Jautienos tartaras – patiekalas ne tik gurmanams. Šį užkandį paruošite gana nesudėtingai. Puoškite jautienos tartarą krapų šakelėmis, apšlakstykite aliejumi.
jautienos kepsnys
20 straipsnių
Ar kada bandėte mėsą praturtinti granatais? Alfas parodys, kaip tai padaryti, o skonis bus tiesiog nepriekaištingas 2 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ 220 g šviežio sausai brandinto antrekoto didkepsnio „Rib Eye“ 2 šaukštų sviesto 1 saujos čiobrelių ir rozmarinų 2 cinamono lazdelių 2 laurų ...
Jei manote, jog tobulą kepsnį galima rasti tik brangiausiuose restoranuose – klystate.
Eksperimentas virtuvėje. Jautienos steiką iškepė pagal restorano šefo receptą: vienas papildomas ingredientas išgelbėjo viską (78)
Pabandėme pagaminti jautienos kepsnį pagal dar vieną lietuvių šefo Mariaus Paplausko iš restorano „Dia“ receptą, kuriuo pasidalijo „30 geriausių restoranų Lietuvoje“.
Gurmanų pamėgta brandinta jautiena, pasak prekybininkų, atrandama vis daugiau pirkėjų. Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė atskleidžia, kuo brandinta mėsa yra išskirtinė, ir dalinasi patarimais, kaip iškepti brandintos jautienos kepsnį.
Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco pasidalijo receptu, paruošti nuostabų jautienos kepsnį tešloje.
Apie jautieną Lietuvoje vyrauja dvi klaidingos nuomonės: jautiena yra kieta kaip bato aulas, todėl jos neįmanoma iškepti, kad būtų minkšta ir sultinga, o jeigu tai yra brandinta jautiena – reikia būti profesionalu, kad mokėtum ją iškepti skaniai. Tačiau kepsnių namų „Town“ šefo Elijaus Bunevičiaus t...
Kepimui lauke skirtos mėsos pardavimai išduoda, kad lietuviai kepsnines ir šašlykines aktyviausiai naudoja nuo gegužės iki rugpjūčio mėnesio, o vienas didžiausių pastarųjų metų atradimų – šviežios paukštienos dešrelės. Tad ką naujo ir originalaus grilio mėgėjai gali išbandyti šį sezoną?
Daugelis mano, kad sultingas, burnoje tirpstantis jautienos kepsnys, kurio minkšta ir švelni mėsa lengvai kramtosi – tai tik geriausių restoranų šefams įkandama užduotis, o už tokio malonumo porciją teks pakloti ne mažiau 20-30 eurų. Būtent dėl tokio vyraujančio stereotipo dažnas lietuvis verčiau re...
Italas šefas Gian Luca Demarco itališkų akcentų gali suteikti net prancūziškiems patiekalams, pavyzdžiui, netradiciškai jautienos išpjovos kepsnį paskandinti sūrio fondiu padaže. O klasikinei prancūzų konditerijai ištikimas Ali Gadžijevas kviečia pasigaminti visiems gerai žinomą braunį – šokoladinį ...
Šį kartą šv. Valentino desertai tegul palaukia – mylimųjų pagyrų užsitarnausite patiekę tobulą didkepsnį. Ne kiekvienam mėsos mėgėjui pavyksta iškepti sultingą, kvepiantį ir gardų steiką. Tačiau paslaptis paprasta – kokybiška mėsa.
Didžiausi jautienos didkepsnių gerbėjai dažniausiai renkasi vidutiniškai žalius ar žalius su krauju kepsnius ir jiems neįsiūlysi gerai iškepto kepsnio, o daugeliui prancūzų labiau pakepusi mėsa – išvis sugadinta. Vis dėlto lietuviai žalių kepsnių vis dar privengia, tačiau pastebima, jog vidutiniškai...
Jautienos kepsniai ir didkepsniai – puikus pasirinkimas norintiems pamėginti kažką kitokio nei įprasti tradiciniai kepsniai iš kiaulienos. Kokia ideali jautienos kepsnio paruošimo trukmė? Tai klausimas, kylantis daugeliui, tačiau atsakyti geriausiai galite jūs, kadangi laikas, kiek mėsą reikės kepti...
Jautienos kepsniai ir didkepsniai – puikus pasirinkimas norintiems pamėginti kažką kitokio nei įprasti tradiciniai kepsniai iš kiaulienos. Kokia ideali jautienos kepsnio paruošimo trukmė? Tai klausimas, kylantis daugeliui, tačiau atsakyti geriausiai galite jūs, kadangi laikas, kiek mėsą reikės kepti...
Tikras mėsos gerbėjas neįsivaizduoja savo raciono be kokybiškai paruošto jautienos kepsnio. Šis kepsnys – tikras šefų ir kulinarų pasididžiavimas, tačiau kepti juos namuose pasiryžta ne kiekvienas. Vis dėlto pabūgti nevertėtų, kadangi jautiena ne tik sveika, bet ir be galo gardi mėsa.
Iškepti minkštą ir sultingą jautienos kepsnį – nemenka užduotis, tačiau dar labiau nustebinsite artimuosius bei svečius prie kepsnio patiekę gardų padažą. Tinkamas padažas gali ne tik praturtinti keptos mėsos skonį, bet ir sutekti patiekalui visiškai kitų spalvų.
Iškepti minkštą ir sultingą jautienos kepsnį – nemenka užduotis, tačiau dar labiau nustebinsite artimuosius bei svečius prie kepsnio patiekę gardų padažą. Tinkamas padažas gali ne tik praturtinti keptos mėsos skonį, bet ir sutekti patiekalui visiškai kitų spalvų.
Tegu kelias į visos žmonijos, ne tik vyrų, širdis eina per skrandį. Svetainė Adme.ru atrinko septynis patiekalus, kuriuos visiems reikėtų mokėti meistriškai gaminti. Jie gali tapti jūsų firminiais valgiais, o namiškiai už tai bus tik dėkingi. Gero apetito!
Prancūzų režisierius Franckas Ribiere išmaišė pusę pasaulio, vedinas gan ekscentriškos misijos – surasti patį geriausią jautienos kepsnį. Kulinarinę jo odisėją po 400 skirtingų vietų vainikavo 130 minučių kinematografinis šedevras, pavadinimu „Steiko (r)evoliucija“, kuriame jis ne tik žodžiais ir va...