, gali būti pasirinkimas tik maistą išsinešti. Įprastai juose nepaliekami arbatpinigiai, naudojami vienkartiniai indai. Didžiuosiuose restoranų tinkluose paprastai patiekalai užsakomi savitarnos kasose ar per mobiliąją programėlę. Taip pat būna galimybė pasiimti maistą neišlipant iš automobilio.

Riebus Katinas

Ką valgo jūsų vaikai? Kaip ir aš, taip ir jūs dar galite kontroliuoti tai, kuo jie maitinasi namie. Taip vadinamą „namų racioną“ pildome mes – kas kartą sudėdami produktus į šaldytuvą ir vėliau iš jų gamindami maistą šeimynai. Su tuo viskas kaip ir aišku. O ką valgo mūsų vaikai, dažniausiai žino tik...

2025.04.11 03:00
Aidas Pelenis

„McDonald’s“ plėtros Lietuvoje nestabdo ir planuoja savo greito maisto restoranų tinklą papildyti dar vienu. Šiuo metu Vilniuje veikia net 10 šio tinklo restoranų. Šįsyk „McDonald’s“ restoraną ketinama statyti šiaurinėje miesto dalyje, Perkūnkiemyje. Viešajame susirinkime su visuomene nuotoliu bus a...

2024.10.09 12:02
Giedrius Drukteinis

1946 metai. Pokarinė Suomija, tik ką pralaimėjusi šešerius metus su trumpa pertrauka trukusį karą, praradusi nemažą dalį šalies teritorijos, slegiama reparacijų naštos. Vienas didžiausių šalies miestų – Turku, skurdus, tamsus, nė iš tolo neprimenantis to, kokį mes jį matome šiandien – pasiturinčios ...

2021.06.19 14:14
REUTERS

Vienas Floridos greito maisto restoranas sulaukė kliento, kokio tikrai nesitikėjo, kai pro langą, skirtą automobiliais privažiuojančių žmonių aptarnavimui, vienas pirkėjas įmetė į vidų aligatorių. Roplį į pastatą įmetęs 23 metų Joshua Jamesas iš Floridos Džupiterio miesto norėjo iškrėsti pokštą savo...

2016.02.12 14:02
Karolina Germanavičiūtė, Info Ekspresas

Artėjant ilgai lauktai vestuvių dienai, dauguma būsimų nuotakų kruopščiai stengiasi susiplanuoti smulkiausias puotos detales. Baiminantis, kad neiškiltų nesklandumų ceremonijos ar šventės metu, moterys apgalvoja viską: nuo servetėlių ornamentų iki jaunikio peteliškės atspalvių.

2015.02.09 00:00
REUTERS

Maskvos centre vėl atvėrė duris pirmasis Rusijos „McDonald's“ restoranas, kuris dėl higienos normų pažeidimų buvo uždarytas 90 dienų. Tačiau daug kas mano, kad tikroji priežastis – susiklosčiusi politinė situacija, nes dėl krizės Ukrainoje pablogėjo Rusijos santykiai su JAV. Kad ir kokia būtų tikroj...

2014.11.20 19:15

Minkštučiai, burnoje tirpstantys ledai su riešutų sviestu ar braškėmis, mėsainiai, dešrainiai, gruzdintos bulvytės – visas šias amerikietiško maisto ikonas po vienu stogu talpina 4 800 restoranų pasaulyje turintis tinklas „Dairy Queen“. Ar lietuviams trūksta dar vieno greito maisto restorano šalyje ...

2014.10.24 11:09
Rafaelis Achmedovas, Giedrė Daugirdaitė, Rinatas Chairulinas

Statyba iš jūrinių konteinerių, suformuotos įdomios architektūrinės kompozicijos - retas reiškinys Lietuvoje. GRYNAS.lt apžiūrėjo du statinius Vilniuje ir Kaune, kurių statyboms panaudoti konteineriai. Vienas toks konteineris kainuoja apie 45- 50 tūkst. litų, taigi, jis tiktų siekiantiems sutaupyti ...

2014.04.23 18:05