Iš pasaulio kultūros lopšio Florencijos grynakraujis florentietis Mauricijus Saturnis gyventi į Panevėžį persikėlė prieš devyniolika metų. Į Aukštaitijos sostinę jis perkėlė ir Italijoje savo įkurtą kailių bei odos gaminių verslą.
itališka virtuvė
20 straipsnių
Tie, kas matė filmą „Valgyk, melskis, mylėk“, kuriame aktorė Julia Roberts įkūnijo pagrindinę veikėją Lizą, greičiausiai supras, ką reiškia bent iš dalies būti italu. Gal filmas ir neatskleidė visos Italijos kultūros, bet tikrai leido sužinoti, kokia yra italų paslaptis, mėgaujantis gyvenimo teikiam...
Turtinga Italijos istorija bei kraštovaizdžiai gniaužia kvapą, o itališkos virtuvės patiekalais žavisi visas pasaulis. Pagalvojus apie Italiją, pirmiausia vaizduotėje iškyla įspūdingo grožio pakrantės bei gardžios picos. Visgi, šis patiekalas netruko išpopuliarėti ne tik Italijoje, bet ir visame pas...
Nuo seno myliu Italiją ir jos maisto kultūrą. Seni, patikrinti receptai, aukščiausios kokybės produktai – tai, kuo didžiuojasi kiekvienas, net mažiausias restoranėlis. Ir nesvarbu, ar tai užkandinė už kampo, ar prašmatniausias restoranas: maisto kokybė ir skonis visada buvo italų prioritetas. Matyt,...
Tokio antplūdžio turistų, įskaitant ir lietuvius, Roma dar nematė. Sekmadienio vakarienės metu lietuvių svečių pageidavimu lankomės Romos „Michelin“ restorane „Glass Hostaria“, pačiame Trastevere kvartalo centre. Mūsų žemiečiai stebisi. Skersgatviuose nėra kur pastatyti kojos. Tarsi būtų vidurdienis...
Asta Meschino gaminti itališkus patiekalus išmoko dėl vyro: itališka virtuvė – tai daugiau nei pica ir makaronai (67)
Itališka virtuvė daugeliui asocijuojasi su makaronais ir picomis, bet tai toli gražu – ne viskas. Kaip pasakojo verslininkė Asta Meschino, italai visus reikalus sprendžia prie stalo, todėl maistas jiems yra daugiau nei vien alkio numalšinimas. Žinoma moteris pasidalino, kokie patiekalai dažniausiai ...
Sparčiai atgyjančiame istoriniame sostinės Paupio rajone daugėja traukos taškų vilniečiams ir miesto svečiams. Praėjusią savaitę jame pirmuosius lankytojus pakvietė Italijos virtuvę puoselėjantis restoranas „Piano Piano“.
Jurga Jurkevičienė: vos kelias minutes paskrudinti cukinijų žiedai – ar kada ragavote tokį gardumyną? (65)
Prasidėjo vasara, mes išvykome į Romos Tirėnų jūros priemiestį Ladispoli. Nuvykę į turgų apstulbome – visas turgus žydi geltona spalva. Šiuo metu prekiaujama spalvingiausiais cukinijų žiedais. Juos italai vadina fiori di zucchine.
Vilniaus Senamiestyje atgimstančiame „Paupio“ rajone įsikurs Italijos virtuvės puoselėtojų restoranas „Piano Piano“. Duris pirmiesiems svečiams restoranas atvers ateinančių metų pavasarį.
Abrucų regiono, ypač L`Akvilos apylinkių, virtuvė įvairi, soti ir šiek tiek panaši į lietuvišką, sako italas Federico Baglini. „Ant abruciečių stalų netrūksta mėsos, o rankomis gaminti makaronai gardinami ypač brangiais požeminiais grybais trumais“, – pasakoja F. Baglini ir dalijasi nesunkiai paruoš...
Toskana, Amalfio pakrantė, Tivolio miestas, Florencija, Venecija, saulė, jūra, viduramžių mūrai ir platūs vynuogynai – daugelis merginų svajoja apie vestuves Italijoje, bet ką daryti, jei suorganizuoti didelių storų itališkų vestuvių pačioje Italijoje nėra galimybės? Nors didingos Italijos architekt...
Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus atspindinti itališka virtuvė. Tačiau šią vasarą į itališką virtuvę pažvelgsime kitaip: garsus italų šefas G...
Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų. Daug nereikalaujančių ir labai neįpareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos nariams. Vištienos cacciatore, arba tiesiog itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže, yra vienas iš tokių patiekalų, kurie labai t...
Italų virtuvė yra viena seniausių ir labiausiai vertinamų visame pasaulyje. Gilias itališkų patiekalų tradicijas bando imituoti kitų šalių restoranai ir žmonės, besižavintys šia ypatinga virtuve. Šia tema pakalbinome dažnai Lietuvoje besilankantį italą Christianą Frattima, o jis išrėžė tiesiai švies...
Kiekvienas save laikantis tikru šio itališko patiekalo profesionalu žino, kad svarbiausia gaminant rizotą yra du dalykai: kokybiški ryžiai ir kantrybė. Verdant šį patiekalą kaip niekur kitur tinka posakis, kad reikia gaminti su meile. Taigi jei norite džiaugtis nepriekaištingu kreminiu patiekalu, tu...
Visą savaitgalį tęsiantis Europos dienos šventei sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami į Europos restoranų mugę, įsikūrusią Gedimino pr. tarp V. Kudirkos ir Katedros aikščių. Čia galima paragauti Airijos, Belgijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, Lietuvos, Olandijos, Prancūzijos, Rumuni...
Gerą maistą siūlantis jaukus šeimos restoranėlis greta namų, ir visai ne kur nors miesto centre, o viename iš miegamųjų rajonų. Tuo su malonumu mėgaujasi Vilniaus Lazdynėlių gyventojai.
Italų k. žodžio gnocchi atitikmuo – (itališki) kukuliai (virtinukai), o kulinarai dar siūlo variantą bulvinukai. Taigi siūlau pasigaminti minkštučių bulvinukų su tobulai derančiu grybų padažu.
Moterys – nuotaikų kaitos ekspertės. Vakar iš kailio galėjome nertis dėl to, kaip norėjome japoniškų sušių, o šiandien mus jau gali aplankyti ir kvaitinanti itališka nuotaika...
Kilometrai paplūdimių, miškingas ir kalvotas kraštovaizdis, kryžiuočių pilys, freskomis išpuoštos bažnyčios, aštuoni saulėti mėnesiai per metus, vieni puikiausių viduramžiškų miestelių visame Viduržemio jūros regione – ar gi daugiau reikia priežasčių, kad Rodo salą galėtumėme pelnytai vadinti atosto...