Konservuoti pomidorai su želatina – vieni mėgiamiausių. Šitaip žiemai paruošti konservuoti pomidorai su želatina yra neištižę ir labai aromatingi.
Gvazdikėliai
112 straipsnių
Kvapnusis gvazdikmedis (lot. Syzygium aromaticum, angl. Clove, vok. Gewürznelke) – mirtinių (Myrtaceae) šeimos prieskoninis augalas.
Žinoma, dėl skonio sunku ginčytis, tačiau apverstas karamelizuotų obuolių pyragas daugeliui yra gardžiausias. Šiek tiek užgaišti jį kepant reikia, bet dėl fantastiško skonio pyrago verta. Karamelizuotų obuolių pyragą valgykite dar šiltą.
Slyvų uogienės variantų yra ne vienas ir ne trys. Ši – tradicinė. Slyvų uogienę tinka valgyti ir su blynais, ir su mėsos ar sūrių patiekalais.
Pats metas ruošti pomidorus žiemai. Pomidorų stiklainiuose geriau nekaitinti, tada jie būna kietesni, neištižę. Tai vienas geriausių pomidorų žiemai receptų.
Greitai marinuoti agurkai su kmynais, o skonis – ypatingas. Dėmesio vertas receptas, kuris itin aktualus vasarą. Pamarinuokite agurkus 15–20 min.
Savaitgalio pietums rekomenduijame išsikepti viščiuką su apelsinais. Nuostabus aromatas ir dar puikesnis skonis. Viščiuką su apelsinais kepkite apie valandą.
Spanguolių kisielius – gardus ir vitaminų turtingas gėrimas. Neįsivaizduojams šv. Kūčių stalas be jo. Tiesa, kokį spanguolių kisielių gerti – karštą ar atvėsusį – spręsti jums patiems.
Šventes kuria maži dalykai – taip ir kalėdinio jaukumo suteikia tam tikri skoniai ir aromatai. Ne veltui Kalėdų patiekalus, desertus bei gėrimus gardiname specialiais, su žiemos šventėmis siejamais prieskoniais.
Išsisaugokite šį spanguolių padažą - jo tikrai prireiks šv. Kalėdų dieną, kai iš orkaitės ar pečiaus trauksite kepsnį. Spanguolių padažą galima laikyti šaldytuve kelias savaites.
Išsikepkite bananų duonos – šilta ir kvapni ji patiks visiems šeimos nariams. Gydytoja dietologė Edita Gavelienė primena: „Bananai turtingi angliavandeniais, todėl juos geriausia valgyti toje dienos pusėje, kai esame aktyvūs – sportuojame, dirbame ar užsiimame kita, energijos reikalaujančia veikla.“...
Dideli, minkšti imbieriniai sausainiai – tikra šio sezono svajonė. Jie patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Kepkite imbierinius sausainius kartu su vaikais – tai bus puiki atrakcija visiems.
Taip paruoštas karamelizuotas braškes galite valgyti ir vienas. O galite karamelizuotomis braškėmis pagardinti ledus, pyragą, kitą desertą. Bus labai skanu!
Kai norisi naujo ir netikėto užkandžių dueto, nustebinkite artimuosius sūriu ir pikantiška uogiene, kurios negalėsite atsivalgyti, sako Alfas Ivanauskas.
Vasarą norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke, tačiau ilgais vakarais poilsiaujant prie vandens telkinių ar tiesiog darbuojantis sode nuolat vargina zvimbiantys uodai ir kiti mašalai.
„Nors visą antį grilyje iškepti užtrunka, tačiau pašovę ją pavakarėje, kol krausite Joninių laužus nė nepastebėsite, kaip prabėgs laikas. Prisirinkę žolynų, supynę ir išplukdę vainikus dar prieš pat šėlsmą prie laužų galėsite mėgautis aromatingu ir sultingu Lietuvos dvarų klestėjimo laikus menančiu ...
Šis įspūdingas kiaušinių užkandis papuošia ir pagyvina kiekvieną užkandžių lėkštę ir nepalieka abejingų.
Drėgnas ir gausus šokolado pyragas – tiesiog nesugebėsite jam atsispirti.
Tamsiais darganotais vakarais ne tik sušilti, bet ir pagerinti nuotaiką padės specialūs žiemos sezono gėrimai. Juose slypi tikra prieskonių audra – nuo viliojančio cinamono iki ekscentriškosios aitriosios paprikos. Ne, išsigąsti nėra ko, nes dedant prieskonių su saiku, skonių variacijos gėrimuose ma...
Kviečiame namuose pasigaminti visame pasaulyje maisto ekspertų vertinamą jautienos liežuvį ir jį gardinti populiariausiais žiemos prieskoniais.