Kas paragauja šio deserto iš kukurūzų dribsnių ir riešutų, nustemba: receptas toks paprastas, o skonis – įspūdingas. Traškus desertas labai patinka ir vaikams. Desertu iš kukurūzų dribsnių ir riešutų mėgaukitės tik šiam visiškai atvėsus.
jūros druska
6 straipsnių
Šiandien kiekvieno spintelėje rasime ne vienos rūšies druską. Neretai į prekių krepšelį krenta kokia nors įmantresnė druska, dailesnėje pakuotėje, įdomesnės tekstūros, kokia nors naujiena, ar kaip tik ta, kuri „ant bangos“. Tik pusė šalies gyventojų žino, kad iš visų jų tik vienos rūšies druska yra ...
Kartais, deja, tenka susidurti su tuo, kuo kažkada taip uoliai mėginome atsikratyti. Tad kiek tikėtina, kad smulkios kitados išmestos plastiko pakuotės dalelės galop pateks į maistui vartojamą jūros druską.
Druska yra skirstoma į dvi pagrindines rūšis: jūros druską ir druską, gaunamą iš akmens telkinių. Žmogaus organizmui naudingesnė yra jūros druska, nes turi daugiau jodo, tačiau prieš ją perkant ir naudojant maistui, reikia žinoti kelis svarbius niuansus, sako Maisto ir veterinarijos tarnybos maisto ...
Bet kokios rūšies druska yra labai panašios sudėties, todėl nesvarbu, kaip ji išgauta, sako gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė.
Natrio chloridas arba tiesiog druska – pagardas, be kurio savo gyvenimo neįsivaizduoja dauguma žmonių. Be druskos didžioji dalis patiekalų praprastų skonį.