Jūros gėrybių patiekalas

14 straipsnių

Praėjusiais metais Lietuvoje pirmą kartą apsilankęs Pasaulio austrių atidarymo čempionas, Gineso rekordo savininkas Marcel Lesoille stebino savo rankų miklumu atidarinėjant austres ir lepino lietuvių gomurius dar ne kiekvienam įprastomis jūros gėrybėmis.

Artūras Piulskis

Austrės arba patinka, arba ne. Panašiai vertiname ir vyną – jis yra arba tikrai geras, arba vidutinis. Paprastai „gerus” produktus reikia atrasti, prisijaukinti ir pamėgti skanaujant. Supratimas, patinka ar ne naujas produktas, ateina su laiku, kartais tam įtakos turi nuotaika, kompanija, kitokios a...

Artūras Piulskis

Žodžiu teriyaki Japonijoje vadinama gaminimo technika, kuomet maistas gaminamas jį kepant ar troškinant glajuje, pagamintame iš sojų padažo, ryžių vyno mirin arba japoniškos sakės ir cukraus arba medaus.