Lietuvoje turgus – vis dar dažnai suprantamas kaip vieta, kurioje galima tiesiog pigiau įsigyti pagrindiniais laikomų produktų – šviežios mėsos ir daržovių. Vis dėlto panašu, kad pokyčių ilgai laukti nebereikės.
Jūros gėrybių patiekalas
14 straipsnių
Praėjusiais metais Lietuvoje pirmą kartą apsilankęs Pasaulio austrių atidarymo čempionas, Gineso rekordo savininkas Marcel Lesoille stebino savo rankų miklumu atidarinėjant austres ir lepino lietuvių gomurius dar ne kiekvienam įprastomis jūros gėrybėmis.
Ko gero, nesuklysime teigdami, kad gurmanais galime būti visi, juk smaguriauti mėgsta kiekvienas. Žinoma, tai atsieis brangiai, bet bent retkarčiais leiskite sau pasilepinti.
Valgydami kompanijoje kartais pastebime erzinančius ar nemalonius kitų valgymo įpročius, nors net nesusimąstome, kad tokių galime turėti ir patys. Ypač kietas riešutėlis – žuvies ar jūros gėrybių patiekalai, prie kurių tenka gerokai pavargti. Todėl etiketo ekspertai dalinasi svarbiausiomis jūros gėr...
Kepta silkė su juodos duonos trupinėliais turėtų nustebinti pripratusius prie įprastos sūrios silkės, nes ši labiau primins keptą žuvį.
Austrės visada buvo laikomos išskirtiniu delikatesu, tačiau jos jau seniai nebėra tik aristokratų pamėgtas afrodiziakas, o jų gerbėjų ratas auga su kiekviena diena. Per metus pasaulyje suvalgoma apie vieną milijardą kilogramų šių moliuskų.
Austrės arba patinka, arba ne. Panašiai vertiname ir vyną – jis yra arba tikrai geras, arba vidutinis. Paprastai „gerus” produktus reikia atrasti, prisijaukinti ir pamėgti skanaujant. Supratimas, patinka ar ne naujas produktas, ateina su laiku, kartais tam įtakos turi nuotaika, kompanija, kitokios a...
Žodžiu teriyaki Japonijoje vadinama gaminimo technika, kuomet maistas gaminamas jį kepant ar troškinant glajuje, pagamintame iš sojų padažo, ryžių vyno mirin arba japoniškos sakės ir cukraus arba medaus.
Silkė - bene dažniausiai lietuvio valgoma žuvis, kurios paruošimo ir pateikimo būdų yra ne viena dešimtis. Pateiksime vieną iš labai greit paruošiamų receptų, kuris ne tik papuoš Jūsų stalą, bet ir pamalonins skrandį.