Po truputėlį vėstantys vakarai primena apie ant slenksčio lūkuriuojantį rudenį, kvepiantį ką tik nuskintais šviežio derliaus obuoliais ir gardžiais namuose keptais pyragais. Jei naujų receptų pritrūkote – skubame dalintis! Šiam pyragui prireiks vos kelių ingredientų, o „Iki“ prekybos tinkle šviežio ...
IKI Receptai
39 straipsnių
Besibaigianti vasara dar lepina gausiu daržovių derliumi – sultingi sunokę pomidorai, saldžios paprikos ir kitos daržo gėrybės džiugina ne tik sodriais skoniais, bet ir puikiomis kainomis. Sočiai pasimėgavę šviežiomis daržovėmis, pasigaminkite ir pikantiškos naminės adžikos, kuri vasaros skoniais le...
Ko jau ko, o bulvių lietuvių namuose tikrai niekada netrūksta – iš jų pagaminti skirtingi patiekalai piniginės neištuštins, o įvairove tikrai nudžiugins. Nuo tradicinių lietuvių pamėgtų cepelinų ir vėdarų iki gardžių bulvių salotų ir virtinukų, kuriems panaudoti galėsite ir nuo sočių pietų likusias ...
Į antrą pusę persiritusi vasara džiugina ne tik gausiu šviežių daržovių derliumi, bet ir pirmosiomis voveraitėmis. Tie, kurie į mišką nesusiruošė, pirmųjų sezono grybų gali rasti ir „Iki“ prekybos tinkle – šviežios lietuviškos voveraitės jau papildė parduotuvių lentynas.
Vasara dovanoja gausų šviežių daržovių derlių, kurį jau spėjo papildyti ir jaunos, ką tik sunokusios lietuviškos cukinijos. Vieną ar kelias įsimetę į pirkinių krepšelį, nepamirškite įsidėti ir sūrio – palepinsite skrandį tikrai gardžiu patiekalu ir nudžiuginsite piniginę, mat parduotuvių tinklas „Ik...
Kai tenka pasukti galvą, kuo pavaišinti ir sočiai pamaitinti gausų draugų ar artimųjų būrį, atsakymas visuomet paprastas – tradicinė ispaniška paelija bus kaip tik tai, ko reikia. Tikrai ne kasdieniška, bet ir ne per daug įmantru. O ir patį gaminimo procesą stebėti įdomu, tad įsitraukti galės visi s...
Jei vasaros dienas mėgstate leisti gamtoje, tikriausiai mėsos patiekalų jūsų racione tikrai netrūksta: nuo skaniausių kepsnių ir visų mėgstamų šašlykų ar dešrelių – pasirinkimas toks platus, kad vis naujus skanauti galima kone kasdien. Jei vis tik norisi išbandyti kažką naujo – turime puikią idėją. ...
Jei reikėtų išrinkti paprastumu stebinantį, tačiau skoniu net išrankiausių gurmanų nenuviliantį patiekalą, falafeliai drąsiai galėtų rungtis dėl pirmos vietos.
Nors vasarą ant stalo karaliauja šviežutėliai pomidorai ir agurkai, į mėgstamiausių daržovių sąrašą būtinai įtraukite ir ryškiaspalvius baklažanus – pačios gamtos apdovanoti vitaminų bei maistinių medžiagų gausa, baklažanai išsiskiria ir skoninėmis savybėmis, tad taps puikiu pagrindu gardiems ir sve...
Sutikite, vasarą bene kasdien norisi atsigaivinti. Tad natūralu, kad saldžius tortus ir nuodėmingus pyragaičius keičia ledai, kokteiliai bei įvairūs šviežių uogų ir vaisių desertai. Būtent pastarieji – vienas populiariausių šiltojo sezono pasirinkimų. Juk vasarą šviežiausio lietuviško derliaus noris...
Karštomis vasaromis dienomis rankos pačios tiesiasi link gaivinančių gėrimų – stiklinė šalto pieno sugundys gal ir ne kiekvieną, o štai vaikystę primenančiam pieno kokteiliui atsispirs retas. Pagardinti sultingais vaisiais ar uogomis, jie taps ir vitaminais gausiu sveiku desertu.
Šaltibarščius drąsiai galime karūnuoti vasariškiausiu ir bene populiariausiu lietuvių patiekalu – kas galėtų atsispirti dubenėliui šaltos rožinės sriubos, patiektos su virtomis šviežio derliaus bulvėmis. Ir vis tik jeigu šaltibarščiai šiek tiek pabodo, metas pasidairyti naujų idėjų.
Vasara dar tik prasidėjo, tačiau kepsninėse jau čirška gardūs kepsniai, šonus kaitina šonkauliukai ir lietuvių itin pamėgti šašlykai. Švelniai apskrudę iš išorės ir minkštutėliai viduje, patiekti su grilyje keptomis ar iš Lietuvos ūkių ką tik atvykusiomis šviežio derliaus daržovėmis – kas galėtų ats...
Vasara kvepia sviestu ir krapais gardintomis šviežio derliaus bulvėmis, kurios jau atvyko į parduotuvių lentynas ir keliauja tiesiai į pirkėjų krepšelius. Virtos su lupenomis, dailiai paskrudusios keptuvėje ar keptos tiesiog lauže – receptų, kaip skaniai paruošti šviežio derliaus bulves, tikrai nepr...
Jei reikėtų išrinkti tradicinį lietuvių virtuvės vasaros patiekalą, niekas tikrai nesuabejotų – tai šaltibarščiai. Ryškiai rožiniai, patiekti su šviežio derliaus bulvytėmis – tikras malonumas ir akims, ir skrandžiui.
Vasariška šiluma jau sunokino pirmąsias šviežio derliaus daržoves. Tiesiai iš Lietuvos ūkių, traškūs agurkai jau keliauja į parduotuvių lentynas ir į mūsų lėkštes.
Vasara – tai metas, kuomet norisi pasimėgauti kiekviena saulėta diena ir kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. O ir gaminti šiltuoju metų sezonu norisi sveikiau, į valgiaraštį įtraukiant kuo daugiau šviežių daržovių, vaisių, uogų. Kaip tai padaryti? Paprasta! Tereikia mėgstamų patiekalų receptus pako...
Jei esate tikri sūrio mėgėjai, pasakoti, ką galima pasigaminti iš skirtingų šviežio sūrio rūšių, tikriausiai nebūtina. O kaip sumaniai panaudoti nuo šviežio sūrio likusį sūrimą, girdėjęs tikrai ne kiekvienas – skysčiai, kuriuos įprastai tiesiog išpilame, gali tapti vertingu ingredientu jūsų kulinari...
Tradicinė lietuvių virtuvė be bulvių sunkiai įsivaizduojama – nors įprastai jos valgomos kaip garnyras prie mėsos patiekalų, lietuviai iš bulvių įpratę gaminti gardžiausius pagrindinius patiekalus. Traškūs bulviniai blynai, cepelinai ar sotus kugelis visuomet laukiami ant stalo, tačiau vasarai artėj...
Salotų įvairovė tokia didelė, kad naujas drąsiai ragauti galėtume kone kiekvieną dieną. Nuo šviežumo tiesiog traškantys baltagūžiai kopūstai ar populiariosios „Iceberg“ salotos – kupinos vitaminų ir naudingųjų medžiagų, pavasarį jos tikrai nusipelnė būti pagrindine stalo žvaigžde.