IKI Mėsa ir žuvis
18 straipsnių
Prasidėjo šiltasis metų sezonas. Daugumai šis laikotarpis asocijuojasi su buvimu gamtoje, maisto ruošimu grilyje bei smagiais pašnekesiais su mylimais žmonėmis. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė – ne išimtis. Garsi nuomonės formuotoja sako, kad vasarą jai labia...
Gamtoje gamintas maistas kur kas skanesnis, o jei dar suktis virtuvėje ir rūpintis patiekalais nereikia – gardu dvigubai. Termometro stulpeliui kylant į viršų, pats metas nupūsti dulkes nuo kepsninės ir grilio sezoną skelbti atidarytu!
Pagaliau prasidėjusios šiltos dienos skatina kuo daugiau laiko praleisti lauke. Gryname ore norisi gerti kavą, žaisti su vaikais bei, žinoma, gaminti. O pasijusti tikrais grilio patiekalų virtuozais ne taip ir sunku: juk jame kepti galima bene viską. Vieni populiariausių pasirinkimų – krevetės bei š...
Velykos – gražiausia pavasario šventė, kurią norisi sutikti su mylimiausiais šeimos nariais bei artimiausiais bičiuliais. Garsiai skambantis svečių juokas, nuotaikingas margučių ridenimas bei gausiai maistu nukrautas stalas – tai patys svarbiausi švenčių akcentai, kurių laukia kiekvienas.
Po visus namus pasklidęs dar garuojančio kepsnio aromatas kaipmat atvilioja visus prie Velykų stalo. Minkštutėlis keptas kiaulienos kumpis, o gal sodri ir sultinga jautienos išpjova – laiko išbandyti ir lengvai paruošiami marinatai padės atskleisti šviežios kokybiškos mėsos skonį ir bet kurį kepsnį ...
Didžiąsias metų šventes lietuviai mėgsta švęsti sočiai, tad ant Velykų stalo įprastai puikuojasi ne tik margučiai, bet ir kiti tradiciniai patiekalai: baltoji mišrainė, šaltiena, mėsos vyniotiniai ar kepsniai. Tačiau šventinio stalo pažiba gali būti ir lengvesni, sveikesni patiekalai, pavyzdžiui, šv...
Apetitą žadinantys spalvingų šviežių ingredientų kupini „poke bowl“ dubenėliai jau spėjo užkariauti socialinius tinklus ir kokybiško maisto gerbėjus visame pasaulyje. Ir sotiems pietums, ir sveikai vakarienei – gardžių derinių sugalvoti galima kiekvienai dienai.
Metų pradžioje pristatęs naują pozicionavimą ir atnaujinęs vizualinį identitetą, prekybos tinklas „Iki“ pradeda kitą svarbų pokyčių etapą. Kovo 23 d. sostinės Šeškinės mikrorajone atidaryta visiškai naujos koncepcijos parduotuvė, brėžianti naujus standartus ateities parduotuvėms.
Kartais skubančiam žmogui visai nesinori daug laiko praleisti prie puodų. Vis dėlto naminis maistas – bene sveikiausias ir pigiausias būdas pamaitinti visą šeimą. Ką daryti, jei norisi greitai, paprastai ir skaniai? „Iki“ prekybos tinklo ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristin...
Saulei vis dažniau pasirodant, nejučia pradedame norėti ir daugiau tikrųjų pavasario šauklių – šviežių daržovių. Ką tik nuskinti šiųmečiai pomidorai, agurkai bei kopūstai jau subrendo lietuviškuose šiltnamiuose ir pradėjo savo kelionę į prekybos centrus. Iš šviežių daržovių galima gaminti ne tik sal...
Kasdien mėgautis skaniu ir visaverčiu maistu nori daugelis, tačiau laiko gaminti pusryčius, pietus ar vakarienę užtenka ne visuomet. Tačiau tuo pasirūpina prekybos tinklas „Iki“, siūlantis įvairių jau pagamintų patiekalų.
Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse dominuoja lietuviška mėsa – ji sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento. Anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, tai leidžia užtikrinti maksimalų mėsos šviežumą, kontrolę ir kokybę.
Kalendorinis pavasaris jau prasidėjo, todėl dabar pats metas įtraukti į racioną prieskoninių žolelių. Šviežias bazilikas, rozmarinas, čiobrelis, mėta ir kitos žolelės ne tik pagardina bei papuošia maistą, bet ir yra ypač naudingos sveikatai.
Parduotuvių ledo vitrinose puikuojasi daugybė šviežios žuvies, atkeliavusios iš tolimųjų jūrų, rūšių. Nuo nieko nebestebinančios lašišos ar vilkžuvės iki juodojo paltuso arba neįprastos išvaizdos kongrijos. Tačiau, kaip žinoti, kuri iš jų yra šviežiausia ir naudingiausia?
Ar esate pagalvoję, kaip atrenkami vaisiai, daržovės, mėsa, kol jie patenka į lentynas ar vitrinas? O kaip vyksta revizija, kad produktai visuomet būtų švieži? Savo asortimentu, siūlomu pirkėjams, besirūpinantys prekybos tinklai turi mini laboratorijas ir įvairiausių prietaisų, pavyzdžiui, vienas ne...