Šis vaflių su lašišos ikrais receptas pravers ruošiantiems švenčių stalą. Tai išties gardus užkandis, o paruošiamas itin lengvai ir greitai. Vaflių su lašišos ikrais užkandžius puoškite krapų šakelėmis.
Ikrai
39 straipsnių
Ikrai – į vandenį neršiami žuvų, varliagyvių, moliuskų, dygiaodžių kiaušiniai.
Vieną 2020 m. savaitgalį virtuvės šefui Francesco Guarracino paskambino vienas iš jo nuolatinių klientų, labai turtingas žmogus, tuo metu kaip tik skridęs iš Londono į Dubajų. Tą vakarą jis nekantravo paragauti savo mėgstamo patiekalo su trumais restorane „Roberto’s“, kuriame F. Guarracino dirba vyr...
Šį mėnesį daugelyje Vakarų Europos valstybių vyksta Laukinės Aliaskos jūros gėrybių mėnuo ( angl. #WildAlaskaSeafoodMonth ), todėl UAB „Fish Factory“ džiaugiasi galėdami plačiau pristatyti Lietuvoje parduodamą produkciją – lašišinių žuvų raudonuosius ikrus iš Aliaskos. Pasirinkdami patikimus tiekėju...
Ant lietuviško stalo atsiranda vis daugiau gurmaniškų skonių ir naujų kulinarinių patirčių. Ieškantiems, kuo nustebinti artimuosius, atradimu gali tapti nebūtinai naujas skonis, o ir dar nematytas, nekasdienis jo pateikimas. Lietuvą jau pasiekė naujiena – valgomi „perlai“, kurie tekstūra primena ikr...
Lietuvos maisto pramonės įmonės vertina atsiveriančias galimybes eksportuoti į Taivaną ir šioje šalyje regi potencialą pakeisti užsivėrusią Kinijos rinką. Į eilę prie Taivano vartų su savo produkcija jau rikiuojasi pienininkystės ir žuvininkystės sektorių bendrovės, netrukus prie jų prisijungti keti...
Velykų stalas, prie kurio susėda artimieji, yra bene svarbiausia šios pavasarinės šventės tradicija. Jau nuo seno šeimos Lietuvoje stengdavosi per Velykas paruošti ypatingų vaišių ir jomis pradžiuginti mylimus žmones.
Ikrai – vienas seniausių delikatesų pasaulyje. Dėl savo maistinės vertės ir išskirtinio skonio jie buvo vertinami dar Antikos laikais, o šiandien ikrai yra prabangos ir gero skonio ženklas. Ar žinote, kuo ikrai naudingi mūsų organizmui? Kokius geriausia rinktis? Ir kaip atskirti tikrus nuo dirbtinių...
Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki Naujųjų metų, Rusijoje iki rekordinių aukštumų šoko raudonųjų ikrų kaina.
Pakliuvęs į biurokratines pinkles verslas jaučiasi bejėgis: tenka skaičiuoti tūkstančius siekiančius nuostolius (114)
Per pandemiją atradusi nišą ir naujus eksporto partnerius ikrais prekiaujanti įmonė susidūrė su Lietuvos institucijų aplaidumu ir biurokratija. Eksporto leidimo išdavimas užtruko daugiau nei 40 dienų, jo verslas nesulaukė iki šiol. Dėl to įmonė jau skaičiuoja kelioliką tūkstančių siekiančius nuostol...
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi blynų su lašiša ir ikrais receptu.
Daugelis yra susidūrę su juodųjų ikrų aliejumi kosmetikos priemonėse, bet apie šio aliejaus maistinę naudą girdime nepelnytai retai. Juodųjų ikrų aliejus – tai vienas iš itin retų vitaminų ir labiausiai mūsų mityboje trūkstančių nesočiųjų riebalų rūgščių šaltinių, turinčių teigiamos įtakos ne tik im...
Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė asmenį, turguje neteisėtai prekiaujantį tinklais. Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė įmonę, nelegaliai prekiaujančią kosmetikos priemonėmis, sudėtyje turinčiomis eršketų ikr...
Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos Rytų regiono žuvivaisos skyriuje Ignalinoje ir Pietų regiono žuvivaisos skyriuje Laukystoje ir Simne dirbtinai išveisti paauginti lydekaičių jaunikliai gausiai papildė šalies vandens telkinius. Balandžio– gegužės mėn. 3 mln. vn...
3 jūrų gėrybių receptai: medumi marinuotos krevetės, česnakinė tilapija ir užkandis su juodaisiais ikrais (5)
Žuvis ir kitos jūros gėrybės turėtų būti neatsiejama valgiaraščio dalis. Mitybos specialistai nesutaria dėl tikslaus reikalingo suvartoti kiekio, tačiau sutartinai teigia, kad žuvį ar jūros gėrybes reikėtų vartoti bent kartą per savaitę.
Jei reikėtų išskirti prabangos prekes, ką įvardytumėte? Automobiliai, jachtos, prabangūs namai, laikrodžiai, papuošalai, „tikras“ šampanas ir „tikri“ ikrai. Daugelis šiuos dalykus tikrai paminėsite, nes jie simbolizuoja gerą ir svarbiausia prabangų gyvenimą. Juos gali turėti ne kiekvienas. Tačiau ka...
Pasibaigus lydekų, ešerių, o ir daugelio kitų žuvų nerštui vis dar neretai sulaukiame žvejų užklausų dėl sugautos neišsineršusios lydekos ar ikrų vis dar turinčio ešerio. Teorijų šiuo klausimu taip pat išgirstame visokių, nuo galimo „elektrikų“ padaryto poveikio, iki globalaus klimato atšilimo įtako...
Tradiciniu naujametinio švenčių stalo patiekalu Rusijoje tapę ikrai eiliniams šalies gyventojams šiemet turėtų būti įperkami - pernykštė jų kainų šuolio istorija neturėtų pasikartoti dėl smarkiai padidintos pasiūlos.
Ikrai - tikras delikatesas, tačiau jei norite pajusti tikrą jų skonį, privalote žinoti keletą gudrybių, kaip tinkamai paruošti šį skanėstą. KABLYS.lt dalinasi patarimais, kurie pravers kiekvienam žuvies patiekalų mėgėjui.
Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės futbolininkas Tomas Mikuckis, šiuo metu žaidžiantis Rusijos Tomsko „Tom“ klube, neteko ne tik kontrabandos būdu iš Maskvos į Vilnių įvežtų ikrų, bet ir privalės sumokėti solidžią baudą.