Nors visus metus iš skintų gėlių perkamiausios yra rožės ir tulpės, Mokslo ir žinių dieną šiuos žiedus iš lyderių pozicijų išstumia kardeliai – ryškiais, stambiais žiedais išsiskiriančios gėlės nuo senų laikų laikomos mokslo metų pradžios simboliu ir pirkėjų pamėgtos ne tik dėl grožio, bet ir prakti...
IKI Gudrybės
14 straipsnių
Nenustebkite parduotuvėje pamatę arbūzus pirštais stuksenančius pirkėjus – sakoma, kuo garsas skardesnis, tuo arbūzas labiau sunokęs, saldesnis. Tokį išsirinkę, pinigų į balą tikrai neišmesite. Tačiau stuksenimas – tikrai ne vienintelis būdas išsirinkti geriausią.
Sukdamiesi virtuvėje per visą gyvenimą praleidžiame valandų valandas – skutam bulves, pjaustom daržoves, šokinėjam nuo puodo prie puodo žiūrėdami, kas kad neprikeptų ir nepridegtų. Jei nuolatinį lakstymą virtuvėje mieliau iškeistumėte į kelias laisvas minutes – šios gudrybės jums tikrai pravers.
Vasara kvepia sunokusiomis saldžiomis trešnėmis ir vyšniomis. Kol uogų sezonas dar pačiame įkarštyje, godžiai prisiragavę nepamirškite pasiruošti ir atsargų žiemai – saldūs trešnių kompotai ar malonia rūgštele gomurį kutenančios vyšnių uogienės taps puikiu vasaros prisiminimu ir šaltuoju metų laiku....
Pietums ir vakarienei, kasdienai ir savaitgaliui – jei ieškote, ką pagaminti skaniai, nebrangiai ir pusdienio nepraleidus virtuvėje, išbandykite kopūstainius. Šiek tiek panašu į daugumos pamėgtus balandėlius, tik dar skaniau!
Tobulais orais pasitikusi vasara skatina daugiau laiko leisti gamtoje, o kur gamta – ten ir skaniausi grilio patiekalai. Sultingais kepsniais, pakepintomis daržovėmis ar įmantresniais pasirinkimais mėgautis smagu kiekvienam, o susitvarkyti ir po puotos grilį išvalyti norėtų retas. Žinodami vieną gud...
Jei reikėtų išrinkti tradicinį lietuvių virtuvės vasaros patiekalą, niekas tikrai nesuabejotų – tai šaltibarščiai. Ryškiai rožiniai, patiekti su šviežio derliaus bulvytėmis – tikras malonumas ir akims, ir skrandžiui.
Vasariška šiluma jau sunokino pirmąsias šviežio derliaus daržoves. Tiesiai iš Lietuvos ūkių, traškūs agurkai jau keliauja į parduotuvių lentynas ir į mūsų lėkštes.
Jei esate tikri sūrio mėgėjai, pasakoti, ką galima pasigaminti iš skirtingų šviežio sūrio rūšių, tikriausiai nebūtina. O kaip sumaniai panaudoti nuo šviežio sūrio likusį sūrimą, girdėjęs tikrai ne kiekvienas – skysčiai, kuriuos įprastai tiesiog išpilame, gali tapti vertingu ingredientu jūsų kulinari...
Į prekių krepšelį dedate viską, ko tik širdis geidžia ir neskaičiuojate – skamba kaip svajonė? Nuo šiol apsiperkantiems prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse taupyti padės ne tik kas savaitę skelbiamos akcijos, bet ir atnaujinta lojalumo programa, leisianti už apsipirkimus kaupti taškus, kuriuos galėsi...
Šviežios uogos – skaniausias šiltojo metų sezono desertas. Jos ne tik nepaprastai gardžios, tačiau ir kupinos naudingų medžiagų: vitaminų, antioksidantų, skaidulų. Vienos populiariausių uogų, kurias itin mėgsta lietuviai – šilauogės ir avietės.
Salotų įvairovė tokia didelė, kad naujas drąsiai ragauti galėtume kone kiekvieną dieną. Nuo šviežumo tiesiog traškantys baltagūžiai kopūstai ar populiariosios „Iceberg“ salotos – kupinos vitaminų ir naudingųjų medžiagų, pavasarį jos tikrai nusipelnė būti pagrindine stalo žvaigžde.
Lietuvoje pagaliau prasidėjo ne tik taip ilgai lauktos šiltos dienos, tačiau ir nuo jų neatsiejamas grilio sezonas. Žmonės suskubo iš garažų ir sandėliukų į dienos šviesą išnešti savo mylimas kepsnines, jas išvalyti bei pradėti gaminti gryname ore.
Vasara – ne tik išsvajotų atostogų, bet ir kur kas didesnės rizikos apsinuodyti maistu sezonas. Pasaulinės maisto saugos dienos proga tinkamus ir visiškai netikusius jo laikymo būdus, keliamus pavojus bei kokybės mitus aptariame su prekybos tinklo „Iki“ kokybės eksperte Aldona Čepulis.