grikiai

169 straipsnių

Grikis (lot. Fagopyrum, vok. Buchweizen) – rūgtinių (Polygonaceae) augalų gentis, kuriai priklauso vienmetės žolės. Stiebas status, sultingas. Lapai širdiški, blizgantys. Žiedai sukrauti kekėse, išaugusiose viršutinių lapų pažastyse. Vaisiai tribriauniai riešutėliai.

Grikių kotletai patinka daugeliui. Dėl pačios kruopos tekstūros kotletai puikiai laiko formą, o skonis išskirtinis ir su niekuo nesulyginamas. Ne, neatrodys, kad valgote grikius. Dažnai net pasitaiko, kad valgytojas net nesupranta, jog mėgaujasi grikių kotletais.

Roma Macijauskaitė

Nors įprastai grikius valgome pusryčiams, jie puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šias kruopas galima panaudoti ruošiant daugybę patiekalų: troškinius, salotas, apkepus su daržovėmis, rizotą, patiekiant juos kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Bėda tik ta, kad ne visi žino, su koki...

Parengė Toma Miknevičienė

Laidoje „Mamų virtuvė“ apsilankė laidą „Kasdienybės herojai“ kurianti Rūta Lapė, kurios namuose siaučia du pametinukai sūnūs. Apie tai, kaip sekasi juodu auginti ir derinti karjerą televizijoje, žurnalistė kalbėjosi su laidos vedėja Egle Kernagyte. O bekalbėdamos moterys pagamino ir du patiekalus – ...

Viktorija Garunkštytė

Sveika mityba susidomėjusi ir maisto gamybą darbu pavertusi Aušra Petronienė savo instagramo platformoje @skaniai_sveikai fokusuojasi ne tik į savo, bet ir į vaikų mitybą. Ir sako radusi labai paprastą strategiją, ką daryti, kad vaikai neatsisakytų valgyti vaisių ir daržovių, kuria tekste ir dalijas...