jautiena

322 straipsnių

Jautiena – galvijų (karvių) mėsa. Tai viena iš pagrindinių mėsos rūšių, plačiai naudojamų Australijoje, abiejose Amerikose, Europoje. Viduriniuose Rytuose labiau vertinama aviena, o ne jautiena. Jautienos valgymas yra draudžiamas induizme, nes pagal induistų tradicijas jaučiai labai gerbiami. Jautieną draudžia ir kai kurios budistų tradicijos.

Šefas pataria, kokią jautienos dalį pasirinkti ir kaip iškepti, kad visada būtų minkšta

Parengė BIOVELA Group

Didžiausia Baltijos šalyse mėsos perdirbimo įmonių grupė „BIOVELA Group“ iškovojo prestižinius aukso ir sidabro medalius tarptautiniame „World Steak Challenge 2024“ konkurse. Aukso medalis skirtas 32 parų sauso brandinimo jautienos antrekotui, o sidabrą pelnė 36 paras sausai brandinta jautienos nuga...

Mažmeninės prekybos parduotuvių tinklas „Norfa“

Šiltojo sezono metu mėsos skyriaus lentynose gardaus kepimui grilyje skirto asortimento tikrai netrūksta – nuo skirtingais būdais marinuotų šašlykų iki gurmaniškų kepsnių, kaskart kviečiančių atrasti naujus skonius. Norintiems išties išskirtinio produkto, prekybos tinklo „Norfa“ vyriausias mėsininka...

Roma Macijauskaitė

Kviečiu proga paragauti lietuviškų patiekalų. O jų – pačių įvairiausių – galima pasigaminti namuose. Tekste – 9 laiko patikrinti patiekalai. Tekste rasite šiuos receptus: Maltos mėsos troškinys su daržovėmis, avinžirniais ir alyvuogėmis, Cinamoninės bandelės, Virtų bulvių cepelinai su varške, Vištie...

Jei jau gaminti, tai tik jautienos troškinį. Tokiu būdu gausite pavasarį organizmui taip reikalingos geležies, taip pat – cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. O be to, tai – puikis geležies šaltinis. Jautienos troškinį gaminkite su daržovėmis – taip gausite dar daugiau naudos.