Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi plikytų sausainių su varškės kremu receptu. Pavyks, jei laikysitės recepto eigos. Plikyti sausainiai su varškės kremu – tikra švenčių stalo puošmena.
Kalėdiniai sausainiai
26 straipsnių
Kalėdiniai sausainiai - tradiciškai kepami imbieriniai sausainiai. Taip pat gaminami sviestiniai, šokoladiniai ar kitų skonių sausainiai Kalėdoms. Kalėdiniai sausainiai būna įvairių formų - žvaigždės, snaigės, eglutės ar kitų su žiemos šventėmis susijusių simbolių. Sausainiai dažniausiai dekoruojami glajumi.
Ko gero, tai vieni paprasčiausiai paruošiamų sausainių. Tačiau tai nereiškia, kad sausainiai bus prasti – anaiptol, jie išeina traškūs ir gardūs. Kepkite kokosinius sausainius tiek vakarėliui, tiek gimtadieniui, tiek šventėms.
Šis desertas – sausainių su avižiniais dribsniais – labai skanus. Be to, jį galima priskirti sveikesnių gardėsių kategorijai. Tad sausainių su avižiniais dribsniais drąsiai duokite ir vaikams.
Sviestiniai sausainiai tuo ir žavūs, kad iš pažiūros – paprastučiai, tačiau skonis – užburiantis. Trapūs ir kone tirpstantys burnoje. Iškepusius sviestinius sausainius dar kelias minutes palaikykite ištrauktoje skardoje, o paskui perkelkite ant grotelių – kad atvėstų.
Kai norisi saldaus ir kažko neragauto, pasigaminkite kruasaną su naminiu „Oreo“ sausainių padažu. Gaivus, burnoje tirpstantis desertas. Saldžiarūgščio skonio šiam kruasanui suteiks avietės.
Imbierinių sausainių gaminimui ypatingai daug laiko nereikia. Tinkamai paruošus tešlą jie kepa vos apie 10 minučių. Sausainiai dažniausiai gardinami įprasčiausiais prieskoniais: gvazdikėliais, cinamonu, maltu imbieru. Na o imbierinių sausainių gaminimas – puiki pramoga visai šeimai, ypač vaikams, ne...
Kalėdinius sausainius kepame šventėms. Taip pat, jų prikepus, galima gražiai supakuoti ir dovanoti. Kalėdinius sausainius dekoruokite glajumi.
Pats metas ruošti savaitgaliui desertą. O varškės tinginys – neabejotinai vienas geriausių pasirinkimų. Kiek kitoks, sveikesnis ir ne toks saldus – šis varškės tinginys patiks net patiems mažiausiems.
Varškės sausainiai yra žinomi dėl savo išskirtinio trapumo ir sotumo. Vieni iš populiariausių – varškės sausainiai „Bučinukai“. Jau pavadinimas gali simbolizuoti malonų sausainio skonį, kuris paliečia receptorius lyg bučinys. Šių kepinių trapumas sukuria malonų kontrastą su minkšta jų tekstūra. Šis ...
Granolos sausainiai su šokoladu tiks ir prie ryto kavos, ir išvykai. Sodrus juodojo šokolado ir greipfruto bei kokosų derinys kuria nuostabų skonį. Iškepusius granolos sausainius su šokoladu dėkite į šaldytuvą sustingti.
Mielinės tešlos sausainiai su šokoladiniu kremu – desertas, nuo kurio širdis apsąla iš malonumo. Ruošdamiesi šventėms gaminsime daug ir intensyviai, tačiau kai kuriuos patiekalus paruošime ypatingai greitai ir paprastai. Vienas tokių – mielinės tešlos sausainiai su šokoladu.
Meduoliniai sausainiai – neatsiejama Kalėdų stalo dalis. Norint galima sausainius dekoruoti glazūra, tačiau jie ir be jos labai skanūs. Meduoliniai sausainiai iškeps vos per 10 minučių.
Kalėdinių sausainių receptų galima rasti pačių įvairiausių. Šįkart siūlome švelnesnio skonio sausainius, kuriuose iš prieskonių dedamas tik cinamonas. Tad jei nelabai mėgstate meduolinius, gaminkite šiuos kalėdinius sausainius.
Dideli, minkšti imbieriniai sausainiai – tikra šio sezono svajonė. Jie patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Kepkite imbierinius sausainius kartu su vaikais – tai bus puiki atrakcija visiems.
Pasigaminkite sausainius, kurių šokolado ir spanguolių derinys pakerės, siūlo Alfas Ivanauskas.
Šventiniai sausainiai tarsi iš kalėdinės reklamos – išmėginkite išskirtinį Neringos Zeleniūtės receptą (14)
Šventinės nuotaikos jau skverbiasi į miestų gatves ir gyventojų namus, kuriuose vis daugiau jaukumo, kalėdinių švieselių, spalvų ir kvapų. Šventinę atmosferą namuose sukurti padeda ne tik papuoštos žaliaskarės, mirksinčios lemputės ar skambančios kalėdinės dainos, bet ir kiti švenčių atributai. Vien...
Sausainiai – neabejotinai vieni iš dažniausiai pasirenkamų saldumynų. Jie ne tik pasaldina kasdienybę, bet taip pat gali būti maloniai traškūs bei įvairių skonių – nuo riešutų iki vaisių ar šokolado. Jau nekalbant apie tai, kad tinkamai laikomi jie gali būti valgomi labai ilgą laiką. Prekybos tinklo...