Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...
Grybukai
7 straipsnių
„Be širdies šakočio neiškepsi – nei gero, nei vidutinio“, – sakė mano šakočių guru Paulius, Kelmėje kadaise kepęs pačius geriausius šakočius. Augant miestelyje, kurį vadinu šakočių miesteliu, augant gatvėje, kur gyvena garsiausi šakočių kepėjai, nori to ar ne, sužinai, koks iš tiesų turi būti šis ke...
Precedento neturinčios „Šakočių kovos“: Leščiauskaitė ragauja ir renka Lietuvos geriausiąjį. Pirmąjį įvertino garsųjį šakotį iš Kelmės (2)
Praėjusių metų gruodį išrinkau geriausių Lietuvos grybukų penketuką (apie tai galite skaityti čia). Kodėl grybukų? Nes buvo iki gyvo kaulo daėdę tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jauka...
Fausta Marija Leščiauskaitė išrinko skaniausių grybukų 5-uką ir negali atsistebėti: net tautinio paveldo kepiniuose randama palmių aliejaus (5)
Vieną naktį rugsėjo pradžioje užklejojau norinti grybukų. Žinote tą naktinį norą, kuris išvirsta į obsesiją ir nebežinai, kur dėtis? Deja, naktį Vilniuje grybukų negausi. Kalbu apie kepinius, nes haliuciogeninių grybų nakčia gauti ko gero daug lengviau nei grybo formos sausainį. Tiesa, mano informac...
Ar pamenate tokias senovines ketaus keptuves, kuriose vaikystėje mamos kepdavo grybukus, voveraites ir gaidelius? Tai buvo mano skaniausias vaikystės desertas. Jokie pyragai, tortai ir sausainiai negalėdavo pralenkti šių nuostabių pyragėlių tešlos.
Nesitikėkite, kad aš dabar emigruosiu ir paliksiu jus ramybėje.
„Sukelti pasišlykštėjimą alkoholiu galima keliais būdais, tik svarbu nepersistengti“, – DELFI teigė savo vyrą nuo alkoholio atgrasiusi Vanda.