Nors pastarieji keli metai nebuvo lengvi maitinimo sektoriui, ypač sudėtinga padėtis klostosi Kauno senamiestyje – restoranai ir barai užsidarinėja vienas po kito. Lapkritį duris užvers ir aštuonerius metus senamiestyje veikęs restoranas „Jurgis ir Drakonas“. Restorano savininkė portalui „Kas vyksta...
Jurgis ir drakonas
28 straipsnių
Restoraną Kaune uždarančios seserys Odeta Bložienė ir Beata Nicholson: jeigu nėra žmonių, kam ten būti (14)
Žurnalistė, TV laidų vedėja ir knygų autorė Beata Nicholson su sese verslininke Odeta Bložiene pranešė atsisveikinančios su vienu savo restoranų.
Со времен пандемии были отложены и до сих пор не возвращены долги государству, это и повышение НДС до 21% стало большим вызовом для заведений общепита в Литве. В последнее время один за другим закрываются известные рестораны. Предприниматели говорят, что для того, чтобы сейчас выжить, решается вопро...
Vienas po kito užsidaro žinomi restoranai: pardavinėjama įranga, svarsto mažinti darbo valandas (114)
Iš pandemijos atidėtos ir negrąžintos skolos valstybei bei vėl įvestas 21 proc. PVM tarifas maitinimo sektoriui tampa didžiuliu iššūkiu. Pastaruoju metu vienas po kito užsidaro žinomi restoranai. Teigiama, kad šiandien norint išsilaikyti pastarieji svarsto ir apie darbo valandų trumpinimą, nedarbą t...
В столице на ул. Пилимо закрывается ресторан Jurgis ir drakonas. Эту информацию порталу Delfi подтвердила директор ЗАО Burokėlis ir krapas Одета Бложене. По ее словам, причин для закрытия было несколько, одна из самых серьезных – повышение НДС с этого года.
Sostinėje uždaromas Pylimo g. įsikūręs vienas „Jurgis ir drakonas“ restoranų. Delfi tokią žinią patvirtino UAB „Burokėlis ir krapas“, kuriai priklauso minėtas tinklas, direktorė Odeta Bložienė. Pasak jos, restorano uždarymą lėmė keletas dalykų, tačiau vienas didžiausių – nuo šių metų maitinimo įstai...
Darbo jėgos trūkumas ir didėjantys kaštai šeimos restoraną „Jurgis ir drakonas“ skatina ieškoti mažiau tradicinių sprendimų. Vienas jų – daugiau savitarnos. Keliuose restoranuose klientai jau gali iš dalies apsitarnauti patys. Per pandemiją viename iš Vilniuje įsikūrusių restoranų tokia savitarnos z...
Restoranų versle tvarumas ir stiprios vertybės ne mažiau svarbios nei skanus ir kokybiškas maistas ar jauki aplinka. Ir reiklus klientas, ir potencialus darbuotojas šiais laikais užduoda klausimus: ar valstybei ši maitinimo įstaiga sumoka mokesčius? Kokiomis sąlygomis čia dirba žmonės? Ar investuoja...
Restoranų tinklą „Jurgis ir Drakonas“ valdančios įmonės „Burokėlis ir krapas“ vadovę Odetą Bložienę radau pačiame darbų įkarštyje. Pasiraitojusi rankoves ji kartu su direktore kuopėsi „Akropolyje“ esančiame „Jurgis ir Drakonas“ restorane. Prasidėjo antroji karantino savaitė ir valgytojų gausa pasižy...
Restoranų tinklo valdytoja Bložienė: net jei maitinimo įstaigos visiškai atsidarytų kitą savaitę, iki karantino buvusių apyvartų turėtume laukti bent metus (203)
Šiandien daug diskutuojama apie Vyriausybės pagalbą verslams, pastarųjų pagalbą medikams, visuomenei. Tačiau, kaip verslai bando padėti patys sau, kad išliktų? Galbūt jie tikisi, kad sušvelninus karantiną patys klientai sugrįš, o gal – deda pastangas, pavyzdžiui, derina darbo laiką prie klientų? Į š...
Pastarosiomis savaitėmis kai kurie Lietuvos verslo atstovai ėmė aktyviai teikti pagalbą kovoje su koronavirusu.
Pastarosiomis savaitėmis kai kurie Lietuvos verslo atstovai ėmė aktyviai teikti pagalbą kovoje su koronavirusu.
Pastarosiomis savaitėmis kai kurie Lietuvos verslo atstovai ėmė aktyviai teikti pagalbą kovoje su koronavirusu.
Verslininkai ir įmonės, stojusios į kovą su koronavirusu: skelbiame sąrašą tų, kurie duoda ir nesitiki atgal (120)
Netiesa, kad lietuviai – pavydūs, šykštūs ir džiaugiasi, kai dega kaimyno tvartas. Koronaviruso pandemijai uždarius šalį, o medikams rūpinantis žmonių sveikata ir gelbstint gyvybes, beveik 3 milijonų gyventojų valstybė susivienijo. Be prašymų ir be grąžos ne tik žmonės, bet ir verslas padeda, dovano...
Rugsėjo pirmoji – mokslo metų pradžios šventė svarbi visai šeimai. Didelė dalis jų šią šventę sutinka ne namuose – po oficialios dalies mokykloje, šeimos keliauja į restoraną šventinių pietų. Visoje Europoje jaučiama tendencija, kad skanus maistas tampa pramoga, o tai, žinoma, turi įtakos ir didėjan...
Penki garsūs šalies restoranai bei kavinės prisijungė prie lietuviškos burnos priežiūros priemonių „Ecodenta“ inicijuojamos kampanijos su šūkiu „Špinatai tarp dantų nuo šiol gerai“. „Juice room“, „Mesje skonis“, „Višta puode“, „Jurgis ir drakonas“ ir „Brooklyn Brothers“ nuo rugpjūčio vidurio į meniu...
Jau netrukus Vilniaus oro uosto keliautojai turės dar daugiau pasirinkimų, kaip praleisti laisvą laiką iki skrydžio. Kitų metų pradžioje išplėstoje sostinės oro vartų komercinėje zonoje pradės veikti naujos koncepcijos „Charlie Pizza“ picerijos. Jas atidarius, iš viso oro uoste veiks 11 maitinimo įs...
„Gyvenime mėgstu rizikuoti. Kitaip gyventi – man tiesiog nuobodu. Apskritai galvoju taip: jei pažiūrėtum į savo gyvenimą kaip į filmą, tai rašydamas scenarijų tikrai norėtum kokios nors paslapties, intrigos, netikėtų posūkių. Labai smagu, kai, be visų kitų įdomių dalykų, žmogus turi ne visiems žinom...
Nors įstatymo, kuris draustų su gyvūnais eiti į kavines nėra, ne visos maitinimo įstaigos lankytojų su keturkojais laukia išskėstomis rankomis. DELFI atliko eksperimentą ir parodė, kaip kavinėse elgiasi didelis ir socializuotas šuo.
Verslas Lietuvoje bando būti socialiai atsakingas, bet rinkodaroje tai neatsispindi – vis dar vyrauja požiūris, kad versle esama dėl pinigų.