Šį savaitgalį švęsdami Tėvo dieną palepinkite juos gardžiausiais grilio kepsniais: tėčiai įvertins gurmanišką sausai brandintos jautienos didkepsnį, o galbūt jų mėgstamiausi – klasikiniai kiaulienos sprandinės šašlykai? Sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė ...
grilius
34 straipsnių
„Kokie savaitgalio pietūs labiausiai patinka Jums? Man puikiausi yra tie, kuriuos galima greitai ir nesudėtingai paruošti, o skonis džiugintų visą šeimą. Todėl šie – vienos skardos vištienos sparneliai medaus padaže su daržovėmis – yra vienas iš mano mėgstamiausių ir dažnai gaminamų savaitgalio (ir ...
Balkone iškeptas kepsnys kainuos daugiau nei vakarienė prabangiame restorane: už šias veiklas gresia baudos (1)
Vakarais savo balkone čirškinate mėsą ar daržoves, o lojantį augintinį uždarote terasoje, nors gyvenate daugiabutyje? Už šias veiklas gresia baudos, siekiančios net ir 1000 eurų. Pasak administracinės veiklos vedėjo pavaduotojo Vladimiro Michailovo, nors gyventojai šias taisykles žino, tačiau skundų...
Lauko kepsnių sezoną atidarėme jau prieš mėnesį ar daugiau, todėl tikrai turėjome spėti pamatyti savo senų kepsninių trūkumus. Tačiau prieš ruošiantis pirkti naują, reikia atlikti tam tikrus namų darbus, kad naujasis pirkinys pateisintų jūsų poreikius, lūkesčius ir, kad dėl jo naudojimo negautumėte ...
Trys sostinės daugiabučių namų bendruomenės, laimėjusios Kaimynų dienos proga surengtą konkursą, praėjusį savaitgalį drauge dalyvavo grilio šventėse. Iškylas namų kiemuose ir progas pabendrauti kaimynams dovanojo konkurso rengėja – namus administruojanti įmonė „Mano būstas“.
Sušilus orams, nėra nieko maloniau nei leisti laiką gamtoje ir apdovanoti save skaniais ant laužo keptais patiekalais. Jeigu vis tik į gamtą ištrūkti nepavyksta, kai kurie gyventojai nusprendžia paįvairinti meniu ir vakarienę grilyje pasigaminti čia pat, savo kieme ar net balkone. Tačiau ekspertai p...
Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje „po atviru dangumi“ kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų desertų. Šefas dalijasi, kokie grilio patiekalai bus populiariausi šį įsibėgėjan...
Prasidėjo šiltasis metų sezonas. Daugumai šis laikotarpis asocijuojasi su buvimu gamtoje, maisto ruošimu grilyje bei smagiais pašnekesiais su mylimais žmonėmis. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė – ne išimtis. Garsi nuomonės formuotoja sako, kad vasarą jai labia...
Orai lepina šiluma, o ši savaitė dar pasibaigs ir ilguoju savaitgaliu, taigi – bus puiki proga ištraukti kepsnines. Ypač, kai prekybos tinklas „Iki“ jau pasirūpino sutaupyti padedančiais pasiūlymais. Pavyzdžiui, „Iki“ parduotuvėse iki šio mėnesio pabaigos bus taikomos nuolaidos anglims, grilio prekė...
Tamsiomis žiemos dienomis pasiilgstame saulės ir smagių išvykų su bičiuliais gamtoje. Nors lauke dar nosį žnaibo šaltukas, taip pat galime mėgautis ant žarijų kepamos mėsos aromatais, tereikia tinkamai tam pasiruošti.
Sugrįžusios saulėtos dienos kviečia kaitinti ir grilius. O kas gali būti geriau nei burnoje tirpstantis burgeris, kurį pagaminsite žinodami vos kelias gudrybes. Pavyzdžiui, kad prieš kepant mėsos paplotėlius, pirmiausia juos reikia palaikyti šaldytuve. O prieš dedant juos ant grilio – sukurti dvi ke...
Vasarą ant žarijų keptas maistas skaniausias gamtoje, tačiau lietuviai – išradingi: jiems nereikia net gamtos, tinka balkonai. Tiesa, ugniagesiai ir draudikai įspėja – kepsnių kepimas balkone kieto kuro kepsninėse yra draudžiamas gali brangiai kainuoti. Išsamiau – LNK žinių reportaže.
Nepritrūkite energijos Joninių naktį: neužmigti padės ir iš už Atlanto atkeliavusios grilio legendos
Ne vienam vasarotojui prailgsta ir siautulingai trumpa Joninių naktis – kuo arčiau saulėtekis, tuo sunkiau išvaikyti aplink besisukančias miego laumes. Nors užkandžiavimas padeda suvaldyti visa apimantį tingulį, paparčio žiedo paieškoms reikalingos energijos suteikia ne visi maisto produktai. Kas pa...
Beveik neabejojame, kad dulkes nuo grilio jau spėjote nupūsti ir ilgą žiemą iškentusios kepsninės paruoštos nesibaigiančiai puotai gamtoje. Tik ką grilinsime? Klasikiniai šašlykai – skanu, bet nuo-bo-du. O gal pabandome kepti žuvį?
Ant grotelių keptas maistas nėra sveikas: dietologė patarė, kaip grilinant sumažinti kancerogenų kiekį (1)
Atšilus orams parduotuvėse atsirado daugybė kepimui ant grotelių skirtų produktų, interneto portaluose ir kulinarinėse laidose dalinamasi marinavimo ir padažų, skirtų griliuje keptiems patiekalams, receptais. Kepimas griliuje daugeliui jau tapo neatsiejama vasaros vakarų dalis. Tačiau ar žinome, kai...
Dažnas iš tolo atpažįsta geroje kepsninėje skrudinamo kepsnio kvapą, tačiau lietuviškas fenomenas – pomėgis „Kamado“ kepsninėms stulbina net ir užsieniečius. Kaip rodo prekybos centro internete „Pigu.lt“ duomenys, „Kamado“ kepsninių populiarumas šiandien yra pačioje viršūnėje, ir, panašu, nežada slū...
Nereikia laukti nė vasaros sezono, kad pro atvirą langą užuostume kepamos mėsos aromatą. Ko gero, toks kvapas ne vieną mūsų nejučia priverčia apsvarstyti nuosavos kepsninės klausimą. Tik daugelis norinčiųjų grilinti susiduria su problema – kepsninių įvairovė yra didžiulė, jų kainas lemia daugelis kr...
Su kiekviena diena oras už lango vis labiau vilioja ne tik išeiti į lauką, pasportuoti ar tiesiog atsidaryti langus, bet ir išnešti savo kepsninę į lauką ir vėl pradėti gaminti lauke. Visgi griliaus sezono atidarymas turėtų būti pažymimas ir su tam tikrais atsinaujinimais bei patobulinimais, todėl „...
Lietuviškas ruduo ruošiasi nustebinti subrandintais skoniais. Karštymečiu prisiragavome gaivių salotų ar šaltibarščių, o dabar skonio receptoriai reikalauja įdomesnio patiekalo, bet visai nesinori prikaitinti namų, kepant mėsą, žuvį ar daržoves orkaitėje. Tada tikru išsigelbėjimu tampa lauke, prie n...
Vasara pamažu eina į pabaigą, tačiau grilio sezonas dar nesibaigia. Griliuose lietuviai aktyviai gamina ir rudenėjant, be to, vis dažniau leidžiasi ir į įvairiausias kulinarines keliones bei eksperimentuoja su receptais.