itališka virtuvė

20 straipsnių

Dalia Smagurauskaitė, LRT.lt

Abrucų regiono, ypač L`Akvilos apylinkių, virtuvė įvairi, soti ir šiek tiek panaši į lietuvišką, sako italas Federico Baglini. „Ant abruciečių stalų netrūksta mėsos, o rankomis gaminti makaronai gardinami ypač brangiais požeminiais grybais trumais“, – pasakoja F. Baglini ir dalijasi nesunkiai paruoš...

Toma Miknevičienė

Visą savaitgalį tęsiantis Europos dienos šventei sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami į Europos restoranų mugę, įsikūrusią Gedimino pr. tarp V. Kudirkos ir Katedros aikščių. Čia galima paragauti Airijos, Belgijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, Lietuvos, Olandijos, Prancūzijos, Rumuni...

Kilometrai paplūdimių, miškingas ir kalvotas kraštovaizdis, kryžiuočių pilys, freskomis išpuoštos bažnyčios, aštuoni saulėti mėnesiai per metus, vieni puikiausių viduramžiškų miestelių visame Viduržemio jūros regione – ar gi daugiau reikia priežasčių, kad Rodo salą galėtumėme pelnytai vadinti atosto...