Vasaros virsmą į rudenį iškart pajutome – vieną dieną dar maloniai šildė saulutė, kitą – dangų gaubė apsiniaukę debesys, temperatūra nė nepriminė vasariškos. Tačiau GRYNAS Niam Niam virtuvės šefas Jonas kviečia išsikepti paskutinius pietus ant laužo, miško apsuptyje.
GRYNAS Niam Niam
34 straipsnių
Vasaros virsmą į rudenį iškart pajutome – vieną dieną dar maloniai šildė saulutė, kitą – dangų gaubė apsiniaukę debesys, temperatūra nė nepriminė vasariškos. Tačiau GRYNAS Niam Niam virtuvės šefas Jonas kviečia išsikepti paskutinius pietus ant laužo, miško apsuptyje.Šįkart GRYNAS.lt filmavimo komand...
GRYNAS Niam Niam vyrai vis dar gamtoje. Užkandę keptos žuvies jie svajoja apie desertą bei arbatą.Arbatai tereikia aplink augančių žolelių, o desertas... desertui pasirinktas riešutas tikrai jus nustebins. Urtis pristato pamokėlę, kaip išsikepti kokosų. Niekad negalvojote, jog juos galima kepti lauž...
Vasara – tas laikas, kai savaitgaliais miesto kiemuose nelieka automobilių. Visi, kas tik gali, traukia į gamtą... nepamiršę prieš tai užsipirkti kelių kilogramų šašlyko, kelių bulvių traškučių pakelių ir dėžės alaus.
Vasara – tas laikas, kai savaitgaliais miesto kiemuose nelieka automobilių. Visi, kas tik gali, traukia į gamtą... nepamiršę prieš tai užsipirkti kelių kilogramų šašlyko, kelių bulvių traškučių pakelių ir dėžės alaus.
Svogūnai – toks įprastas ir per žiemą jau spėjęs kiek pabosti produktas. Tačiau virtuvės šefas Jonas siūlo dar užsilikusius svogūnus panaudoti dviem patiekalams, kuriuos gaminsite abu iškart – viename puode.Taip galite sunaudoti dar tinkantį vartoti, nors ir nešviežią produktą bei pamaitinti šeimyną...
Ar prisimenate GRYNAS Niam Niam pradžią? Pradėjome nuo paprasčiausių makaronų, teigdami, jog ir toks elementarus patiekalas, su natūraliu padažu gali būti labai skanus.
„Kada paskutinį kartą valgėte saldžią sriubą?“, - teiraujasi virtuvės šefas Jonas. Iš tiesų, šis vaikystėje dažno lauktas patiekalas, šiais laikais nepelnytai primirštas. Saldi sriuba gali būti valgoma ir šalta, ji yra saldi, tačiau neturi cukraus ar kitų kenksmingų ingredientų.
Lietuviai nuo seno kaupia įvairias konservuotas ar marinuotas daržoves žiemai. O italai... Italai gamina gardžiausius konservus bet kuriuo metų laiku, skandindami įvairias daržoves kvapniame alyvuogių aliejuje.
Virtuvės šefas Jonas šiame reportaže atiduoda duoklę savo mylimai Italijos virtuvei. Įsivaizduokite: italai turi patiekalą, kuriame dera grūdinė kultūra (kukurūzai), daržovės, mėsa, šviežios žolelės, jis yra sotus, maistingas ir dar indų po vakarienės nereikia plauti. Tai – polenta nuo lentos!
Virtuvės šefas Jonas šiame reportaže atiduoda duoklę savo mylimai Italijos virtuvei. Įsivaizduokite: italai turi patiekalą, kuriame dera grūdinė kultūra (kukurūzai), daržovės, mėsa, šviežios žolelės, jis yra sotus, maistingas ir dar indų po vakarienės nereikia plauti. Tai – polenta nuo lentos! Iš ku...
Turbūt ne vienas esame susidūrę su situacija, kai vos praplėšę akis šlepsime iki šaldytuvo ir su nusivylimu suvokiame, jog nieko gero jame nėra.
Lietuvos Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas teigia, jog šiukštu ryte iš namų kojos kelti negalima nepapusryčiavus.
Norite šiuo metu eiti į parduotuvę ir stovėti ilgiausią eilę su kūčiukų maišeliu rankoje? Tačiau beveik tiek pat užtruksite užmaišę tešlą tiesiog iš miltų, vandens, mielių, aliejaus ir aguonų bei pašovę supjaustytus gabaliukus į orkaitę. O kad neatsibostų tradicinis, kasmet ragaujamas aguonpienis jį...
Gera kava – brangus dalykas. Kavos kultūra jau užkariavo visas senamiesčių ir miesto bei prekybos centrų vietas ir specialistai perspėja, kad kava piktnaudžiauti negalima. O kokią kavą gerdavo mūsų senoliai kaimuose, kai niekas tonomis negabendavo čia kavos pupelių? Kavą galima pasidaryti ir iš kiau...