Gegužės 9-ąją nuo koronaviruso mirė žinoma virtuvės šefė, barbekiu mama vadinta Halina Bovševič. Sostinėje ilgus metus gyvenusi ir dirbusi 53-ejų moteris buvo puikiai žinoma kulinarijos srityje. Netikėta ir skaudi žinia paveikė kiekvieną šią virtuvės virtuozę pažinojusį žmogų, tačiau labiausiai Hali...
Halina Bovševič
14 straipsnių
Gegužės 9-ąją nuo koronaviruso mirė žinoma virtuvės šefė, barbekiu mama vadinta Halina Bovševič. Sostinėje ilgus metus gyvenusi ir dirbusi 53-ejų moteris buvo puikiai žinoma kulinarijos srityje.
Anksčiau buvo nepamainomas, šiandien tapo vos ne keiksmažodžiu: grilio ekspertė ragina reabilituoti mėsos marinavimą su majonezu (98)
Dar prieš kurį laiką buvo normalu mėsą marinuoti majoneze, šiandien toks būdas daugeliui kelia dvejopą jausmą: tai nesveika, riebu ir apsunkina virškinimą. O ką sako grilio specialistai? Delfi domėjosi, kuo šis mėsos marinavimo būdas žalingas ir kaip galima būtų jį modifikuoti, kad būtų bent kiek sv...
Grilio meistrė pasakė, kurie vaisiai kokiai mėsai marinuoti tinka geriausiai: šitaip marinuodami šašlyką, tikrai neprašausite (33)
Orams vis labiau šylant, vis dažniau keptuvę ar orkaitę iškeičiame į kepsninę. Nors kiauliena ir vištiena vieni populiariausių lietuvių pasirinkimų, kalbant apie grilio patiekalus, kitos rūšies mėsa taip pat po truputį atranda savo vietą. Be to, jei mėsą tinkamai pasirinksi, užmarinuosi ir iškepsi, ...
Šylantys orai ir artėjanti vasara kviečia mėgautis saule ir ant grilio keptu maistu – jei ne gamtoje, tai savame kieme ar netgi namuose. Patarimais, kaip pasirinkti priemones, produktus ir kitaip pasiruošti grilio sezonui dalinasi BBQ mama Lietuvoje vadinama Halina Bovševič.
Prekybos tinklas „Lidl“ žengė į sostinės centrą – ankstyvą pirmadienio rytą 45-oji prekybos tinklo parduotuvė duris atvėrė atnaujintame prekybos centre G9.
Vasarą kepimas ant grotelių neapsiriboja tik mėsa – lietuviai mėgsta grilinti žuvį ir jūros gėrybes. Patarimais, kaip teisingai paruošti žuvį ant grotelių ir kokių klaidų vengti, pasidalijo virtuvės šefė, barbekiu meistrė Halina Bovševič.
Barbekiu diena: grilinimo tradicijos pasaulyje – nuo duobėje kepamo jaučio iki desertų gaminimo kepsninėje (5)
Liepos 4 d. minima tarptautinė ant grotelių kepsninėse gaminto maisto, arba kitaip – barbekiu, diena. Anot prekybos tinklo „Lidl“ atlikto tyrimo, Lietuvoje itin populiarėja ne tik kitose valstybėse įprastos kepimo ant grotelių technikos ar produktai, bet ir keičiasi pats požiūris į tokį maisto ruoši...
Maisto gaminimas kepsninėje – viena dažniausių pramogų šiltuoju metų laiku. Pasak Barbekiu kepėjų asociacijos prezidentės Halinos Bovševič, kepimas grilyje mums tampa puikia dingstimi sustoti ir neskubant mėgautis maloniai bėgančiu laiku.
Jei atrodo, kad vištiena jau nebegali nustebinti – greitas ir paprastas BBQ Mamos receptas nenuvils (5)
BBQ Mama tituluojama Halina Bovševič pastebi, kad ruošiant grilio patiekalus vis labiau įsigali sveikos mitybos tendencijos. Nepaisant sveikesnio maisto paieškų, jau kelerius metus iš eilės pastebima ir tai, kad norime greitai paruošiamo grilio.
Atrodo, burgeriai niekada taip ir nenusileis nuo populiarumo viršūnių, o kiekvienam grilio meistrui garbės reikalas turėti po savo firminį receptą: išskirtinė bandelė, kokybiška mėsa, sūris, daržovės, na ir dar koks slaptas padažas. Būtent taip burgerius ir įsivaizduojame. Tačiau Lietuvą jau pasiekė...
Prisiminkite seniai pamirštus „bomžpakius“ – jų prireiks pasaulyje itin populiariems naujiesiems burgeriams (72)
Atrodo, burgeriai niekada taip ir nenusileis nuo populiarumo viršūnių, o kiekvienam grilio meistrui garbės reikalas turėti po savo firminį receptą: išskirtinė bandelė, kokybiška mėsa, sūris, daržovės, na ir dar koks slaptas padažas. Būtent taip burgerius ir įsivaizduojame. Tačiau Lietuvą jau pasiekė...
Nors barbekiu kultūra vis labiau populiarėja, daugelis vis dar klaidingai mano, kad tai tas pats, kas kepimas grilyje. Iš tiesų barbekiu kepsninėje galima iškepti beveik viską, net ir morengų pyragą ar krembriulė, sako Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Halina Bovševič. Pasak jos, barbekiu ga...
Lietuvoje įsibėgėja barbekiu kultūra ir žmonės pamažu ieško alternatyvų šašlykams. Viena jų – kiaulienos šonkauliukai, tačiau daugelis apie juos žino nepakankamai, todėl neretai iškepę nusivilia, kai šonkaulių mėsa būna sausa ir sunkiai kramtosi.