Kajeno pipirai

29 straipsnių

Artūras Piulskis

Indiška virtuvė visada kvepia kariu. Bet ar iš tikrųjų žinote, kas yra karis? Ne, tai ne augalas. Tai ne prieskoninė daržovė ar kita žolė... Karis – tai daugelio prieskonių mišinys. Kario milteliai atsirado apie XVIII a. Manoma, jog pirmąjį prieskonių mišinuką paruošė Indijos pirkliai ir pardavė nam...

Artūras Piulskis

Vasara – lengvų ir nesunkiai gaminamų patiekalų metas. Šiuo laikotarpiu itin populiari yra žuvis, kurią nesunku paruošti, o iškepti užtrunka nedaug laiko. Siūlome pasigaminti dorados barbekiu. Skaniai pamarinuota ir iškepta ant sprangsinčių žarijų ši žuvelė nustebins jus ir jūsų svečius. Šios puikio...

Dažnai kebabas asocijuojasi su greito maisto kultūra. Miestuose jie užvaldę naktinio gyvenimo kultūrą, o ir jų kainos paprastai nesikandžioja. Kita medalio pusė – stebuklingi kebabo padažai. Jų gausa ir įvairovė leidžia „nusukti“ mėsos ar kitų ingredientų kokybę. Tačiau nereikia savęs apgaudinėti – ...

Artūras Piulskis

Česnaką, kaip labiausiai mus „gydančią“ daržovę, vertino Antikos laikais. Gyrė jį ir prancūzų chemikas, mikrobiologas Louis Pasteur, lyginandamas jo savybes su penicilino poveikiu žmogaus organizmui. Ir dar tvirtinama, kad česnako garai nužudo bakterijas net 20 cm spinduliu.

Artūras Piulskis

Ar žinojote, kad XVII a. prancūzų botanikas Joseph‘as Pittonde Tournefortas pomidorus laikė nuodingais ir vadino juos „vilko persikais“ (nes jie buvo apvalūs, kaip persikai ir jais „naikindavo“ vilkus).