Jautienos patiekalai

123 straipsnių

Elžbieta Monkevič

Norėdama išvirti autentiškus ukrainietiškus barščius Elžbieta Monkevič recepto ieškojo internete ir iš daugybės jų labiausiai priimtinas buvo žinomos maisto tinklaraštininkės ukrainietės, kelių kulinarinių knygų autorės Olia Hercules, kuri gyvena Londone, receptas. Prie ukrainietiškų bbarščių nepami...

Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.

Ši pupelių sriuba yra stipraus skonio patiekalas sunkesnio, „ūkiško“ maisto mėgėjams. Joje netrūksta mėsos, prieskonių ir žinoma, raudonųjų pupelių. Mėgstantys vadinamąjį „komforto“ maistą privalo įtraukti šią pupelių sriubą į savo mėgiamųjų sąrašą.

Jei jau gaminti, tai tik jautienos troškinį. Tokiu būdu gausite pavasarį organizmui taip reikalingos geležies, taip pat – cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. O be to, tai – puikis geležies šaltinis. Jautienos troškinį gaminkite su daržovėmis – taip gausite dar daugiau naudos.