Galite ginčytis, bet aš galvoju, kad burna mums reikalinga mechaniškai apdoroti maistą, o ne jį įvertinti. Mus klaidina tai, jog maistas į organizmą patenka per burną, todėl atrodo, jog visi juntami skoniai, aromatai ir kvapai atsiskleidžia burnoje. Tačiau per pojūčius maisto atranka vyksta kur kas ...
hdlife
7 straipsnių
Edita ir Artūras Piulskiai – internetinės receptų ir „spalvoto“ gyvenimo svetainės įkūrėjai ir autoriai. O rūgpjūčio viduryje prekyboje pasirodė nauja šių autorių knyga: „Gurmaniški pietūs kitaip. Europos meniu perlai“. Susipažinkite su staiga ir ryškiai kulinarinėje Lietuvos padangėje sužibusiais a...
Šios šalies vizitinė kortelė, žinoma – picos, makaronų ir ryžių patiekalai. Tačiau ir be šių skanėstų Italija kupina gardžių staigmenų.
Edita ir Artūras Piulskiai gyvena Vilniuje. Vienuolika metų puoselėja savo santuoką, kuria mielas šeimos tradicijas ir viską daro taip, kaip liepia širdis ir jos didenybė – impulsas. Pastarieji ir pakuždėjo parašyti ,,didelę“ knygą apie Europos kulinarinį paveldą. Į ją sugulė edukaciniai, kupini įdo...
Ryžius Vakarų pasaulio žmonės ne tik pamėgo, bet ir visam laikui įsileido į savo kulinarinį paveldą. Europoje šie balti grūdeliai atsirado apie 300 m. pr. Kr. Lyginant su Kinija, kurioje ryžius žmonės valgė jau 2500 m. pr. Kr., tai visai mažytė laiko atkarpėlė. Ryžiai kildinami ne tik iš Kinijos, be...
Neabejoju, jog man pritarsite – keliaujant malonu atrasti naujas vietas, patirti nuotykių virpulį, o taip pat – ne mažiau malonu mėgautis naujos šalies maisto kvapais ir skoniais. Nesvarbu kur keliaujame: į tolimą šalį ar į gretimą savo šalies regioną, visuomet rūpi atrasti ir paskanauti tradicinių ...
Garstyčios – tai pagardas, pagamintas iš garstyčių sėklų. Šios sėklos (suskaldytos arba sumaltos) yra sumaišomos su vandeniu, druska, citrinų sultimis ir kitais skysčiais bei prieskoniais, kol gaunama garstyčių masė. Pagamintų garstyčių spalva gali svyruoti nuo šviesiai geltonos iki tamsiai rudos. T...