Jei kartais susizgribote, kad norite išskirtinio deserto, – gaminkite šiuos šokoladinius saldainius. Užtruksite tik 10 minučių! Tereikės vos kelių ingredientų, ir galėsite mėgautis burnoje tirpstančiais naminiais šokoladiniais saldainiais.
Imbieriniai sausainiai
15 straipsnių
Kieti konditeriniai gaminiai iš miltų, medaus ir reikalingų prieskonių.
Imbierinių sausainių gaminimui ypatingai daug laiko nereikia. Tinkamai paruošus tešlą jie kepa vos apie 10 minučių. Sausainiai dažniausiai gardinami įprasčiausiais prieskoniais: gvazdikėliais, cinamonu, maltu imbieru. Na o imbierinių sausainių gaminimas – puiki pramoga visai šeimai, ypač vaikams, ne...
Dideli, minkšti imbieriniai sausainiai – tikra šio sezono svajonė. Jie patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Kepkite imbierinius sausainius kartu su vaikais – tai bus puiki atrakcija visiems.
Puošybos idėjų kalėdiniu periodu Lietuvos gyventojams netrūksta: vieni girliandomis puošia kiemus, kiti kuria neregėtas instaliacijas. Štai „Delfi“ skaitytoja Daiva savo šių metų kalėdinę puošybos idėją įgyvendino konstruodama ypatingą meduolinį namelį.
Konditeris patarė, kaip iškepti skaniausius imbierinius sausainius: svarbu laikytis vienos taisyklės (1)
Šilti, garuojantys ir kvapnūs imbieriniai sausainiai – tikras namų jaukumo ir artėjančių didžiausių žiemos švenčių ženklas, rašoma pranešime spaudai.
Receptai, kurie namuose paskleis švenčių kvapą: keptas kalakutas, paštetas ir minkšti imbieriniai sausainiai (8)
Niekas nesiginčys, kad vienas svarbiausių Kūčių ir Kalėdų akcentas yra šventinis stalas. Gardžiai kvepiantys kepiniai, garuojanti žuvis ir, be abejo, stalo karalienė – silkė. Jos pardavimai prieš šventes gerokai šokteli aukštyn. Kokios dar prekės byloja, kad žmonės jau pradeda planuoti šventinės vak...
Mūsų šalyje kiekviena šeima, susėdusi prie Kūčių stalo laikosi tik jai būdingų iš kartos į kartą perduodamų tradicijų: kažkas laužo kalėdaitį ir dalijasi juo su artimaisiais, kiti – iš kalėdaičio paveikslėlio bando nuspėti būsimus metus.
Ne vienas šventes sunkiai įsivaizduoja be traškių, įvairiausių formų imbierinių sausainėlių. Jais galite nudžiuginti ir namiškius, ir pavaišinti kolegas ar įpakuoti dovanoms. Štai medumi pagardintų sausainių receptas.
Jeigu kalėdinius skanėstus pirksite parduotuvėse, būkite atidūs: daugelyje šventinių meduolinių ir imbierinių konditerijos gaminių vietoje natūralių produktų rasite jų pakaitalus. Skonio receptorius apgauti padeda iš cukraus ar fruktozės pagamintas dirbtinis medus, „pastiprintas“ medaus kvapais, med...
Kviečiame ir jus dalyvauti konkurse bei laimėti puikius „Dansukker“ įsteigtus prizus! Linkime gražių švenčių!
Pagaminti šį nuostabų desertą – tikras juokų darbas. Lengva ir gardu – daugiau nebenorėsite grįžti prie pyragų.
Kviečiame jus kepti bei dalyvauti konkurse „Kalėdiniai kepiniai“, o pačių geriausių receptų laukia puikūs prizai! Konkurso sąlygos čia.