Laikas gamtoje ir šašlykai – neišskiriamas duetas, tad jei ruošiatės traukti prie vandens, į sodybą ir stovyklavietę, šie greitai paruošiami šašlyko iešmeliai – kaip tik jums.
grilis
130 straipsnių
Jei susiruošėte į gamtą, tačiau pamiršote pagalvoti apie maistą, mes tai padarėme už jus. Šiuos jautienos nugarinės kepsnius išsikepsite greitai ir paprastai, o skonis – nepaliks abejingų.
Vasarą kepimui grilyje skirtus mėsos patiekalus išbando net ir tie, kurie suktis virtuvėje įprastai ne itin mėgsta. „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius pastebi: nors tradiciškai lietuviai dažniausiai renkasi kiaulienos šašlykus ir marinuotus kepsnius, į pirkinių krepšelius vis dažniau keliauj...
Sakoma, kad graikams iki pilnos laimės reikia ne taip jau daug – smagiai pasijuokti ir sočiai pavalgyti. Ir iš tiesų, per tūkstantmečius susiformavusioje skonių mozaikoje senosios tradicijos persipina su naujomis receptūromis, tačiau vienas dalykas nekinta – tai meilė maistui ir mokėjimas juo mėgaut...
Visai netrukus švęsime trumpiausios nakties – Joninių – šventę. Nuo seno tikima, kad būtent tą naktį pražysta stebuklingas paparčio žiedas, o ir ištarti burtažodžiai gali išpildyti bet kokius norus. Alkio norus šventinę naktį įmanoma patenkinti magiškai gardžiais receptais, iškeptais ant laužo, rašo...
Atėjus vasarai, žmonės vis daugiau laiko praleidžia gamtoje, kur vaišinasi įvairiais grilio patiekalais, kurių vienas pagrindinių ingredientų yra mėsos produktai. Tačiau kartais smagiai praleistas laikas su šeima ar draugais gali apkarsti. Specialistai pataria, ką reikėtų žinoti, kad laikas gamtoje ...
Griliui kviečia ruoštis „Maximoje“: čia visą vasarą grilio entuziastų laukia išskirtinis ir gausus pasirinkimas (1)
Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ paruošė puikią naujieną grilio ir iškylų gerbėjams. Gegužę džiuginusias ir didelio populiarumo sulaukusias teminio Grilio mėnesio prekes pirkėjai nuo šiol, visą vasaros laikotarpį, galės ir toliau rasti lentynose – tarp jų ir kepimui paruošti zefyrai, duonos tra...
Grilio žarijų magija gali įžiebti tikrą kulinarinį spektaklį – įsivaizduokite tobulai iškeptą šašlyką, kuris vos pajudintas, švelniai atitrūksta nuo iešmo. Jo plutelė sodriai auksinė ir traški, o vidus – nepaprastai sultingas ir minkštas, kupinas subalansuotos skonių simfonijos ir lydimas gardžios d...
Vasara – kepsninių metas, kuomet ant iešmų sukiojame lietuvių taip pamėgtus įvairiausiais būdais marinuotus šašlykus ir ant grotelių čirškiname gardžiausius sultingus kepsnius. Nė kiek neabejojame, kad tiek grilinimo asai, tiek pradedantieji turi savų gaminimo gamtoje gudrybių, tačiau keliomis ištie...
Sakoma, kad Kinijoje valgoma viskas, kas turi keturias kojas, išskyrus stalą ir kėdes. Tačiau žinomas keliautojas ir kulinaras Vytaras Radzevičius šmaikštauja, kad jei šalia yra gero padažo, būtų suvalgyti ir baldai. Vis dėlto, pasak jo, grilio patiekalų Azijoje įvairovė – neišpasakytai didelė, o ka...
Teigiantys, kad laimės nenusipirksi, ant grilio nekepė kepsnio. Dūmo kvapas, traški plutelė ir sultingas, skonių kupinas kąsnis – tai ne tik maistas, bet ir patirtis, suteikianti galimybę pabėgti nuo kasdienybės ir mėgautis akimirkomis su draugais bei šeima. Tomas Zubinas, „Santa Maria“ šefas įsitik...
Nors daugumai grilis asocijuojasi su kepta mėsa, čirškinti kepsninėje galima tikrai ne tik ją – nuo lengvai pamarinuotų daržovių iešmelių ar kepimui tinkamų sūrių, iki gurmaniškų jūros gėrybių ar netgi vaisių. Skanių idėjų šią vasarą tikrai nepristigsite!
Šefo Vyliaus Blauzdavičiaus mėgstamiausi receptai: marinatas su kava ir kaip išgelbėti perkeptą vištieną (1)
Sugrįžus šiltiems orams vėl daugėja progų ištraukti grilius bei kepsnines ir pakviesti draugus į gardžią popietę gryname ore. Ieškantiems naujų receptų Šefas Vikingas Vylius Blauzdavičius siūlo savo mėgstamiausius ir pataria, kaip išgelbėti perkeptą mėsą bei grilio vakarėlio likučius.
Didelio susidomėjimo sulaukusi naujoji „Iki“ iniciatyva – „Iki“ klientų valdyba – įgauna pagreitį. Susirinkę į pirmąjį posėdį, dešimt jos narių ne tik aptarė būsimą veiklą, bet ir nuveikė pirmąjį darbą, kurio rezultatai bus naudingi ir kitiems pirkėjams. „Iki“ klientų valdybos nariai ragavo įvairių ...
Ant grilio kepkite ir žuvį – šamo filė tešloje receptas čia labai tinka. Žuvį patiekite su grilintais smidrais – pasimėgaukite šia daržove, kol dar sezonas. Šamo filė tešloje patiks ir vaikams.
Sultingas sumuštinis su šonine – štai dėl ko daugelis laukia vasaros ir iškylų. Tiesa, tokį pat malonumą galima susikurti ir namuose kiaulienos šoninę skrudinant ant namų grilio. Gaivios salotos kuria lengvesnio sumuštinio su skrudinta šonine versiją.
Aš myliu burgerius, dievinu burgerius ir pats esu, daugelio liudijimu, visai kaip burgeris.
Iškylų sezonui prasidedant – kokiais skanėstais galima vaišinti šunis, o kuriuos laikyti atokiau (1)
Nors gamta dar mėgsta pokštauti, bet pavasaris įsibėgėja, o savaitgalis laukia maloniai šiltas. Artimiausi mėnesiai bus kupini pasivaikščiojimų, grilinimo ir iškylų su šeima, draugais bei mylimais šunimis. Ir čia dažnai kyla klausimas: ar gali į mus maldaujančiomis akimis žiūrintis augintinis valgyt...
Saulei kiek dosniau dalijantis šiluma, namų terasose, kiemeliuose bei soduose vis dažniau galima išgirsti čirškančią lauko kepsninę. O kepamos kiaulienos kvapas, susimaišęs su barbekiu padažo aromatu, kaipmat visus priverčia nekantraujant susėsti prie bendro stalo. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavel...
Kas jums arčiau širdies – kiaulienos šašlykas ar vištienos blauzdelės? Verta išbandyti ir apsispręsti iš naujo, nes „Iki“ parduotuvėse jau pasirodė aukšta kokybe pasižyminčios „Grill Party“ linijos naujienos, skirtos kuo patogesniam maisto ruošimui ant žarijų. Atnaujintame asortimente – geros kainos...