Leidžiantis saulei Vilniaus kalnų parke pradeda šeimininkauti demonai ir raganos, pranašaujantys apie artėjantį šiurpnaktį. Čia šįmet įsikūręs Helovyno parkas kviečia ir mažus, ir didelius pajusti artėjančios siaubo nakties dvasią.
Helovynas
90 straipsnių
Ukmergės rajone, Taujėnų dvare veikiančiame Helovyno pramogų parke, susižalojo paauglys, jam prireikė medikų pagalbos.
Atėjus rudens sezonui, kasmet yra nekantriai laukiančių šiurpiausios nakties – Helovino, lietuviškai dar ne veltui vadinamo Šiurpnakčiu. Vis dėlto ieškantys aštrių pojūčių gali mėgautis kur kas ilgiau nei tik viena diena – kone visą mėnesį Lietuvoje dirba siaubo parkai, kuriuose patirto išgąsčio užt...
Ar galiu užeiti? Vilniuje Helovynas jau prasidėjo: siaubo parke netrūksta ir klyksmų, ir pramogų (3)
Kalnų parkas Vilniuje spalio pabaigoje virto demonų ir siaubo parku, kuriame laukiami visi, norintys pajusti Helovyno dvasią. Kaip viskas atrodo ir kokios pramogos laukia lankytojų, patikrino į siaubo parko vartus pasibeldusi „Delfi“ laida „Ar galiu užeiti?“.
Kauno rajone įrengtame teminiame Helovyno nuotykių parke vyras nusprendė surengti savo pasirodymą ir sukėlė gaisrą.
Vilniuje siautėja pabaisos, velniai ir kiti siaubūnai: pasižiūrėkite, kaip Kalnų parkas virto pragaru (1)
Jau ne vienerius metus spalio mėnesį Lietuvoje atsiranda išskirtiniai pramogų parkai. Jų tikslas – šiek tiek pašiurpinti svečius. Šiemet toks Helovyno parkas įsikūrė Vilniaus Kalnų parke. „Delfi“ kviečia pasižiūrėti, kokie siaubai šiemet vilniečių ir miesto svečių.
Sostinės Kalnų parke kuriantis vienai šiurpiausių pramogų erdvių – Helovino miesteliui, – čia numatomi eismo ribojimai, rašo portalas „Made in Vilnius“.
Norint paruošti antį reikia pasistengti, tačiau pastangos atsiperka. Mėsa – minkštut minkštutėlė, o gardus įdaras jai suteikia papildomų skonio natų. Išbandykite.
Rudeninis ir puikiai šventėms tiksiantis moliūgų pyragas. Tinka patiekti su augaliniais ledais ar kokosų grietinėle, bet taip pat skanu mėgautis ir be priedų. Moliūgų pyragas kepamas 25 cm skersmens apvalioje kepimo formoje, kurios gylis 2 cm, bet galima pritaikyti ir kitokioms.
Humusas yra avinžirnių užtepėlė. Avinžirnių humusas yra ne tik maistingas, bet ir naudingas, mat avinžirniai turi kur kas didesnę maistinę naudą nei kiti ankštiniai augalai, jie savo maistinėmis savybėmis aplenkia net ir juodąsias pupeles. Tai ir patiekalas, ir užkandis. Humusas patiekiamas su daržo...
Medaus tortas niekada nepraranda populiarumo. Vieni medaus tortą kepa tik išskirtinų švenčių proga, kiti įgudę gaminti ir šeimos nariams be ypatingos progos. Laiko skirti reikia, tačiau gardaus medaus torto gabalėlio niekas neatsisakys.
Bešamelio padažas – ekonomiškiausias; jis teisėtai gali vadintis padažų karaliumi. Bešamelį paprasta pagaminti ir jis universalus: tinka ir mėsos, ir žuvies, ir daržovių patiekalams. Be to, jį lengva pakeisti ar atnaujinti papildžius vos vienu kitu ingredientu.
Helovyno kostiumai išrinkti, makiažas sugalvotas, belieka pasirūpinti šventiniu stalu. Kviečiame išbandyti 5 patiekalų, kurie nepadarys gėdos net baisiausiam helovyno stalui, receptus. Bus ir kraujo, ir kaulų, ir vaiduoklių! O svarbiausia – kiekvienam patiekalui pagaminti sugašite vos kelias minutes...