Nors pasiruošimas gražiausioms metų šventėms visuomet sukelia šiek tiek streso, šiemet situacijos nepalengvina dar ir tai, jog Kalėdos bus švenčiamos savaitgalį, tad dirbantieji neturės daug laiko ilgoms ingredientų Šv. Kalėdų stalui paieškoms ar maistui ruošti.
kalėdiniai patiekalai
8 straipsnių
Kalėdiniai patiekalai - per Šv. Kalėdas baigaisi pasninkas, tad tarp kalėdinių patiekalų atsiranda ir mėsa. Nuo senų laikų pagrindinis Kalėdų patiekalas būdavo kiauliena.
Čia rasite puikių idėjų, ką pasigaminti Kalėdoms.
Šią mišrainę radau kulinaro Dano puslapyje. Iškart sugundė ir sugalvojau išbandyti. Nuo stalo dingo pati pirma.
Vokietijos kalėdinius patiekalus restorane „Steakhouse Hazienda“ pristatė kūrybingoji šefė Rima Remeikienė ir garsi šalies verslininkė Rasa Martens su vyru, kilusiu iš Vokietijos – Johannu Martens. Vokietijos šventinių patiekalų paslapčių ją išmokė vyras, todėl dabar gali gardžiais receptais ir trad...
Tai tradicinis prancūziškas desertinis vyniotinis, patiekiamas per Kalėdas. Populiarus visoje Europoje, bet nesvetimas ir mums. Su Deimante išbandėme ne vieną receptą, kol išrinkome jums geriausią – tai truputį lietuviškas kalėdinis šokoladinis vyniotinis.
Pasitinkant didžiąsias metų šventes, LRVVK Asociacija Lietuvos virtuvių šefus sukvietė į šventinę prezentaciją „Švenčių belaukiant, idėjos iš geriausių Lietuvos šefų“.
Nėra pasaulyje kito tokio konditerinio kepinio, kuris labiau simbolizuotų Kalėdas nei imbieriniai sausainiai. Šio deserto istorija skaičiuoja jau daugiau nei 4000 metų ir siekia net senovės Kinijos laikus. Būtent ten pradėta auginti imbierų šaknis, kurios Šilko keliu atkeliavo į Europą.
Nuo senų senovės lietuviai duoną suasmenindavo ir sudievindavo: ji minima pasakose, priežodžiuose ir patarlėse, jos gausu net iki šių dienų išlikusiuose ritualuose. Tikėta, kad pašventinta duona gelbsti nuo gaisro ir ligų, nuo nužiūrėjimo, padeda gydyti akių ligas, žaizdas, saugo nuo gyvatės įkandim...