Gana greitai pagaminamas užkandis – kesadilija su vištiena. Itin skanu jį valgyti šiltą, bet skanus ir atvėsęs. Ptrie kesadilijos su vištiena patiekite gvakamolės ar bet kokio mėgiamo padažo.
gvakamolė
16 straipsnių
Gvakamolė tinka prie daugybės užkandžių, salotų ir kitų patiekalų. Gvakamolės padažas yra plačiai paplitęs visoje Lotynų Amerikoje ir, žinoma, JAV. Gvakamolę reikėtų patiekti iškart arba laikyti šaldytuve, bet ne ilgiau negu 2 dienas.
Gvakamolės diena – tai puiki proga prisiminti avokadus, apvainikuotus mitybos specialistų liaupsėmis dėl išskirtinės naudos sveikatai. Šis egzotinis vaisius yra net tik sveikųjų riebalų šaltinis, bet ir laimės maistas, mat skatina malonumo hormono dopamino išsiskyrimą organizme. Tiesa, kulinarijoje ...
Gvakamolė – dar XVI amžiuje atsiradęs meksikietiškas avokadų pagardas. Tai labai sveikas padažas, kuris turtingas daugiau nei 20 mineralų bei vitaminų. Valgykite gvakamolę su daržovėmis ar duona.
Gvakamolė – nuostabus avokadų padažas, atkeliavęs pas mus iš Meksikos. Gal todėl šis padažas itin mėgstamas meksikietiškos virtuvės patiekaluose. Gvakamolę tinka naudoti prie užkandžių, salotų.
Pastaraisiais metais gvakamolės padažas tapo visuotinės gastronomijos užkandžių karaliumi. Dėl švelnios tekstūros bei unikalaus skonio jis puikiai tinka bet kokia proga skanauti ir įvairiems patiekalams gardinti. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelie...
Margučiai – Velykų simbolis ir džiaugsmas tiek vaikams, tiek suaugusiems, tik ką su jais daryti šventei pasibaigus? Kad ir kaip mėgtume kiaušinius, tikriausiai pakankamai jų prisivalgome pirmąją Velykų dieną ir vėliau šaldytuve dažniausiai lieka bent keletas savų arba dovanotų margučių – išmesti gai...
Takai – traškus, skanus ir smagus patiekalas. Daug mėsos, daug daržovių, gardus padažas. Juos paprasta gaminti ir įdaryti tinka tikriausiai viskuo, ką turite po ranka. Tai vienas patiekalų, kuriuos ruošiant improvizacijos itin sveikintinos ir aklai sekti receptu neprivaloma. Bene greičiausi takai ga...
Karantinas ne vieną išvedė iš kelio – tarp nuotolinių pasitarimų vis rankos siekia užkandžio. O greičiausia kas? Sumuštinis. Mitybos konsultantė, dietistė, knygos „Sveika ir gardu“ autorė Indrė Trusovė neabejoja, kad ir šis gali būti sveikas pusrytis ar užkandis, jeigu žinome keletą pagrindinių tais...
Lengvas, skanus, organizmui naudingas ir maistingas avokadų pagardas – gvakamolė (guacamole) – puiki pirmoji pažintis su meksikietiška virtuve. Jį paruošti visai nesudėtinga, o žinant keletą gudrybių pamaloninti savo ar svečių gomurį bus dar paprasčiau. Kaip paruošti gerą gvakamolę, pranešime spauda...
Kiekvienam patiekalui – savas padažas: 5 populiariausi receptai, kuriuos pagaminsite vos per keliolika minučių (22)
Daugelis neįsivaizduoja įvairių mėsos, žuvies ar jūrų gėrybių patiekalų be gardžių padažų, kurie suteikia maistui unikalų, o kartais – visiškai kitokį skonį. Padažai yra lengvai pagaminami, o svarbiausia – jiems nereikia jokių įmantrių produktų.
Kalis, magnis, geležis, cinkas, vitaminai B1, B6. Labai daug baltymų ir pagaliau sulauktas sotumo jausmas. Kas tai? Atspėjote! Tai raudonosios pupelės, pasiruošusios kasdien nustebinti savo panaudojimo patiekaluose galimybėmis. Šįkart ši ankštinė daržovė pirmuoju smuiku griežia avokadų užtepėlėje, j...
Pastaruosius kelerius metus avokadas yra tapęs tikru mados klyksmu, kurio neišvengsite išsiruošę į vėlyvus pusryčius mieste. Vis dėlto sveikatos specialistai įspėja, kad vartojant šio produkto per daug galima sulaukti ne itin malonių rezultatų.
Avokadai yra unikalūs vaisiai. Daugumą vaisių sudaro daugiausia angliavandeniai, tačiau avokadai turi daug sveikų riebalų.
Sakoma, kad tai vienas naudingiausių augalinių maisto produktų, ir tiesiog būtina juo kasdien mėgautis. Nors gana kaloringas, tačiau turi labai daug mūsų organizmui reikalingų riebalų. Šį vaisių net medikai rekomenduoja įtraukti į savo mitybą. Tad skanaujam, ragaujam ir džiaugiamės puikia sveikata b...