Atsinaujinančios energetikos UAB „Elektra man“, dirbanti su prekių ženklu „GreenUp“, baigė įrengti 480 kW galios saulės parką greitojo maisto restoranų tinklui „Jammi“. Tinklą valdanti UAB „Kulverstukai“ parke pasigamins daugiau nei pusę restoranams reikalingos elektros energijos.
„Jammi“
8 straipsnių
Kiekvienam europiečiui šiuo metu tenka po 180 kg pakuočių atliekų per metus. Kitaip tariant, per dieną kiekvienas vidutiniškai išmetame po 0,5 kg vien tik su įpakavimu susijusių atliekų. ES Žaliojo kurso strategijos ir įvairių direktyvų rėmuose yra numačiusi priemones šiai sisteminei ydai spręsti. V...
Kebabo kainos, kaip ir kitų patiekalų, nelinkusios stoviniuoti vietoje. Kaip rodo Valstybės duomenų agentūros statistika, šis patiekalas brangsta pamažu, bet stabiliai. Pavyzdžiui, Vilniuje vidutinis kebabas su vištiena ar kiauliena jau kainuoja 4,7 euro, o brangiausiai tarp lyginamų miestų tektų mo...
Vilniaus miesto administracija išdavė leidimą statyti greito maisto užkandinę „Jammi“ Žalgirio gatvėje. Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog pastatas bus dviejų aukštų: pirmame aukšte šiaurinėje dalyje projektuojama kavinės salė (38 vietos) su priėjimu prie baro/užsakymų zonos. Antrame aukšte b...
Gal prisimenate, kad tolimais 2015 metais, kai tik pradėjau publikuoti „Laukinių Žąsų“ maisto apžvalgas portale Delfi, pirmoji mano apžvalga buvo iš Garliavos kebabinės? Tąsyk apžvalga buvo rezonansinė, ir ne tik todėl, kad esu siejamas labiau su prabangių ir labai prabangių vietų vizitais, kur einu...
Platforma „Wolt“ Vilniuje, Rygoje ir Taline savo paslaugas pradeda siūlyti 24 valandas per parą. Nuo balandžio 12 d. programėlės naudotojai maistą bet kuriuo paros metu bet kurią savaitės dieną Vilniuje galės užsisakyti iš maždaug 20 restoranų. Planuojama, kad vėliau jų skaičius didės.
Pandemija ir jos metu įvesti ribojimai pakeitė žmonių įpročius. Nors anksčiau norėdami pasimėgauti restoranų maistu lietuviai dažniau vykdavo į fizinius taškus, dabar vis dažniau renkasi maisto pristatymą į namus. Vis dėlto, kaip ir išsirinkti filmą, taip ir restoraną, iš kurio užsisakyti maistą, ka...
Dar iki pandemijos maistą išsinešimui siūliusių įmonių pelnai pernai metais augo, o būta ir tokių, kurios pelną didino 50 proc. Nors praėję metai prasti toli gražu nebuvę, šiandien visos kaip viena įmonės sako susiduriančios su rimtais iššūkiais, susijusiais su darbo rinkos problemomis. „Nėra kam di...