kakava

180 straipsnių

Kakava – tikrojo kakavmedžio (lot. Theobroma cacao, nah. Cacahuatl) sėklos, dar vadinamos kakavos pupelėmis, iš jų pagaminti milteliai konditerijos gaminiams bei iš šių miltelių gaminamas gėrimas.

Kornelija Mykolaitytė

Turbūt nedaug yra gyventojų, kurie nežinotų „Rūtos“ šokolado fabriko ar juolab nebūtų ragavę čia pagamintų saldumynų. Dar praėjusiame šimtmetyje Šiauliuose įkurta bendrovė didžiąją dalį produkcijos parduoda Lietuvos pirkėjams, o 15 proc. iškeliauja į užsienį. „Lietuvoje mums galios ir stiprybės duod...

Mumbi Gitau, Ilena Peng

Didžiausiems pasaulio šokolado gamintojams Valentino diena toli gražu nebuvo saldi. Kakavos kainos pasiekė rekordinį lygį, o prekybininkams svarstant, ar Vakarų Afrikoje nesusidarė struktūrinių tiekimo problemų, palengvėjimo kol kas nematyti. Matydami išaugusias kainas, vartotojai jau pradeda raukyt...

Vienas iš tų atvejų, kai grožis ir skonis kalba patys už save traškūs pūstų ryžių pyragėliai. Neįtikėtinai trašku! Dekoracijos tikrai ne vien dėl grožio, jų dėka, kiekvienas kąsnis suskamba vis kitokia skonio. Todėl siūlau nebijoti ir puošiant improvizuoti.