Antrą mėnesį gyvenu naująjį gyvenimą, kai nebebendrauju su durniais ir nuo to kasdien vis geriau jaučiuosi. Šiandien anksti ryte buvau balsuoti vienoje sostinės gimnazijoje, ir jau išvažiuodamas, būdamas geros nuotaikos, norėjau praleisti moteriškę, irgi išvažiuojančią - bet nusprendusią apsisukti g...
japonų virtuvė
9 straipsnių
Ryžiai – visame pasaulyje itin populiarus maisto produktas. Jie maistingi, lengvai paruošiami ir skanūs, todėl puikiai tinka kiekvienoje virtuvėje. Parduotuvių lentynose siūloma daugybė ryžių rūšių. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad kiekviena rūšis pasižymi skirting...
Japonai visame pasaulyje garsėja šviežios žuvies ir jūrų gėrybių gausa, o šios šalies virtuvė laikoma viena sveikiausių. Jie stengiasi kuo mažiau apdoroti produktus ir naudodami nedaug prieskonių išsaugoti tikrąsias maisto savybes. Ne veltui mokslininkai sako, kad patys sveikiausi žmonės gyvena Japo...
Japonų virtuvės paslaptis išsiaiškinęs lietuvis papasakojo, ką iš tiesų valgo šios šalies gyventojai (37)
Vis daugiau lietuvių susižavi ir pamėgsta Japonijos, dar vadinamos Tekančios saulės šalimi, virtuvę. Vis dėlto daugumai tautiečių japonų tradicinė virtuvė vis dar asocijuojasi vien su sušiais. Japonai neįsivaizduoja savo tradicinės virtuvės ir be kitų itin populiarių patiekalų, tokių kaip gyoza kold...
Vilniuje galima aplankyti ir paragauti įvairių šalių virtuvių patiekalų. Nemažai ir tokių vietų, kurios toli gražu neatspindi atitinkamos šalies maisto kultūros, nors ir teigia kitaip. Šį kartą išbandžiau tikrą japonišką virtuvę, kurioje šeimininkauja patys japonai.
Japoniško restorano „Shark Tail Sushi“ savininkas Tomas Miliauskas, skirtingai nei daugelis jo bendraamžių, savo paties įkurto verslo duonos paragavo anksti – nė trisdešimties nesulaukęs – ir nėrė į jį visa galva.
Vilniaus centre, Rotušės aikštėje, įsikūrusio restorano "Labuki" konsultantas Dominykas Markevičius DELFI TV žiūrovus supažindins su japonų virtuve ir visame pasaulyje išpopuliarėjusiu užkandžiu - suši. Antrajame vaizdo reportaže pamatysite, kaip gaminamas suši su šparagais, špinatais ir lašiša.
Vilniaus centre, Rotušės aikštėje, įsikūrusio restorano "Labuki" konsultantas Dominykas Markevičius DELFI TV žiūrovus supažindins su japonų virtuve ir visame pasaulyje išpopuliarėjusiu užkandžiu - suši. Pirmajame vaizdo reportaže pamatysite, kaip gaminamas suši su špinatais ir jūros dumbliais.
Dėl japonų požiūrio į maistą, šios šalies vyrai ir moterys sulaukia daugiau metų ir išlieka sveikesni ilgiau nei kiti Žemės gyventojai. Jų gyvenimo trukmė siekia 75 metus, tačiau sulaukę tokio amžiaus daugelis jų nesiskundžia ligomis, nevarsto vaistinių durų ir nevartoja papildų. Japonų ilgaamžiškum...