Toks užkandis – juodos duonos su agurkų salotomis – neabejotinai sulauks komplimentų. Lietuviai – keptos duonos mėgėjai, tad šiam užkandžiui tikrai neatsispirs. Juodą duoną su agurkų salotomis patiekite iškart.
Juoda duona
38 straipsnių
Kokia vasara be keptos duonos patiekalų. Šįkart kviečiame pasigaminti visą tortą – keptą duoną su kiaulės ausimis ir sūriu.
Šie turtingo skonio užkandžiai puikiai tiks ir šventiniam stalui. Svarbiausia, kad patiekalui nereikia daug produktų ir jis itin greitai pagaminamas. Užkandžius puoškite krapų šakelėmis.
Lengvai paruošiamas, gaivus, puikiai subalansuotas užkandis vaišių stalui. Nustebsite, kaip puikiai dera duona, pomidorai ir žuvis. Užkandžius puoškite krapų šakelėmis.
Kas nemėgsta keptos duonos torto? Tai ypač lietuvių mėgstamas užkandis. Duonos tortas ne tik puošia stalą, jis labai mėgstamas vakarėlių metu, stebint sporto varžybas.
Daugelis lietuvių neįsivaizduoja nė dienos be duonos. O jos pasirinkimas labai platus: nuo tradicinės juodos iki netradicinės su kanapėmis. Vienas prekybos centras skaičiuoja, kad kas mėnesį lietuviai nuperka net 5 milijonus duonos gaminių. Tačiau specialistai įspėja, ne visa duona yra sveikatai pal...
Juoda duona gali būti tokia pat nesveika, kaip batonas – etiketėje atkreipkite dėmesį į kelis užrašus (6)
Paprastas baltas batonas, juoda duona, duona su sėklomis, daržovėmis, kefyru... Parduotuvėse skirtingos duonos daugybė, todėl atėjus ir atsistojus prieš lentynas gali tekti pasukti galvą – tai visgi, kokia sveikiausia ir ką pirkti? Ir apskritai, ar svarbu, ką pasirinksime?
Juodos duonos sumuštinis su česnakine varške – sveikesnis užkandžių variantas. O česnakas dar ir imunitetą pastiprins. papuoškite Juodos duonos sumuštinį su česnakine varške papuoškite krapų šakele ir apibarstykite grūstais pipirais.
Lietuvos dvaruose XIX a. pusryčių arba priešpiečių stalas buvo neįsivaizduojamas be tradicinio patiekalo – zrazų. Šis patiekalas atkeliavo dar iš Abiejų tautų respublikos laikų ir tapo vienu iš pagrindinių ir ponų mėgiamiausių patiekalų. XIX amžiaus viduryje vilnietė Wincenta Zawadzka savo receptų k...
Šios burokėlių salotos ne visai tokios, kokias lietuviai žino jau ne vieną dešimtmetį. Šios labiau gaivesnės ir traškesnės. Tad labai tikėtina, kad šios burokėlių salotos tikrai užkariaus ragautojų simpatijas.
Šiandien skonių ir idėjų ieškotojas Alfas bei „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta nori jus visus pasveikinti su ypatinga švente – Lietuvos švente Kovo 11-ąja. „Duona ir tėvynė – tai labiausiai susiję dalykai“, – įsitikinusi Elžbieta. Su kuo jums asocijuojasi juoda duona? Turbūt pirmiausiai – sum...
Anglijos dietologai nustatė, kad išemine širdies liga rečiau serga tie žmonės, kurie labiau mėgsta juodą duoną. Tikriausiai dėl to, kad juodoje duonoje yra 30 procentų daugiau geležies, dvigubai daugiau kalcio ir trigubai daugiau magnio negu baltoje.
Dauguma turime savo mėgstamos duonos rūšį ir atėję į parduotuvę nė nesidairydami į daugybę greta esančių kitų tiesiame ranką būtent link jos, tačiau skaniausia duona nebūtinai yra sveika. Praėjusį kartą nagrinėjome paprastos juodos duonos sudėtį, o šį kartą kviečiame atidžiau pasižiūrėti į juodos du...
Juoda duona yra kasdienis dažno lietuvio valgomas produktas. Ji pirmiausia šauna į galvą, kai kalbama apie tai, kas geriausiai reprezentuoja Lietuvos kulinarinį paveldą, tačiau renkantis šį produktą iš milžiniško parduotuvėse esančio asortimento vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į skirtingas jų skonin...