Po truputėlį vėstantys vakarai primena apie ant slenksčio lūkuriuojantį rudenį, kvepiantį ką tik nuskintais šviežio derliaus obuoliais ir gardžiais namuose keptais pyragais. Jei naujų receptų pritrūkote – skubame dalintis! Šiam pyragui prireiks vos kelių ingredientų, o „Iki“ prekybos tinkle šviežio ...
IKI Vaisiai ir daržovės
45 straipsnių
Nenustebkite parduotuvėje pamatę arbūzus pirštais stuksenančius pirkėjus – sakoma, kuo garsas skardesnis, tuo arbūzas labiau sunokęs, saldesnis. Tokį išsirinkę, pinigų į balą tikrai neišmesite. Tačiau stuksenimas – tikrai ne vienintelis būdas išsirinkti geriausią.
Kai tenka pasukti galvą, kuo pavaišinti ir sočiai pamaitinti gausų draugų ar artimųjų būrį, atsakymas visuomet paprastas – tradicinė ispaniška paelija bus kaip tik tai, ko reikia. Tikrai ne kasdieniška, bet ir ne per daug įmantru. O ir patį gaminimo procesą stebėti įdomu, tad įsitraukti galės visi s...
Jei vasaros dienas mėgstate leisti gamtoje, tikriausiai mėsos patiekalų jūsų racione tikrai netrūksta: nuo skaniausių kepsnių ir visų mėgstamų šašlykų ar dešrelių – pasirinkimas toks platus, kad vis naujus skanauti galima kone kasdien. Jei vis tik norisi išbandyti kažką naujo – turime puikią idėją. ...
Vasara kvepia sunokusiomis saldžiomis trešnėmis ir vyšniomis. Kol uogų sezonas dar pačiame įkarštyje, godžiai prisiragavę nepamirškite pasiruošti ir atsargų žiemai – saldūs trešnių kompotai ar malonia rūgštele gomurį kutenančios vyšnių uogienės taps puikiu vasaros prisiminimu ir šaltuoju metų laiku....
Nors vasarą ant stalo karaliauja šviežutėliai pomidorai ir agurkai, į mėgstamiausių daržovių sąrašą būtinai įtraukite ir ryškiaspalvius baklažanus – pačios gamtos apdovanoti vitaminų bei maistinių medžiagų gausa, baklažanai išsiskiria ir skoninėmis savybėmis, tad taps puikiu pagrindu gardiems ir sve...
Pietums ir vakarienei, kasdienai ir savaitgaliui – jei ieškote, ką pagaminti skaniai, nebrangiai ir pusdienio nepraleidus virtuvėje, išbandykite kopūstainius. Šiek tiek panašu į daugumos pamėgtus balandėlius, tik dar skaniau!
Vasarą prekybos tinklas „Iki“ pasitiko šviežio derliaus gėrybių kupinomis lentynomis ir džiugiomis žiniomis savo pirkėjams – atnaujinta lojalumo programa apsipirkimą paverčia tikra pramoga. Spėję atrasti lojalumo programos privalumus jau džiaugiasi išskirtiniais pasiūlymais bei nuolaidomis.
Jau visai netrukus – šventinis Joninių savaitgalis, kurį švęs didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Ir visai nesvarbu – laukia trankus vakarėlis iki paryčių, švęsite tik artimiausių draugų būryje ar ramiai vakarosite namuose su šeimos nariais – pasilepinti skaniu maistu juk norisi visada!
Karštomis vasaromis dienomis rankos pačios tiesiasi link gaivinančių gėrimų – stiklinė šalto pieno sugundys gal ir ne kiekvieną, o štai vaikystę primenančiam pieno kokteiliui atsispirs retas. Pagardinti sultingais vaisiais ar uogomis, jie taps ir vitaminais gausiu sveiku desertu.
Sutaupyti mėgsta visi, tačiau taupyti... Tačiau šiais laikais taupymas nebūtinai reikalauja suvaržyti savo poreikius ar kai ko atsisakyti. Šį faktą puikiai įrodo „Iki“ prekybos tinklo lojalumo programa. Joje dalyvaujantys žmonės ne tik kiekvieną savaitę naudojasi skirtingomis akcijomis ir asmeniniai...
Šaltibarščius drąsiai galime karūnuoti vasariškiausiu ir bene populiariausiu lietuvių patiekalu – kas galėtų atsispirti dubenėliui šaltos rožinės sriubos, patiektos su virtomis šviežio derliaus bulvėmis. Ir vis tik jeigu šaltibarščiai šiek tiek pabodo, metas pasidairyti naujų idėjų.
Vasara kvepia sviestu ir krapais gardintomis šviežio derliaus bulvėmis, kurios jau atvyko į parduotuvių lentynas ir keliauja tiesiai į pirkėjų krepšelius. Virtos su lupenomis, dailiai paskrudusios keptuvėje ar keptos tiesiog lauže – receptų, kaip skaniai paruošti šviežio derliaus bulves, tikrai nepr...
Jei reikėtų išrinkti tradicinį lietuvių virtuvės vasaros patiekalą, niekas tikrai nesuabejotų – tai šaltibarščiai. Ryškiai rožiniai, patiekti su šviežio derliaus bulvytėmis – tikras malonumas ir akims, ir skrandžiui.
Vasariška šiluma jau sunokino pirmąsias šviežio derliaus daržoves. Tiesiai iš Lietuvos ūkių, traškūs agurkai jau keliauja į parduotuvių lentynas ir į mūsų lėkštes.
Vasara – tai metas, kuomet norisi pasimėgauti kiekviena saulėta diena ir kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. O ir gaminti šiltuoju metų sezonu norisi sveikiau, į valgiaraštį įtraukiant kuo daugiau šviežių daržovių, vaisių, uogų. Kaip tai padaryti? Paprasta! Tereikia mėgstamų patiekalų receptus pako...
Tie, kuriems apsipirkimas – tikras malonumas, nuo šiol galės pasimėgauti dar labiau, mat prekybos tinklas „Iki“ pristatė atnaujintą lojalumo programą – ne tik daugiau sutaupysite, bet ir kiekvieno apsipirkimo metu galėsite rinkti taškus, kuriuos iškeisite į vertingus prizus.
Šviežios uogos – skaniausias šiltojo metų sezono desertas. Jos ne tik nepaprastai gardžios, tačiau ir kupinos naudingų medžiagų: vitaminų, antioksidantų, skaidulų. Vienos populiariausių uogų, kurias itin mėgsta lietuviai – šilauogės ir avietės.
Salotų įvairovė tokia didelė, kad naujas drąsiai ragauti galėtume kone kiekvieną dieną. Nuo šviežumo tiesiog traškantys baltagūžiai kopūstai ar populiariosios „Iceberg“ salotos – kupinos vitaminų ir naudingųjų medžiagų, pavasarį jos tikrai nusipelnė būti pagrindine stalo žvaigžde.