Grybukai

8 straipsnių

Grybukai – iš meduolinės ar biskvitinės tešlos kepami grybukai, kurie dažnai nudažomi glaistu. Grybukų kepurėlės – vokika spalva, kotukai – kitokia.

Juos kepa ir į užsienį išsikraustę lietuviai: Prancūzijoje gyvenanti Kristina nepaliauja vietinių stebinti savo kepiniais: kai išgirstu wow, suvokiu pagaminusi išskirtinį desertą

Roma Macijauskaitė

Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...

2024.03.02 09:12

„Be širdies šakočio neiškepsi – nei gero, nei vidutinio“, – sakė mano šakočių guru Paulius, Kelmėje kadaise kepęs pačius geriausius šakočius. Augant miestelyje, kurį vadinu šakočių miesteliu, augant gatvėje, kur gyvena garsiausi šakočių kepėjai, nori to ar ne, sužinai, koks iš tiesų turi būti šis ke...

2023.08.22 21:04
Fausta Marija Leščiauskaitė

Praėjusių metų gruodį išrinkau geriausių Lietuvos grybukų penketuką (apie tai galite skaityti čia). Kodėl grybukų? Nes buvo iki gyvo kaulo daėdę tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jauka...

2023.07.02 11:10
Fausta Marija Leščiauskaitė

Vieną naktį rugsėjo pradžioje užklejojau norinti grybukų. Žinote tą naktinį norą, kuris išvirsta į obsesiją ir nebežinai, kur dėtis? Deja, naktį Vilniuje grybukų negausi. Kalbu apie kepinius, nes haliuciogeninių grybų nakčia gauti ko gero daug lengviau nei grybo formos sausainį. Tiesa, mano informac...

2022.12.08 16:35