Traškus, trapus, bet tiesiog tirpstantis burnoje kataifi tešlos krepšelis su gardžiu kremu. Greičiausiai tokių dažniau ragaujate kavinėse ar restoranuose. Tačiau nuo šiol kataifi tešlos krepšelius su gardžiu kremu galite pasigaminti ir namuose.
grietinėlė
558 straipsnių
Grietinėlė – riebus pieno produktas. Gaunama separuojant pieną arba nugraiboma nuo nusistojusio pieno.
Itin gardi, itin sodri žuvienė. Švelnus skonis nenuvils nė vieno ragautojo. Patiekite žuvienę apibarstę smulkintais krapais.
Puikus receptas tiems, kas nemėgsta kepti – nekeptas tortas. Ir ingredientų daug nereikia. Tik kantrybės prireiks – nekeptas tortas turi „pagyventi“ šaldytuve.
Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Pietums – makaronai su vištiena, pagardinti morkomis. Švelnus patiekalas, kuriam grietinėlė suteiks kone šilkinį skonį. Makaronai su vištiena – itin gardus patiekalas.
Kai atsiranda pirmosios voveraitės, vienas geidžiamiausių patiekalų – padažas su voveraitėmis. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip pasigaminti neabejotinai vieną skaniausių vasaros patiekalų. Padažą su voveraitėmis valgykite, kol šiltas.
Trešnes valgyti skanu ir vienas, tačiau jos puikiai tinka ir nekeptam rikotos tortui. Gaivus su traškiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu trešnių saldumu. Viena bėda – paruoštą nekeptą rikotos tortą su trešnėmis reikia porą valandų palaikyti šaldytuve.
Jei manote, kad būnant gamtoje neįmanoma pasigaminti tortą, klystate. Štai jums kruasanų torto receptas. Patikėkite – visi valgys kruasanų torto ir dar pakartoti norės.
Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės tingių balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus balandėlių receptas visiems tinginėli...
Ruošdami pistacijų ir maskarponės sūrio desertą neužtruksite. Vos 10 minučių ir štai – viliojantis, kremiškas, skanus desertas. Pistacijų ir maskarponės sūrio desertas neabejotinai sužavės kiekvieną.
Užsimanius gardaus tiramisu nebūtina gaminti visą tortą. Puiki išeitis – ruošti desertą nedideliuose indeliuose. Tokį tiramisu ir valgyti patogiau, ir gražiai atrodo.
Kartais tiek nedaug tereikia iki pilnatvės jausmo – tik burnoje tirpstančio spurgų ir kreminio sūrio deserto. Gaivios uogos, šilkinės tekstūros kremas ir gardžių spurgų su įdaru gabalėliai. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi fantastiško skonio spurgų ir kreminio sūrio desertu.
Maskarponės tortas tinka bet kokiai šventei. Smagu jį kepti ir be progos. Šiam dieviško skonio maskarponės tortui būtina naudoti kepimo formą nuimamais šonais.
Plikyti pyragaičiai – turbūt sutiks kiekvienas – ypatingai malonus desertas. O jei dar su maskarponės sūrio įdaru! Jei norite, plikytų pyragaičių viršų apšlakstykite ištirpintu juodu šokoladu.
Kviečiame pasimėgauti pievagrybių sriuba. Švelnaus skonio, aromatinga pievagrybių sriuba bus ne tik skani, bet ir soti.
Šimtalapis – desertas išskirtinėms progoms. Gamybos procesas užtrunka, reikia pasistengti, bet tikrai verta. Gaminant šimtalapį vienas iš esminių sėkmės garantų – tešlos ištampymas.
Nuolatinis galvojimas apie galimas alergijas, maisto produktų netoleravimą, gamtos apsaugą, energijos sąnaudų mažinimą, gyvulinės kilmės produktų keitimą augaliniais – tvarumas konditerijoje gali atrodyti kaip iš tiesų sudėtingas, daug laiko ir pastangų reikalaujantis procesas. Vis tik, ne vieną per...
Jei turite vištienos filė, gaminkite ją su česnakiniu grybų padažu. Patikiname: bus be galo skanu. Patiekdami vištienos filė apibarstykite žalumynais.
Šis patiekalas – makaronai su vištiena – gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais.
Beprotiškai fantastiškas – toks yra šis trapus desertas su grietinėle ir pistacijomis. Trapus, drėgnas, saldus, traškus. Tiesiog nepamirštamo skonio yra šis desertas su grietinėle ir pistacijomis.