Imbieriniai sausainiai

15 straipsnių

Kieti konditeriniai gaminiai iš miltų, medaus ir reikalingų prieskonių.

Imbierinių sausainių gaminimui ypatingai daug laiko nereikia. Tinkamai paruošus tešlą jie kepa vos apie 10 minučių. Sausainiai dažniausiai gardinami įprasčiausiais prieskoniais: gvazdikėliais, cinamonu, maltu imbieru. Na o imbierinių sausainių gaminimas – puiki pramoga visai šeimai, ypač vaikams, ne...

Ne vienas šventes sunkiai įsivaizduoja be traškių, įvairiausių formų imbierinių sausainėlių. Jais galite nudžiuginti ir namiškius, ir pavaišinti kolegas ar įpakuoti dovanoms. Štai medumi pagardintų sausainių receptas.

Barbora Giedraitytė

Jeigu kalėdinius skanėstus pirksite parduotuvėse, būkite atidūs: daugelyje šventinių meduolinių ir imbierinių konditerijos gaminių vietoje natūralių produktų rasite jų pakaitalus. Skonio receptorius apgauti padeda iš cukraus ar fruktozės pagamintas dirbtinis medus, „pastiprintas“ medaus kvapais, med...